De hoop is het laatste wat sterft, is een vrij vertaald spreekwoord bij onze oosterburen in hun voetbaljargon. En dat lijkt nu ook een beetje zo te zijn op sportpark West. Hopen dat de concurrenten voor een eventuele prijs, de derde periode, ook nog wat punten gaan morsen. Maar de vrees dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat en Rozenburg dit seizoen gewoon met lege handen staat loert om de hoek van de deur.

Het was afgelopen zaterdag in de belangrijke wedstrijd tegen Charlois een ware ontsnappingsact die Rozenburg opvoerde. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd was het ‘Goudhaantje’ Floris van den Heuvel die nog een punt voor Rozenburg zeker stelde, door de 4-4 van zijn schoen te laten vertrekken. Door dat doelpunt van de linkerspits van Rozenburg is de hoop niet helemaal verloren gegaan. Maar rekenen, en als en dan, zal op dit moment niet aan de orde zijn op West. Misschien zitten de gedachten al een beetje bij het volgende seizoen, als dat zo is zou dat wel eens een beetje te vroeg kunnen zijn. Charlois en RHS lijken de grootste concurrenten in de derde periode en die programma’s zijn ook niet makkelijk dus de hoop blijft en is ook op West het laatste wat sterft. RHS komt nog naar West dus daar heeft Rozenburg zelf nog wat in de hand. Voor de rest is het afwachten of anderen punten gaan morsen. Zaterdag Rozenburg tegen GHVV’13 in Geervliet, daar moet worden gewonnen anders kan het boek van de competitie 2017-2018 dicht. Met Elroy van Seventer eens kijken hoe het deze week op West verging en wat Rozenburg de komende twee weken gaat doen als er inhaal en bekervoetbal op het programma staat. Rozenburg heeft geen verplichtingen.

Elroy van Seventen

Een puntje tegen Charlois was niet alleen een echte last minute act, maar ook de laatste kans op een prijs, die lijkt nu minimaal misschien wel NUL, of zie je nog mogelijkheden.Ja, afgelopen zaterdag was echt last minute. Ik begreep dat de scheidsrechter tegen Charlois gezegd had dat er nog 15 seconden te spelen waren, en toen ging die er alsnog in. Dus veel later had eigenlijk niet gekund. Voor een goede positie in de derde periode hadden we wel moeten winnen eigenlijk, nu wordt het lastig om nog een prijs te kunnen pakken. Wel is het zo dat alle ploegen die bovenin de derde periode staan allemaal tegen elkaar nog moeten spelen, onder andere zaterdag al Charlois - Binnenmaas. Dus als die uitslagen een beetje gunstig uitvallen zouden we nog een prijs kunnen pakken. Zelf krijgen we nog Rijnmond die ook nog mee doet, maar verder hebben we het volgens mij niet in eigen hand.

Zaterdag GHVV een wedstrijd voor 3 punten. Zaterdag moeten we drie punten pakken inderdaad, anders is het seizoen klaar. “GHVV begon goed aan de competitie, na een wedstrijd of 4 zelfs even bovenaan gestaan. Maar in de derde periode hebben ze nog geen punten gepakt, dus die zitten blijkbaar in een mindere fase. Eerste wedstrijd wonnen wij met 5-3, waren veel kansen over en weer. Zaterdag zullen we weer moeten winnen, hoe dat gaat maakt niet zoveel uit.”

Na zaterdag twee weken geen competitievoetbal voor Rozenburg, welkome onderbreking of juist niet? Wat gaat Rozenburg doen in die twee weken?Zelf vind ik het wel jammer dat er nu nog onderbrekingen zijn, zeker nu het beter weer wordt is het altijd lekkerder voetballen dan met temperaturen rond het vriespunt. Maar er zijn wel een aantal ploegen die deze twee weken hard nodig hebben om het aantal wedstrijden weer gelijk te trekken. Afgelopen dinsdagavond had je al een inhaalwedstrijd tussen NSVV en Rijnmond, dat is ook zeker niet ideaal als je dan doordeweeks competitie moet spelen. Zelf hebben we ook een keer een seizoen gehad dat we op zaterdag en op Paas- of Pinkstermaandag moesten spelen. Dus als je het zo bekijkt is het wel goed dat er nu nog mogelijkheden tot inhalen zijn. Wat wij gaan doen weet ik eigenlijk niet.

 

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

Binnenmaas

DRL

-

Pernis

GHVV'13

-

Rozenburg

NBSVV

-

Zwervers IJVV

Rijnmond HS

-

‘s Gravendeel

Rockanje

-

NSVV

Zinkwegse Boys

-

Botlek

Vermoedelijke opstelling

Aanvoerder Bryan van der Laan is geschorst en Sander Kraaijeveld niet beschikbaar. Nick de Bil kan weer spelen en gaan we er vanuit dat hij de spitspositie weer kan innemen. Wie de nummer ‘TIEN’ positie in zal nemen bij het ontbreken van aanvoerder Bryan van der Laan, lijkt nog een vraagteken. Ook wie op de plaats van Sander Kraaijeveld speelt is verder nog niet duidelijk. Elroy van Seventer en/of Stefan van Es zijn daar mogelijkheden, maar we zullen ons laten verrassen.

De wedstrijd wordt gespeeld aan de Toldijk 8 in Geervliet.

Foto: Heenwedstrijd, mistig, nat en geen aangename tempraturen, dat zal zaterdag anders zijn.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 11th. .