Zaterdag begint de tweede helft van de competitie 2017-2018 met op de bank bij de Rood Gelen Mark van Os. Voor Van Os zal het ongetwijfeld een spannende kennismaking zijn met de derde klasse D. Mark van Os heeft zijn sporen verdiend als trainer, hoofdzakelijk bij de jeugd en het tweede elftal (res. Hoofdklasse) van Brielle. Voor de winterstop ook nog tijdelijk aan het roer bij Brielle 1, door het vertrek van Ben Spork.

Mark van Os had niet de juiste papieren om verder te gaan bij Brielle 1. Een soortgelijke situatie als bij Rozenburg waar Erik van de Ridder tijdelijk aan het roer, ook geen dispensatie kreeg van de KNVB om het seizoen bij de Rood Gelen af te maken. Voor de nieuwe trainer van Rozenburg, die bij meer clubs in de belangstelling stond, waren er twee maar opties, verder bij Brielle of naar Rozenburg. Het werd het laatste en na intensieve trainingen, een trainingskamp en twee gewonnen oefenpotjes (Zuidland en Vlotbrug) zaterdag voor de competitie tegen Charlois. Drie zaken zijn tijdens de winterstop wel duidelijk geworden. Silvio Spiessens gaat Stephan van Asperen vervangen in het doel. Bryan van der Laan is de nieuwe aanvoerder en de bij Dennis Zaal in ongenade geraakte Ömer Ayylidiz is weer aan de selectie toegevoegd. Elroy van Seventer was er in de laatste oefenpot tegen Vlotbrug wegens een hamstringblessure opgelopen in de wedstrijd tegen Zuidland niet bij. Of hij nu fit genoeg is om in de basis te starten?

Elroy van Seventer

Ben je wedstrijdfit en kan/ga je spelen? Ik heb geen last meer sinds deze week, maar waarschijnlijk nog wel net te vroeg voor 90 minuten. Viel uiteindelijk gelukkig nog mee met hoe ernstig het was. M'n hamstring was nog wat stijf na trainingskamp, wilde dat eruit lopen in de wedstrijd tegen Zuidland, maar dat viel helaas even tegen.”

Is Rozenburg klaar om de opgelopen schade van de eerste competitiehelft te gaan herstellen. Wat is er veranderd tijdens de laatste weken? De laatste weken hebben we veel getraind, met name conditionele verbeteringen gemaakt en ook tactisch. De trainer hamert er continu op dat de as van het veld zo druk mogelijk moet zijn zodat de tegenstander daar niet doorheen komt. In de eerste seizoenshelft hebben we daar te veel ruimtes weggegeven en daardoor ook veel tegendoelpunten gekregen. Moet zeggen dat het nu al wel wat beter gaat, ook conditioneel is iedereen een stuk sterker. Dus op zich is er redelijk wat veranderd. Wat betreft de opgelopen schade van de eerste seizoenshelft, het wordt lastig om nog mee te doen voor de bovenste plaatsen, dat gat is wel erg groot geworden. Maar in de tweede periode staan we er redelijk voor en voor de derde periode heeft iedereen weer kansen!”

Charlois niet de gemakkelijkste tegenstander, nummer 3 op de ranglijst. En alle ogen gericht op Rozenburg na een woelige periode!Charlois doet het erg goed dit seizoen, zeker in het begin van het seizoen hebben ze goede resultaten neer gezet. Zelfs een tijdje bovenaan gestaan. Daarna wel wat verloren en wat weggezakt op de ranglijst, maar nog steeds op een goede positie. Ik heb begrepen dat ze een sterke aanval hebben en makkelijk kunnen scoren dus daar moeten we bedacht op zijn. De ogen zullen inderdaad op ons gericht zijn, eerste officiele wedstrijd van de derde trainer dit seizoen dus het wordt tijd dat we nu laten zien waar we toe in staat zijn!

Vermoedelijke opstelling

Nick de Bil vertelde na de wedstrijd tegen Vlotburg dat de keuzes zijn gemaakt. Toch die vermoedelijke opstelling is en blijft lastig te voorspellen, zeker nu ook trainingsopkomsten daar niet onbelangrijk in zijn. En hoe de trainer met twijfelgevalletjes omgaat? Mark van Os speelde tot nu toe wat wij hebben gezien toch hoofdzakelijk met drieman in de voorhoede.

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

Rozenburg

DRL

-

NSVV

‘s Gravendeel

-

Binnenmaas

NBSVV

-

Rockanje

Pernis

-

Botlek

Rijnmond HS

-

GHVV'13

Zinkwegse Boys

-

Zwervers IJVV

Hij kan in ieder geval geen beroep doen op Rick Tas en Onur Zaif, beide al wat langer geblesseerd. Maik den Oude lijkt niet erg veel last te hebben van zijn opgelopen hamstring blessure tegen Vlotbrug. Er zijn nogal wat vragen. Verdedigend heeft Van Os nog wel wat mogelijkheden, Tegen Zuidland begon Rozenburg met De Groot en Van Seventer in het centrum, jarenlang een betrouwbaar blok. Wie gaat er in de spits spelen? Verhuist Sander Arkenbout weer naar zijn vertrouwde linksbackpositie? Wat wordt de rol van Mitchell de Zeeuw, Ruud Hakbijl, Ömer Ayylidiz. Hoe staat het met de liesblessure van Paul Santra en is Joris van Driel fit voor een hele wedstrijd? We laten ons maar verrassen.

 

Foto’s: Archief sportenrozenburg wedstrijd tegen Charlois van het seizoen 2016-2017

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .