Ook al was het verschil op de ranglijst niet te zien op het veld, kon Rozenburg nooit echt aanspraak maken op een punt laat staan drie. Coach Mark van Os kwam met een 1-4-4-2 opstelling uit de kleedkamers en moesten de snelle vleugelspitsen Floris van den Heuvel en Omer Ayyildiz het de thuisploeg moeilijk maken. Binnenmaas begon wat onrustig aan de pot, die de ploeg van Fopke Gouman uiteindelijk de tweede periodetitel bracht.

De openingsfase van de wedstrijd was onstuimig. Al in de tweede minuut had Floris van den Heuvel de voorsprong voor de Rood Gelen op zijn schoen. Voor een bijna leeg doel schoof Van den Heuvel de bal, voor Rozenburg, aan de verkeerde kant van de paal. Maar ook Binnenmaas kreeg kansen in die openingsfase. Zeker na zeven minuten toen Jordie de Groot, Michael Mathilda onderuit haalde binnen de beruchte lijnen van de ‘Zestien’. Kevin Kuijer was de aangewezen persoon om het karwei te klaren voor de thuisploeg. Ook nog eens een zekerheid zoals het thuispubliek, die treffer al telde. Maar Rozenburg had Silvio Spiessens onder de lat en met een prima reactie van de Rozenburg sluitpost bleef de brilstand op het bord. Rozenburg was niet de mindere, zeker niet op het middenveld, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers ook weer niet. Het ontbreekt aan creativiteit vond ook gelegenheidsaanvoerder Maik den Ouden. “Jammer misschien had er meer ingezeten, aan de andere kant kunnen we het gemis van Nick de Bil en Bryan van der Laan niet voldoende opvangen. We missen gewoon te veel creativiteit, dan ga je het tegen een ploeg als Binnenmaas niet redden. Dat doelpunt ongelofelijk. Ze krijgen amper kansen en dan gaat zo’n bal door een mêlee van spelers er in. We geven niet veel weg, krijgen een paar kansjes maar die moeten er dan wel in. Gelukkig pakt Silvio die penalty en blijven we in de wedstrijd. Ja, als je dan met twee spitsen speelt en Omer (Ayyildiz, red.) moet er na twintig minuten ook nog af weet je dat het lastig wordt.” Voor Omer Ayyildiz was de wedstrijd in de 22e minuut gedaan. De rechterflankspits kwam wat slecht uit een duel en hield daar een enkelblessure aan over. Ayyildiz werd vervangen door Max Ruitenberg, een A- speler (onder 19) die zijn debuut in het vlaggenschip mocht maken. Voor Ruitenberg, die verdienstelijk inviel, toch een lastig middagje op dit niveau en nog maar één keer met de selectie had getraind. Vlak voor rust kwam Binnenmaas dan een beetje gelukkig aan de leiding. John Maiers was de maker en de schutter had geluk dat de bal door een mêlee van spelers door niemand werd aangeraakt en moest Silvio Spiessens de trieste gang naar het net maken en was zijn heldenrol bij de penalty voor niets geweest.

In de tweede helft werd het wat tam wat de beide kemphanen lieten zien. Binnenmaas had aan een punt genoeg voor het periodefeestje en Rozenburg was eigenlijk niet bij machte om het de thuisploeg erg moeilijk te maken. Binnenmaas trainer Fopke Gouman hinkte kennelijk op twee gedachten met zijn dubbele wissel, de voorsprong verdedigen en de wedstrijd in het slot of gaan voor nog een doelpunt. Kansen kreeg Binnenmaas nog wel al waren dat eigenlijk meer mogelijkheden. En Rozenburg speelde in de slotfase alles of niets, ging achterin één op één spelen en bracht coach Mark van Os Elroy van Seventer als stormram in de spits. Resultaat leverde dat niet op en kon Binnenmaas aan het feestje beginnen. Een eventueel kampioenschap, is met een achterstand op koploper NSVV van 8 punten, nog ver weg. Maar een toetje als spelen in de nacompetitie zit in de tas van Binnenmaas. Zover is het voor Rozenburg zeker niet. Aanstaande zaterdag begint de derde periode de laatste kans voor Rozenburg om het seizoen nog een beetje glans te geven.

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 26th. .