Weer kan Rozenburg geen twee wedstrijden achterelkaar winnen. Na een meer dan goede prestatie tegen DRL vorige week, was het op sportpark Pernis meer dan bedenkelijk wat de ploeg van Mark van Os liet zien. Ballen over 5 meter die amper aankwamen, misschien was het nieuwe kunstgrasveld daar ook van invloed. Pernis benutte de kansen en Rozenburg verprutste de kansen.

Rozenburg had zich afgelopen zaterdag definitief in de middenmoot kunnen spelen en de afstand naar Pernis, een ploeg die voor aanvang van de wedstrijd direct onder Rozenburg stond, op negen punten kunnen brengen. Rozenburg dan wel de betere ploeg als we naar balbezit kijken, maar voor balbezit krijg je geen punten. In die eerste helft had Pernis slechts drie aanvallen en scoorde twee keer. Na vijf minuten stond Pernis op voorsprong en leek het allemaal zo slecht nog niet. Ruud Hakbijl werd simpel uitgespeeld door Robin Nijnaarts en zijn voorzet kon simpel door Gino Blom, bij de tweede paal, worden ingekopt, 1-0.

Mark van Os had zijn team ten opzichte van de ploeg die tegen DRL speelde niet gewijzigd. Jordie de Groot zat, nadat hij tegen DRL geschorst was nu met een bovenbeenblessure op de bank. Rozenburg pakte het op na die snelle tegenslag, probeerde met snel combinatie spel te laten zien wie de sterkste was aan de Deiffelbroekseweg. Maar toch werd gaande de wedstrijd duidelijk dat Rozenburg het moeilijk zou gaan krijgen tegen Pernis. De buiten spelers Floris van den Heuvel en Omer Ayyildiz werkte hard maar het rendement was vaak beperkt. Spits Nick de Bil verstopte zich en was geen schim van wat hij de afgelopen weken had laten zien. En verdedigend oogde het nogal broos. Als dan vijf minuten voor de thee een vrije trap van Rozenburg een razendsnelle counter van thuisploeg Pernis inluidde met een doelpunt van Robin Rijnaarts, werd duidelijk dat het een lastig middagje zou gaan worden voor de ploeg van Mark van Os. “Ik denk dat we de eerste helft alleen maar op hun helft zijn geweest, met veel balbezit”, was aanvoerder Bryan van der Laan nog zichtbaar teleurgesteld. “We waren veel te slordig. Een bal over vijfmeter naar de goede kleur was al te veel gevraagd. Ik heb vandaag drie goals gezien dat kan gewoon niet, ook niet op dit niveau. Die eerste goal laat ik het maar slecht verdedigen noemen. Die tweede is een vrije bal voor ons. Ik breng die bal te laag in, dat mag niet gebeuren, en binnen twee tot drie schijven ligt de bal bij ons in het netje. Daar stond de rest verdediging zeker niet goed. Die vrije bal mag zo niet gebeuren, maar gelijk een doelpunt is wel erg slecht. In de rust proberen we elkaar zeker nog op te peppen dat het nog mogelijk is. Loop je tegen die derde treffer op en weet je dat het moeilijk wordt. Ik denk dat we te vaak verkeerde keuzes maken, vooral voor de goal. Dan worden goed gecreëerde kansen omzeep geholpen. Dan gaan we toch een beetje alles of niks spelen en maken we nog twee goede goals denk ik. Het lijkt wel of we na een goede wedstrijd denken dat het allemaal wel weer vanzelf gaat. Maar als dat zo was stonden we niet op de tiende plaats. We hadden ons in de middenmoot kunnen spelen, nu moeten we weer naar onderen kijken.”

Het beeld van de eerste helft was ook op de tweede helft van toepassing. De eerste kans in de tweede helft voor de thuisploeg, er waren toch al wel 20 minuten gespeeld toen Robin Rijnaarts de 3-0 aantekende. Vince Lissenberg en Nick de Bil wisten in de slotfase de stand nog wel een draaglijker aanzien te geven door Pernis doelman Jeffrey Meijboom het nakijken te geven, maar verder kwam Rozenburg niet. De scheidsrechter had zijn horloge vaak stil gezet en kreeg Rozenburg nog zeker 8 minuten langer om er nog een puntje uit te slepen. Het was allemaal niet genoeg. De wissels van Rozenburg, Van Driel en De Zeeuw voor Hakbijl en Arkenbout met Vince Lissenberg naar de verdediging en Van Driel op het middenveld, paste in het slotoffensief van trainer Mark van Os. Dat Rozenburg er conditioneel nog zo’n slotoffensief uit kan persen pleit voor de conditionele vooruitgang die de ploeg onder Mark van Os doormaakt. Als de ploeg de kansen in de openingsfase om had weten te zetten in doelpunten had het wel eens een doelpijp middagje kunnen worden. Maar hoe lastig ook, Mark van Os vertrok met lege handen en kreeg in Pernis niets terug voor zijn tomeloze inzet om van Rozenburg weer een topploeg in de derde klasse te maken.