Net als in de heenwedstrijd wist Rozenburg het net achter doelman Dennis de Jel vijf keer te vinden. De doelman was ook nog een sta in de weg anders had de score nog veel hoger uit kunnen vallen voor de mannen van Mark van Os. Nu is niet elke kans een doelpunt, zeker dit seizoen bij Rozenburg niet, maar met een beetje meer precisie en misschien wat geluk hadden er dubbele cijfers op het bord kunnen staan op De Groote Stee.

Rozenburg was in een matige eerste helft toch de betere op sportpark De Groote Stee in Rotterdam. De Zwervers onderleiding van Wim Eilander beperkte zich tot wat spaarzame uitvallen. Scheidsrechter Van der Bent had niet altijd een gelukkige hand met zijn beslissingen, zo had de bal in de eerste helft, in het voordeel van Rozenburg, wel een paar keer op de stip gekund. Rozenburg de betere ploeg, IJVV De Zwervers het eerste doelpunt van de middag. Een afgeslagen hoekschop kwam voor het rechterbeen van Mike van Rikxoort en vanaf een meter of 20 wist hij Rozenburg doelman Silvio Spiessens te verrassen. Onhoudbaar zag het er allemaal niet uit, maar een polletje of het laat zien van de bal door een woud van spelers zal de Rozenburg sluitpost parten hebben gespeeld. Nog voor de thee kwam Rozenburg op gelijke hoogte. Eerst was er een honderd procent kans van Floris van den Heuvel die binnen de vijfmeter de bal tegen de lat schoot, maar in de slotminuut van de eerste helft was het wel raak. De goed spelende Sander Kraaijeveld stuurde met een prachtige pass Nick de Bil weg en De Bil passeerde doelman De Jel, vanaf de zijkant naar binnenkomend, in de lange hoek. “Verdiende overwinning, over de gehele wedstrijd ben je gewoon veel beter”, vond aanvoerder Bryan van der Laan na afloop. “We hadden zoveel goede kansen we hadden de ‘TIEN’ moeten halen. We komen wat ongelukkig achter denk ik, afstandschot. Misschien was het zicht beperkt maar in mijn ogen wel houdbaar. We creëren genoeg kansen, balletje op de lat. Ik denk dat we 3 pingels moeten krijgen, maar je krijgt ze niet. We bleven goed voetballen. Gelukkig vlak voor rust wel de 1-1, dat is natuurlijk lekker de rust ingaan. Tweede helft gelijk op voorsprong. Dan weet je eigenlijk dat wordt verder een makkelijk middagje. We creëerde zoveel kansen. Maar waar het bij ons altijd aan schort is kansen afmaken, ook nu weer. Dan die penalty, dat is normaal een zekerheid. Ik weet niet, ik schrok er een beetje van. Eigenlijk lag die keeper al in de hoek, dan moet natuurlijk in de andere hoek. Maar ik schiet in de hoek waar de keeper ligt, dat is natuurlijk niet slim. Maar uiteindelijk de ene na de andere mooie goal en beloon je jezelf en komt De Zwervers met 5 doelpunten nog goed weg.”

In de 46e minuut was het Paul Santra die de bal in twee keer langs doelman De Jel schoot. De Zwervers toch geschrokken begon aan een offensief en had Rozenburg een paar minuten het geluk aan hun zijde. Balletje op de paal, balletje op de kruising waren toch mogelijkheden voor de mannen van Wim Eilander, De Zwervers. Rozenburg deed wat terug, kans van Nick de Bil en Mitchell de Zeeuw. En de gemiste penalty van Bryan van der Laan (foto onder).

Was het de gehele wedstrijd al duidelijk wie de lakens uitdeelde op sportpark De Groote Stee, werd dat in de laatste 20 minuten nog eens dik onderstreept. In de 70e minuut stuurde Floris van den Heuvel Nick de Bil weg en stond de 1-3 op het bord. In de 80e minuut was het Bryan van der Laan die toch zijn doelpuntje meepikte door met een fraaie lob de doelman van de Zwervers kansloos te laten en was het sluitstuk voor Nick de Bil. Nadat Ronnie Pfeffer de achterstand op 2 doelpunten had teruggebracht, de verdedigers van Rozenburg simpel uitgespeeld in de zestien, mocht Nick de Bil nog één keer uithalen. Bijna vanaf de zijlijn op de helft van de helft van De Zwervers, voor de ene een zondagsschot en voor de andere een prachtige lob op de millimeter nauwkeurig. Het was de derde van de Bil en de vijfde voor Rozenburg die nu in de derde periode begonnen zijn met twee winstpartijen. Hoe sterk Rozenburg inmiddels werkelijk is zal volgende week duidelijk worden als koploper NSVV op bezoek komt.