We kunnen alle superlatieven uit de kast halen, maar met Rozenburg wil het dit seizoen niet vlotten. Natuurlijk is er nog een derde periode waar alle ploegen weer gelijke kansen hebben. En Mark van Os doet er alles aan om het publiek en zijn ploeg weer te laten voetballen en de broodnodige punten te pakken. Maar bij Rozenburg blijft het wisselvalligheid troef dit seizoen.

Na een meer dan prima wedstrijd tegen het Rotterdamse DRL, was er toch een deceptie in Pernis waar Rozenburg afgelopen week verloor van toch geen hoogvlieger in 3D. Wat is er met de ploeg van Mark van Os aan de hand. Kennelijk is hardwerken, want dat kan je de Rood Gelen niet verwijten, niet genoeg voor aansprakelijke resultaten die bij Rozenburg horen. Nu gaat ook de KNVB nog in het wedstrijdschema kort na de winterstop twee inhaalweekenden plannen. Of dat gunstig is voor Rozenburg of juist het ritme zal verstoren is moeilijk te zeggen. We vragen Elroy van Seventer naar Pernis, het wedstrijdschema en de wedstrijd van zaterdag tegen ’s Gravendeel.

Elroy van Seventer

Pernis toch geen hoogvlieger, in de eerste helft drie uitvallen twee doelpunten. “Wat gebeurde in die wedstrijd? Klopt wat je zegt inderdaad. Denk dat ze heel de wedstrijd 4 of 5 keer voor de goal gekomen zijn, maar daarvan wel 3 keer gescoord. De wedstrijd was van onze kant niet best, eerste 10 minuten ging op zich nog wel, toen creëerden we wel wat kansen. Maar daarna waren we veel te slordig in de passing en maakten we teveel verkeerde keuzes. Pernis loerde op de counter en die tactiek werkte goed. In de omschakeling strafte zij de fouten die wij maakten af. Tweede helft probeerden we het nog wel te repareren, maar als de 3-0 valt wordt het gewoon heel lastig. Uiteindelijk komen we nog terug tot 3-2, en met een beetje geluk kunnen we zelfs nog de gelijkmaker maken, maar dat zat er niet in en ik denk als je zo speelt dat dat dan ook niet terecht is. Wel een enorme teleurstelling want bij winst hadden we goede zaken gedaan.

Na zaterdag een periode van 2 weken geen competitie is dat gunstig in de fase waar Rozenburg nu in zit of was spelen beter geweest?Ja, dat is altijd lastig te zeggen. Spelen we morgen goed en winnen we dan zal iedereen zeggen dat spelen beter is, maar als we net zoals vorige week spelen vind iedereen het fijn. Vind het wel kort op de winterstop gepland, 2 inhaalwedstrijden achter elkaar.

’s Gravendeel en Rozenburg vooraf misschien wel kanshebbers voor de titel, maar zeker voor de top van de 3e klasse D. Nu een wedstrijd aan de onderkant van de middenmoot. Uit een gelijkspel, zaterdag?Ik denk dat beide ploegen tegenvallen qua resultaat, zeker wij. Uit speelden we 1-1 door twee penalty’s, 's Gravendeel had toen wel het betere van het spel, zeker de tweede helft. Maar wij stonden toen goed en gaven niet heel veel weg. Degene die wint zal weg zijn van de onderkant van de ranglijst, dus beide ploegen zullen er alles aan doen. Wij moeten het niveau van de wedstrijd tegen DRL halen, en zeker niet dat van vorige week.

Vermoedelijke opstelling

Jordie de Groot weer inzetbaar na een bovenbeen blessure. Alleen Rick Tas en Oner Zaif zijn nog geblesseerd.