Voor de complimenten krijg je geen punten, maar de ploeg van Mark van Os, Rozenburg, verdiend die complimenten wel na de wedstrijd tegen koploper NSVV van vorige week. Jammer dat de slimmigheid om een dergelijke wedstrijd over de streep te trekken nog ontbreekt. Zeker een ervaren speler als Nick de Bil had beter moeten weten en trapte in de provocaties van NSVV en dat koste hem zijn tweede geel en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Met negen man kon Rozenburg het fysieke geweld van NSVV niet langer meer beteugelen.

Maar Rozenburg liet in die wedstrijd wel zien op dit moment bij de betere ploegen in de derde klasse D te behoren. In de derde periode volop gelegenheid omdat nog eens aan te tonen. Rozenburg staat op plaats twee op de ranglijst van de derde periode met wedstrijden tegen Charlois en RHS nog voor de boeg waar de ploeg van Van Os het verschil zelf kan maken en niet afhankelijk is van andere ploegen. Maar dan moet er eerst gewonnen worden van Zinkwegse Boys. Misschien voor de meeste Rozenburgers de grote ombekende. Zo vaak speelde ploegen niet in de zelfde competitie. De toch al niet brede selectie van Rozenburg heeft een paar deukjes opgelopen afgelopen wedstrijd tegen de koploper. Floris van den Heuvel en Nick de Bil zijn er niet bij door het kaartenfestival van afgelopen week. Omer Ayyildiz viel tegen NSVV wel in, maar is niet honderd procent fit. In de heenwedstrijd won Rozenburg simpel met 4-1. Is de ploeg van Mark van Os ook in staat in de uitwedstrijd de punten mee te nemen in de tas terug naar sportpark West. Elroy van Seventer viel afgelopen week verdienstelijk in maar of dat ook een basisplaats oplevert in de wedstrijd tegen Zinkwegse Boys? Hoe staat het er op West voor na de wedstrijd tegen de koploper is onze eerste vraag.  

Elroy van Seventen

Hoe staat het er op West voor na de wedstrijd tegen de koploper van de vorige week? “Het staat er goed voor op West, alhoewel iedereen wel baalde van de nederlaag van vorige week. Eerste helft was erg goed, terecht op voorsprong gekomen. Tweede helft zie je dat we wat meer teruggedrongen worden en dat we de bal niet meer vast weten te houden op de helft van de tegenstander. We waren dicht bij een puntje, maar uiteindelijk eindigen we met 9 man en staan we alsnog met lege handen”

Rozenburg moet winnen om mee te blijven doen in de derde periode ook tegen een ploeg als Zinkwegse Boys, hoe groot schat je die kans in? “Ik denk dat we morgen een goede kans maken. We hebben wel wat personele problemen, en van wat ik begrepen heb is het veld niet best, maar zoals ik zeg maken we een goede kans op de overwinning. Eerste wedstrijd wonnen we met 4-1, moet zeggen dat ik het wedstrijdverloop niet meer helemaal weet. Maar als er morgen dezelfde energie en strijdlust in de wedstrijd leggen als vorige week moeten we de drie punten kunnen pakken.”

Tegen Zinkweg worden jullie geconfronteerd met de kaartenregen van vorige week. Ontbreekt het nog aan slimmigheid en/of ervaring om niet in zo’n spelletje van de tegenstander zoals tegen NSVV mee te gaan?Ik denk dat we op sommige momenten wel wat slimmer kunnen en moeten zijn, als we met 11 of 10 man blijven staan weet ik zeker dat we er een puntje kunnen pakken. Je ziet het bijvoorbeeld aan Floris, die heeft in heel de wedstrijd misschien 2 overtredingen gemaakt maar wel 2 gele kaarten. In zulk soort dingen zullen we moeten groeien.”

Is de derde periode inmiddels een thema voor Rozenburg met nog 6 wedstrijden te spelen?Ja, we gaan richting het eind van de competitie en we staan er redelijk voor in de derde periode. Dus het wordt wel steeds meer een thema. Mark hamert er ook elke week op dat elke wedstrijd een finale is. Het is daarom ook zonde dat we afgelopen week niet een puntje gepakt hebben, dam hadden we er nog beter voor gestaan. Maar eerst morgen maar winnen en dan op naar de volgende wedstrijden.”

 

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

‘s Gravendeel

Botlek

-

Pernis

GHVV'13

-

Rijnmond HS

NSVV

-

DRL

Rockanje

-

NBSVV

Rozenburg

-

SV Charlois

Zwervers IJVV

-

Zinkwegse Boys

Vermoedelijke opstelling

Nick de Bil en Floris van den Heuvel ontbreken wegens de rode kaarten van vorige week. Mitchell de Zeeuw was ziek afgelopen donderdag en niet op de training. Ronald Fransen zou wel eens een kans kunnen krijgen in de spits en met Sander Arkenbout heeft Rozenburg ook een ervaren speler die op bijna alle posities kan spelen zeker aan de linkerkant. Joris van Driel speelde een goede wedstrijd als linksback tegen NSVV, zeker voor herhaling vatbaar. Maar misschien tovert Mark van Os een heel ander opstelling uit de hoge hoed. We laten ons verrassen. 

Foto’s thuiswedstrijd tegen Zinkwegse Boys, spelers die er zaterdag zeker niet bij zijn.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 27th. .