Afgelopen week was sportpark West in Rozenburg het enige sportpark in de 3e klasse D waar gevoetbald kon worden. Voor Rozenburg een goed weekend door de winst op Botlek. Zaterdag staat de wedstrijd tegen De Zwervers in Rotterdam op het programma, daar moeten de Rood Gele voor de eerste uitoverwinning van dit seizoen gaan.

In de heenwedstrijd op sportpark West hadden de Rood Gelen niet al te grote problemen met de Rotterdammers. Het was de eerste wedstrijd onder ad interim trainer Erik van de Ridder en ook een wedstrijd waar Floris van den Heuvel het vizier meer dan scherp had staan. Van den Heuvel wist maar liefst vier keer het netje te vinden in die wedstrijd. Het leek de ommekeer op West na het ontslag van Dennis Zaal. Maar zo simpel gaat het niet in de voetballerij. Na 18 wedstrijden wacht Rozenburg nog steeds op de eerste uitoverwinning en heeft zich dan inmiddels losgemaakt van de onderste regionen, opgewerkt naar de middenmoot, maar heeft ook de meeste wedstrijden gespeeld. Toch lijkt de hand van Mark van Os langzaam duidelijk te worden. Een trainer die veel vraagt van zijn spelers, maar ook een trainer die al een paar spelers heeft zien vertrekken van West, en kampt met blessureleed en daardoor een smalle selectie. Rozenburg startte goed in de 3e periode en is de ploeg van Mark van Os opzoek naar de eerste uitoverwinning van dit seizoen. Of dat zaterdag op sportpark De Groote Stee aan de Smeetslandseweg in Rotterdam gaat gebeuren?

Elroy van Seventen 

In de heenwedstrijd werd het 5-1, was Rozenburg in die wedstrijd zo goed of was het een trainerswissel effect? “Ik denk dat er in die wedstrijd een aantal verschillende dingen samen kwamen. Was inderdaad de eerste werdtrijd onder Erik, ik denk dat dat voor sommige wel mee hielp. Daarnaast waren we die wedstrijd erg effectief en vond ik de Zwervers toen niet echt heel goed spelen. Die zaken zorgden ervoor dat we uiteindelijk een eenvoudige overwinning behaalden.

In de derde periode goed begonnen winst tegen Botlek, winst tegen de Zwervers nodig om mee te blijven doen. Maar hoe zit nu dat met uitwedstrijden nog niet gewonnen! “Vorige week de derde periode met winst begonnen inderdaad. Was geen beste wedstrijd, van beide kanten niet, maar toch de drie punten en dat is het belangrijkste. Allebei de ploegen misten een aantal spelers dus wellicht dat daardoor het niveau wat minder was, maar uiteindelijk weet over een paar weken niemand meer dat die wedstrijd slecht was en hebben we wel de drie punten. In uitwedstrijden nog niet gewonnen inderdaad, twee schamele puntjes behaald door twee keer 1-1 gespeeld te hebben. Een keer bij 's Gravendeel en een keer bij Rockanje. Ik vind het lastig te zeggen hoe dat komt, volgens mij is het namelijk niet zo dat er een groot verschil is tussen uit en thuiswedstrijden zoals je in het betaald voetbal hebt, tenminste ik ervaar dat niet zo. Dus hoe het komt dat we uit niet goed presteren is ene goede vraag.

Heb je ooit wel eens in Rotterdam tegen De Zwervers gespeeld en wat weet je daar nog van? “Poeh, laatste keer Zwervers uit is lang geleden, volgens mij nog onder Wim van der Steene. Denk zo'n jaar of 6 terug. Verloren we 2-0 als ik me het goed herinner, daarna hebben we er niet meer gespeeld. Maar dat kun jij wel uit je archief halen denk ik, haha.

Dan gaan we een beetje helpen. Het was in het seizoen 2009-2010 en stond Rozenburg onderleiding van Wim van der Steene. Het seizoen waar Rozenburg promoveerde naar de 2e klasse. In Rotterdam verloor Rozenburg met 2-0 doordoelpunten van Reurings en Smit voor de Zwervers. De wedstrijd werd ook nog tussendoor gestaakt. Scheidsrechter Vreeswijk ging 10 minuten naar de kleedkamer, de reden is ook ons even ontgaan. Het eerste doelpunt was een verkeerde inschatting van onze (T)rots in de branding en wekelijkse gesprekspartner Elroy van Seventer, een stukje uit de Schakel van die tijd. ‘Een voorzet over rechts was te hoog voor Elroy van Seventer waardoor Dennis Reurings vrij in de zestien kwam. Linkerverdediger Eyal Beker kwam Van Seventer, die niet helemaal de juiste positie had gekozen, nog wel te hulp maar kon het tij niet meer keren.’Dat moet ongetwijfeld het enige misstapje van de betrouwbare centrumverdediger zijn geweest.

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

GHVV'13

Botlek

-

SV Charlois

sGravendeel

-

DRL

NSVV

-

Rijnmond HS

Pernis

-

NBSVV

Zinkwegse Boys

-

Rockanje

Zwervers IJVV

-

Rozenburg

Onder de lat bij Rozenburg in die tijd Henk Kraak de tegenwoordige keeperstrainer van Botlek. Rozenburg stond riant aan de leiding in die competitie van toen en kon zich dat misstapje wel permitteren. Dat zal zaterdag anders zijn.

Vermoedelijke opstelling

Elroy van Seventer was nog ziek deze week en meer dan een plaats op de bank zal dat niet opleveren. Of Nick de Bil fit genoeg is voor een hele wedstrijd? Als rechter verdediger zal zeker Sander Kraaijeveld meegaan naar Rotterdam en Floris van den Heuvel zal zich de 4 treffers van de heenwedstrijd nog wel herinneren. Wie er verder zullen spelen is niet helemaal duidelijk en laten we ons zoals de laatste weken wel meer verrassen.

Foto’s uit de laatste wedstrijd tegen De Zwervers (seizoen 2009-2010) op sportpark De Groote Stee. De bank, de basis en Elroy van Seventer. 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.