Het zal allemaal geen toeval zijn. Er wordt hard gewerkt op sportpark West om van Rozenburg weer een ploeg met aanzien te maken. Zaterdag was dat over grote delen van de wedstrijd tegen DRL te zien. De ploeg maakt conditioneel grote stappen, er staat weer een ploeg die voor elkaar wil vechten en steeds meer een eenheid vormt. Maar zaterdag was er natuurlijk ook de 7-1 nederlaag uit de heenwedstrijd die recht moest worden gezet, en daarvoor hoefde Mark van Os zijn ploeg niet te motiveren.

Afgelopen zaterdag wilde Rozenburg vanaf de aftrap laten zien wie de laken uitdeelt op West. Rozenburg speelde met Elroy van Seventer voor de geschorste Jordie de Groot. Voor het overige had Mark van Os zijn team het vertrouwen gegeven, ondanks of misschien wel dankzij de zure nederlaag een weekje eerder tegen Charlois. Ook in die wedstrijd verdiende Rozenburg minimaal een punt, maar gaf vooral de verdediging wat cadeautjes weg. Zaterdag was dat niet aan de orde. Van Seventer speelde weer degelijk en ook Maik den Ouden was in goeden doen. Nog een lastige keuze voor Van Os wie uiteindelijk het centrale duo voor de rest van het seizoen gaat worden. Maar met Maik den Ouden, blessure gevoelig en Jordie de Groot die nogal eens een geel kartonnetje krijgt te zien ook een goedgevoel meerdere voor elkaar niet onderdoende verdedigers te hebben. In de 15e minuut kwam Rozenburg aan de leiding, door een doelpunt van Bryan van der Laan. Van der Laan kreeg wel een beetje hulp van Lorenzo Borsboom die de bal, via zij edele delen, achter doelman Ellison da Cruz, in het net zag belanden. Aanvoeder Bryan van der Laan over dat doelpunt en de wedstrijd. “Dit doet goed en hadden we nodig. Geeft een stuk zelfvertrouwen. DRL is toch een goed voetballende ploeg, dat zag je zeker de eerste helft terug. Ondanks dat stonden wij heel goed en was er niet veel te halen voor DRL. We gaven weinig ruimte weg, eerste helft misschien één kansje. Met zelf twee prima goals. Goed misschien bij die eerste van mij een beetje geluk dat die speler hem een klein beetje van richting veranderde. Maar een goede snelle spelhervatting stond aan de basis. Nick (de Bil, red.) laat die bal goed vallen en kon ik lekker uithalen. We stopte er heel veel energie in, dat was ook wel nodig na alles wat inmiddels achterons ligt. We maken goede stappen vooruit en daar is conditioneel er één van. Als je dit vergelijkt met de eerste wedstrijd, uit tegen DRL, waren we nu duidelijk de bovenliggende partij. In de slotfase krijgen we nog kansen om echt die ‘zevenklapper’ recht te zetten. Het vertrouwen is er wel in de ploeg, maar er hadden er meer in gemogen. Begin ik bij de eerste helft bij mezelf, zo’n bal moet er in, maar ook Floris kreeg nog een paar dotjes. De combinatie tussen Nick de Bil en mijn persoontje loopt steeds beter. We worden steeds meer een team en wil iedereen weer voor elkaar knokken en dat zie je in het veld terug. Moet toch Elroy van Seventer een compliment maken. Die komt van heel ver en heeft vandaag fantastisch gespeeld. Keuzes worden lastiger voor de trainer en dat is alleen maar goed.”

Rozenburg kreeg zeker kansen om de wedstrijd die eerste helft, op een nat en kil sportpark West, definitief te beslissen. Na het eerste doelpunt van Van der Laan, in de 15e minuut, kreeg de aanvoerder, vijf minuten later, nog een honderd procent kans. Ook Floris van den Heuvel mocht in de 22e minuut alleen op de doelman van DRL afgaan. In de 28e minuut was het die zelfde Floris van den Heuvel die aan de basis stond van de 2-0. Eerst wist DRL doelman Ellison da Cruz het schot nog half te keren maar in de rebound had de DRL sluitpost geen antwoord op de inzet van Nick de Bil. In die gehele eerste helft konden de Rotterdammers misschien één keer gevaarlijk worden door Lorenzo Borsboom. In de tweede helft hield Rozenburg de gelederen gesloten en als er kansjes kwamen was Rozenburg doelman Silvio Spiessens op zijn post. Paul Santra maakte er 3-0 van in de 58e minuut en Omer Ayyildiz was na een prachtige aanval en prefect aangespeeld door Floris van den Heuvel 4-0 van. Met Ayyildiz op rechts gelijk een speler die razendsnel is op de eerste meters en een vaste waarde lijkt te worden op rechts. Met ook Floris van den Heuvel op links een man met de bekende snelheid heeft de ploeg van West veel snelheid gekregen. Bij Rozenburg viel Ruud Hakbijl uit werd, met een gestrekt been, geraakt op scheenbeen. Hakbijl werd vervangen door Sander Kraaijeveld, een jeugdspeler die zijn debuut maakte in Rozenburg 1. Rozenburg liep na het laatste fluitsignaal als een tevreden ploeg terug naar de kleedkamers, al zal de trainer ongetwijfeld de gemiste kansen in gedachte houden. Of Rozenburg de roerige tijden achter zich heeft gelaten zal aanstaande zaterdag moeten blijken als de ploeg naar Pernis afreist en of ook zonder het DRL effect de ploeg de punten weet mee te brengen van de Deiffelbroekseweg.