Het was guur en koud op sportpark West en voor het publiek geen prettige omstandigheden om eens een lekker potje voetbal te gaan kijken. Maar als enige in de derde klasse D kon er op West worden gespeeld. Het leverde de thuisploeg in ieder geval drie punten op en een beter begin, en dan ook nog tegen Botlek, kon de ploeg van Mark van Os zich niet wensen.

Voor thuisploeg Rozenburg zijn wedstrijden in de derde periode nog de enige wedstrijden waar de ploeg van Mark van Os nog een beetje kleur aan dit seizoen kan geven. De ploeg van Van Os kwam scherp uit de kleedkamer en na vijf minuten had een 2-0 op het scorebord niet misstaan. Het bleef 0-0 omdat de inzet van Rozenburger Vince Lissenberg van de lijn werd gehaald en een fraaie voorzet van Bryan van der Laan voor een bijna leeg doel door Floris van den Heuvel werd overgeschoten. Na de goede begin periode werd het wat rommeliger van beide kanten. Rozenburg profiteerde niet voldoende van het gehavende Botlek. De ploeg van Arjan Vuik had nogal wat afwezigen. Rozenburg aanvoerder Bryan van der Laan vond de eerste helft zeker niet goed. “Op basis van de hele wedstrijd een verdiende overwinning”, vond de aanvoerder vlak na de wedstrijd. “Ik denk dat we de eerste helft niet goed speelden. Slordig zeker in balbezit. We krijgen best wat kansen, die moeten er in. Maar hoe we voor elkaar staan en de vechtlust is een compliment naar de ploeg. We geven niet zoveel weg.” Toch moest Rozenburg doelman Silvio Spiessens zeker twee keer handelend optreden om Carlo Hasell van scoren af te houden. De beste en mooiste kansen waren voor de thuisploeg maar het netje werd in de eerste helft nog niet geraakt en gingen de ploegen naar de thee met een 0-0 stand.

“We mogen ook wel een keertje een beetje geluk hebben”, keek Bryan van der Laan terug op het eerste doelpunt van zijn ploeg. “Mislukt schot, voorzet of wat de bedoeling ook was, die bal dwarrelde er zomaar in. Die tweede kon ik zelf maken. Floris (van den Heuvel, red.) komt goed vanuit de linkerkant. Ik stond eigenlijk in de spits en liep weg uit de rug van de rechtercentrale verdediger krijg die bal prima aangespeeld en kan hen zo in de verre hoek schuiven. Belangrijke punten in de derde periode. Het zal lastig worden dat weten we zelf ook wel. Maar zeker de eerste goede stap.” In de tweede helft maakte Nick de Bil zijn rentree na zijn enkelblessure. Vooruitzichten lijken goed in een wel heel voorspoedig herstel. Joris van Driel zorgde voor de 1-0 in de 51e minuut en Bryan van der Laan voor de 2-0 in de 69e minuut. Eigenlijk een wedstrijd waar Rozenburg niet veel te duchten had van Botlek. De ploeg van Arjan Vuik had het probleem van nogal wat invallers door de rode kaarten regen van vorige week in de wedstrijd tussen Botlek en RHS. Toen de wedstrijd allang in de knip zat mocht invaller Stef Oppong voor Botlek nog wat terug doen, 2-1. Eigenlijk de eerste echte kans in de tweede helft. Maar met nog een kleine 10 minuten te spelen kwam Rozenburg niet meer in gevaar. De eerste punten in de derde periode een feit. Van het doelpunt van Sander Arkenbout wilde scheidsrechter Pieterman, die een goede wedstrijd floot, niets weten en bleef het 2-1 op sportpark West.

Zaterdag de uitwedstrijd tegen De Zwervers in Rotterdam, de tweede tegenstander in de derde periode. Ook NSVV, Zinkwegse Boys, Charlois, GHVV, Rockanje, NBSVV en RHS zijn nog tegenstander in de derde periode.