Zaterdag speelde Rozenburg een vriendschappelijke wedstrijd tegen Soccer Boys, koploper in de derde klasse C, in Bleiswijk. Een wedstrijd die door Rozenburg met 3-0 werd verloren. Maar er was meer verlies, spits Nick de Bil haalde het einde van de wedstrijd niet en lijkt minimaal een paar weken uitgeschakeld.

Het was vooral koud aan de Gotzensingel in Bleiswijk waar Rozenburg het op moest nemen tegen de koploper in de derde klasse A Soccer Boys. Soccer Boys vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse C is op weg om volgend seizoen weer in die klasse te spelen. Dit seizoen steekt de ploeg met kop en schouders boven de rest in de derde klasse A uit. Bij de rust stond er 1-0 op het scorebord en na 90 minuten 3-0. Voor Rozenburg een wedstrijd waar het verdedigend niet altijd goed ging en in balbezit niet veel konden brengen. Maxim Burema, een A-speler (onder 19), heeft in Bleiswijk een helftje meegespeeld. Naast het kansloze verlies van Rozenburg dat niet verder kwamen dan een bal van Floris van den Heuvel en Joris van Driel op de lat ook het verlies van spits Nick de Bil. “Ben zaterdag vlak voor de rust door mijn enkel geklapt”, vertelde Nick de Bil. “Ik ben vandaag ( maandag 26 februari, red.) foto’s wezen maken, gelukkig geen breuk geconstateerd. Morgen terugkomen om een echo te maken , als de zwelling tenminste wat minder is. Het vermoeden bestaat op een ingescheurde of afgescheurde enkelband. Maar laten we niet te veel koffiedik kijken eerst maar afwachten op de echo. Erg balen en zo wordt de spoeling wel dun. Een paar weken zal het zeker gaan duren.” Voor Rozenburg een dikke tegenvaller.

In de derde klasse D, werd er wel gespeeld. Botlek won uit bij DRL met 2-3. En Binnenmaas was te sterk voor Zinkwegse Boys. In Maasdam werd het 3-0 in het voordeel van thuisploeg Binnenmaas. Voor aanstaande zaterdag, 3 maart, staat de inhaalwedstrijd tussen ’s Gravendeel en Botlek op het programma.

De eerder aangekondigde vriendschappelijke wedstrijd tegen Kethel Spaland die Rozenburg aanstaande zaterdag, 3 maart, zou spelen komt te vervallen.

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 26th. .