Rozenburg is inmiddels met wat pijn en zeker moeite opgeklommen naar een plaatsje in de middenmoot. Een seizoen waar voor aanvang over het kampioenschap werd gerept. De feiten zijn genoegzaam bekend, trainerswissels, blessures en ook wel pech spelen de ploeg van West parten. Maar het is natuurlijk niet allemaal kommer en kwel. Zaterdag de start van de derde periode, alle ploegen weer op ‘NUL’ en dus ook kansen voor Mark van Os en zijn team om er dit seizoen nog wat moois van te maken.

Alles of niets, de dood of de gladiolen of welke superlatieven we nog meer uit de kast kunnen halen. Feit is dat zaterdag in de wedstrijd tegen Botlek het de laatste kans is om nog wat moois te maken van dit seizoen. Maar is Rozenburg wel toe aan zo’n stunt met de huidige beschikbare speler. Doelpunten maken is, en ook al wel wat langer, het probleem bij Rozenburg. Kansen creëert de ploeg wel, en ook al creëer je ze niet je krijgt er in het voetbal altijd wel een paar. Overigens is het gevoel van niet kunnen scoren misschien toch wel ingegeven van wat er op het netvlies van supporters en volgers is blijven hangen. Rozenburg heeft 35 doelpunten gemaakt en dat zijn er toch gemiddeld meer dan twee per wedstrijd. Zaterdag een wedstrijd op sportpark West, daar behaald Rozenburg de meeste punten, 18, en in uitwedstrijden staat de teller op 2. Zaterdag speelt Rozenburg thuis en statistisch gezien kans op punten. Tel daarbij op dat tegenstander Botlek afgelopen week tegen 3 rode kaarten aanliep in de wedstrijd tegen RHS, lijkt ook Arjan Vuik, trainer van Botlek, niet vrij van zorgen. Eens kijken hoe Elroy van Seventer aankijkt tegen die derde periode en de wedstrijd tegen Botlek.

Elroy van Seventen

De eerste wedstrijd van de 3e periode, gelijk Botlek normaal niet de makkelijkst? Nee klopt inderdaad, we hebben het vaak lastig tegen Botlek. Laatste keer dat we wonnen is volgens mij 2 jaar geleden, wonnen we thuis met 2-1. Vorig seizoen speelden we thuis tegen 10 man 3-3 en begin dit seizoen gingen we met 4-0 eraf in de heenwedstrijd. Zijn vaak wel leuke wedstrijden, maar op de een of andere manier weten we deze vaak niet te winnen.

Botlek heeft waarschijnlijk nogal wat afwezige ( 3 X rood tegen RHS) maar Rozenburg is ook verre van compleet.Ik las inderdaad dat Botlek vorige week 3 rode kaarten gehad heeft in de wedstrijd tegen Rijnmond. Als ik de verslagen moet geloven was het allemaal erg onnodig en zonde dat de scheidsrechter zo op trad. Las ook ergens in een krant dat Botlek 5 geschorsten heeft voor morgen, dus die zullen wel moeten gaan puzzelen. Maar dat zullen wij ook moeten, nog steeds een hoop geblesseerden. Voor Nick komt de wedstrijd nog te vroeg en ook Omer (Ayyildiz, red.) is nog geblesseerd. Ik zelf ben ook bijna heel de week ziek geweest. Daarnaast natuurlijk nog de al langer geblesseerden zoals Rick en Onur. Gelukkig is Bryan wel weer beschikbaar, maar voorin houden we weinig over.

Bij verlies in de eerste wedstrijd van de 3e periode gelijk een mislukt seizoen?Ik weet niet of de conclusie voor een mislukt seizoen morgen al getrokken moet worden. Denk dat het seizoen sowieso al tegenvalt, gezien de gebeurtenissen en de stand op de ranglijst. Mochten we morgen niet winnen betekent dat niet dat we gelijk de derde periode verloren hebben, dus de conclusie van een mislukt seizoen is dan nog wat vroeg. Het is wel zo dat het heel erg lastig gaat worden als we morgen verliezen, dus willen we zoals uitgesproken voor de derde periode gaan dan moeten we gewoon winnen.

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

DRL

GHVV'13

-

Zwervers IJVV

NBSVV

-

‘s Gravendeel

NSVV

-

Zinkwegse Boys

Rijnmond HS

-

Pernis

Rockanje

-

Binnenmaas

Rozenburg

-

Botlek

Vermoedelijke opstelling

Nick de Bil heeft weer meegetraind met de groep, met zijn enkelblessure lijkt het voorspoedig te gaan. Omer Ayyildiz, Oner Zaif en Rick Tas geblesseerd. Elroy van Seventer was ziek en weinig getraind. Maar het is te veel koffiedik kijken om over een vermoedelijke opstelling te praten. Dat is bij Botlek niet anders. Maar Koning Winter is terug in het land dus ook daar afwachten of er wel gespeeld kan worden. Rozenburg wijkt uit naar kunstgras maar in sommige weersvoorspellingen wordt ook gesproken over sneeuw. In ieder geval wordt het koud. We laten we ons verrassen met welke spelers de beide trainers aan de wedstrijd beginnen.

Foto’s: Wedstrijd Binnenmaas van vorige week. Sander Kraaijeveld lijkt de rechtsback positie definitief te gaan bezetten dit seizoen. Elroy van Seventer in gebracht als spits (stormram).

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 8th. .