Zaterdag de wedstrijd tegen NSVV. De ploeg uit Numansdorp ligt op kampioenskoers en daar kunnen niet veel ploegen in de derde klasse D nog wat aan veranderen. Ook Rozenburg niet, maar de ploeg van Mar van Os is misschien wel in staat een plaagstootje uit te delen. Dat plaagstootje en daardoor op kop blijven in de 3e periode zal ongetwijfeld de boodschap zijn van de trainer van Rozenburg, die meer en meer grip op het team van West begint te krijgen.

Natuurlijk maakt één zwaluw nog geen zomer en was de ruime winst van vorige week in Rotterdam tegen De Zwervers geen echte graadmeter van hoe de ploeg van Mark van Os er werkelijk voorstaat. Maar Rozenburg creëert kansen en weet het netje de laatste weken ook te vinden. Vooral Nick de Bil verbaast vriend en vijand, heeft het vertrouwen van coach Mark van Os, en scoorde er afgelopen zaterdag drie en dat was niet de eerste keer dit seizoen. Dat kunstje herhalen tegen de koploper zal niet eenvoudig zijn. NSVV heeft nog maar 8 doelpunten tegen en als je daar de zeperd van Binnenmaas (verlies met 5-1) vanaf haalt nog maar drie. Voor het publiek een mooie affiche, want hoe je het ook wendt of keert ook Rozenburg moet instaat worden geacht om meer dan goed partij te geven tegen de koploper. Eens vragen hoe Elroy van Seventer, inmiddels al wel een paar weekjes op de bank, terug kijkt op de Wedstrijd tegen De Zwervers en naar zaterdag en of de nacompetitie al in beeld komt op West.      

Elroy van Seventen

Mooie overwinning van Rozenburg tegen Zwervers, Zwervers zo slecht of Rozenburg zo goed. “Ik denk wel beide. De eerste wedstrijd hadden we ook ruim gewonnen, maar zeker de eerste helft hadden we het toen wel lastig. Dat was afgelopen zaterdag echter niet het geval. We waren eigenlijk vanaf het begin de betere ploeg en als we wat meer kansen maken dan kun je gewoon 2 x zoveel scoren als we nu gedaan hebben. Komen nog wel op 1-0 achter en de 10 minuten daarna was de Zwervers misschien iets beter, maar voor de rest waren wij de betere ploeg.”

Zaterdag tegen NSVV, heeft pas 1 keer verloren (Binnenmaas, 5-1) en 1 keer gelijk (’s Gravendeel, 0-0), dat wordt meer dan lastig. “Dat wordt zeker meer dan lastig. Eerste wedstrijd verloren we met 3-0, kwamen toen al vrij snel achter. Alhoewel we toen de eerste helft nog wel 2 of 3 aardige kansen kregen, maar die maakten we niet toen. Uiteindelijk wel terecht verloren daar. NSVV is aan een goed seizoen bezig, zoals je zegt nog maar een keer verloren, en ook qua doelsaldo doen ze het erg goed. Zal dus een moeilijke wedstrijd worden voor ons.”

Start in de 3e periode goed, denk je al stiekem aan de nacompetitie of is dat nog een brug te ver voor dit Rozenburg. “Dat is nog een beetje te ver denk ik. Afhankelijk van het resultaat van ons en de wedstrijden om ons heen kunnen we al wat meer daar naar gaan kijken, zeker als we morgen minimaal een puntje halen. Maar om nu al te spreken over nacompetitie is nog erg vroeg.”

 

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

‘s Gravendeel

DRL

-

Zinkwegse Boys

GHVV'13

-

Pernis

NBSVV

-

Botlek

Rijnmond HS

-

Binnenmaas

Rockanje

-

Zwervers IJVV

Rozenburg

-

NSVV

Vermoedelijke opstelling

Rozenburg heeft met Mitchell de Zeeuw nog een vraagteken, licht geblesseerd op de training. Verder zullen er niet zoveel wisselingen zijn. ‘Never change a winning team’ zal hier ook wel opgaan. Toch laten we ons verrassen. Wil Van Os de deur niet wagenwijd open zetten en vooral de verdedigende aspecten benadrukken. Of is het, op West zijn wij de baas en wil Rozenburg spelen op de helft van de tegenstander. Als De Zeeuw niet speelt zal Sander Arkenbout ongetwijfeld op 5, de linksbackpositie, gaan spelen. Of Omer Ayyldiz dan terugkomt in het team? Als De Zeeuw wel kan spelen zal Sander Arkenbout ongetwijfeld gaan spelen zoals afgelopen zaterdag tegen De Zwervers, hangend op links.

Foto's: Mitchell de Zeeuw (boven) en Elroy van Seventer

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .