Het zag er zeker na 45 minuten niet naar uit dat Rozenburg de overwinning op West kon houden tegen tweedeklasser Zuidland. Na 45 minuten stond de thuisploeg met 1-4 achter. Het leek een afstraffing te worden voor de ploeg van Mark van Os die de komende 1 ½ jaar als hoofdtrainer de scepter zal zwaaien op sportpark West. In de tweede helft wist Rozenburg de winst alsnog op West te houden, 5-4. Doelpunten van Rozenburg kwamen van Stefan van Es in de eerste helft en Vince Lissenberg (2 keer), Lennart Quak en Bryan van der Laan in de tweede helft.

Aanvoerder Bryan van de Laan was de matchwinner. Hij mocht vanaf 11 meter in de laatste minuut het pleit voor Zuidland beslechten. De waarde van een dergelijke overwinning is natuurlijk betrekkelijk, mede doordat de trainers doorgaans vooral in de tweede helft veel wisselingen doorvoeren. Wie bij Rozenburg de eerste keeper wordt is nog niet duidelijk. De eerste helft tegen Zuidland speelde de talentvolle Rick Otte (eerstejaars onder 19), in de tweede helft Silvio Spiessens. De vier doelpunten in de eerste helft kwamen zeker niet alleen op het conto van Rick Otte. Na de wedstrijd tegen Vlotbrug van aanstaande zaterdag zal de trainersstaf een keeper aanwijzen die de opgestapte Stephan van Asperen gaat vervangen tijdens de tweede helft van de competitie. Voor Elroy van Seventer begint 2018 slecht. De centrale verdedigermoest er al in de eerste helft vanaf met een hamstringblessure. “Aan de rechterkant”, vertelde Elroy 12 uur na de wedstrijd. “Denk dat het wel meevalt, maar toch nog wel even afwachten hoe het gaat verlopen.” Zaterdag, 20 januari, speelt Rozenburg de vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Vlotbrug. Die wedstrijd in Hellevoetsluis begint om 14:30 uur.