Uiteindelijk verloor Rozenburg met 1-3 van koploper NSVV. Had Rozenburg wel een antwoord op het fysieke spel van de ploeg uit Numansdorp moest de ploeg van Mark van Os, Rozenburg, het afleggen tegen de kaartenregen waar scheidsrechter Zuidwijk zich mee bezig hield. Rozenburg eindigde de wedstrijd met negen man en zag twee spelers met twee keer geel vroegtijdig naar de douche vertrekken. Of dat nu in de lijn van de wedstrijd was en de man in het zwart niet te veel naar het gezeur en gejammer van de koploper luisterde zal nooit worden beantwoord.

Het was een wedstrijd met vooral strijd. De koploper was niet voor mooi voetbal naar sportpark West gekomen. Gesteund op een prima verdediging was het vooral de lange bal en maar kijken of er voorin iets kon ontstaan. Op het middenveld kon de koploper, NSVV, geen potten breken. Rozenburg gaf echter niet veel weg en werd het gezeur en gejammer, vooral van de koploper, naar scheidsrechter Zuidwijk steeds sterker zeker nadat Rozenburg in de 30e minuut op voorsprong was gekomen. “We komen verdiend op voorsprong”, was aanvoerder Bryan van der Laan niet onder de indruk van het spel van de koploper. “Sil (doelman Silvio Spiessens, red.) pakt een bal goed en in de omschakeling binnen drie tot vier schijven komt de bal voorin. Goede steekpass via Nick de Bil en Sander Arkenbout kan ik de ruimte in. Nog wel even gekeken of er spelers beter voorstonden, maar ik zag dat ik het zelf af moest maken. Zat er strak in buitenbereik van de keeper en in de uiterste hoek. Dan hebben we echt pech met dat balletje vlak voor rust op de paal, die moet er in. Nu gaan we met 1-0 de rust in, maar met 2-0 geef je ze toch een tikkie. Ik vond NSVV geen wonderploeg. Ze voetballen nauwelijks. Ze hebben wel een sterke verdediging en dan de lange bal naar voren en dan hopen ze dat de bal een keer goed valt. Wij beginnen de tweede helft iets te slap en geven wel wat weg door vooral domme overtredingen, zeker rondom de zestien. Je weet dat ze groot en sterk zijn. Dan mogen ze de bal uit een standaard situatie binnen schieten, dat is zuur. Dan krijgen we een partij kaarten die helemaal niet nodig zijn. Op het middenveld langs de zijlijn Floris, totaal niet nodig daar. Laat die man lopen er staan er nog een paar achter die die speler op kunnen vangen. Dan gaan ze pompen omdat wij met 10 man komen te staan. Dan wordt het lastig. Die tweede goal ook weer uit een standaard situatie. Hoop gerommel en ze frommelen die bal net over de lijn. Dan krijgt Nick de Bil ook nog een tweede gele kaart en is de wedstrijd gespeeld. IK vind het echt geen koploper waardige ploeg. Vond ik ook uit niet. Je ziet dat we gegroeid zijn. Als we met elf man blijven staan halen we er denk ik gewoon minimaal een puntje uit en is er niks aan de hand. Nu moesten we met twee keer rood achter de feiten aanlopen. Daar hebben we volgende week ook last van, we hebben al niet zo’n brede selectie.”

In de tweede helft kwam NSVV snel langszij. In de 53e minuut was Kevin van der Giessen de doelpuntenmaker. Voor het publiek een mooie wedstrijd vol strijd, niet altijd fraai voetbal maar wel met ploegen die voor de punten knokten. Zelfs met tien man was Rozenburg niet de mindere van de koploper. Het duurde tot diep in de tweede helft voor NSVV Rozenburg op de knieën kreeg. Coach Ton Havelaar had de gouden wissel. Dikkie Bontes werd ingebracht en in een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Rozenburg eiste Bontes het doelpunt op. Sander Arkenbout bevestigde na de wedstrijd dat de bal via zijn kuit net over de lijn ging. Er lagen wat spelers voor en op de keeper van Rozenburg binnen de vijfmeter. Daar had de scheidsrechter ook wel voor mogen fluiten. Je verliest nooit van een scheidsrechter, maar zaterdag had Rozenburg de man in het zwart zeker niet aan haar zijde. Voor de 1-2 in het netje lag had scheidsrechter Zuidwijk Nick de Bil ook al naar de douche gestuurd. Met negen man en dat frommel doelpunt van Bontes waardoor NSVV op voorsprong kwam was de wedstrijd gespeeld. Alhoewel Rozenburg het met invaller Omer Ayyildiz het toch nog wel probeerde. Rozenburg moest achterin risico’s nemen en dat in blessuretijd dan nog de 1-3 valt, door Yoeron van der Ree, was daar een gevolg van en alleen voor de statistieken van belang. Rozenburg verkocht de huid duur, de kaartenregen van scheidsrechter Zuidwijk werd de ploeg van Mark van Os uiteindelijk fataal. En of de 1-3 nu de krachtsverhoudingen in het veld weergaf, zeker niet.