Ondanks het verlies in de derde periode tegen NSVV, het gelijke spel tegen Charlois was er toch nog een sprankje hoop bij de ploeg van West, Rozenburg, om mee te spelen om die periode titel. Dan verwacht je een ploeg die tegen GHVV, een ploeg die zich nog niet helemaal veilig heeft gespeeld, tot de tanden toe gewapend is en voor elke grasspriet wil knokken om de drie punten in de tas te kunnen stoppen.

Supporters die met die gedachten naar de Toldijk in Geervliet, waar GHVV haar thuiswedstrijden speelt, waren afgereisd kwamen bedrogen uit. Zonder aanvoerder Bryan van der Laan, geschorst, maar wel weer met spits Nick de Bil in de gelederen leek de ploeg van Mark van Os er niet van doordrongen dat er gewonnen moest worden om nog wat van het seizoen te kunnen maken. Uiteindelijk pakte Rozenburg een punt en moest daar eigenlijk nog blij mee zijn. “Als je hier naar een degradatiekandidaat toegaat en je wil nog wat, verlies je hier 2 punten”, vertelde Nick de Bil direct na de wedstrijd. “Ik ken de uitslagen van de andere wedstrijden niet maar denk dat we nu de laatste kans verpruts hebben. Het was moeilijk, zwaar, maar dat mag geen excuus zijn. Ik vond dat bij ons het heilige vuur ontbrak. En zeker ook bij mezelf. Als je langs de kant staat kan ik me voorstellen dat de gedachten leeft, ze willen niet winnen. De ene week vliegen de vonken er vanaf en de andere week heb je dit. Ik heb er geen verklaring voor. Vandaag was het wat improviseren met Bryan (van der Laan, red.) die geschorst was. Daar lever je toch kwaliteit in. Zelf heb ik ook helemaal niets laten zien, niet vooruit te branden. We hebben en vooral ik totaal niet in de wedstrijd gezeten, zo simpel is dat. Over en uit is het pas als het echt over is. We hebben nog drie potten, eerst twee weken geen verplichtingen en dan eens kijken hoe het ervoor staat”, droop de spits af naar de douche. Mark van Os was begonnen met de zestienjarige Bethslot Woldeamanuel, wel van origine een aanvaller, op de rechtsbackplaats. In de beginfase was het op het zonovergoten sportpark aan de Toldijk vooral aftasten wat de beide ploegen lieten zien en niet te snel op achterstand komen. Na 21 minuten was het GHVV, de ploeg van trainer/coach John Stougje die aan de leiding kwam. Een aanval uit het boekje. Een diepe bal van achteruit op de rechterflank voorgegeven door Randy de Macker en snoeihard ingekopt door Stefan Kerkhof, 1-0. Rozenburg had niet direct een antwoord klaar. Sterker nog GHVV kreeg nog een paar kansen zoals in 24e minuut Randy de Macker vrij voor Rozenburg doelman Silvio Spiessens. En na een dik halfuur spelen was het Robin de Ridder die de bal niet langs de sluitpost van Rozenburg kreeg. Rozenburg kwam toch nog voor de thee langszij. Uit een vrije trap was het Omer Faruk Ayyildiz die de bal achterwaarts in het netje kopte en daarmee GHVV doelman Erwin van Trigt verraste. Na de gelijkmaker van Ayyildiz was Stefan Kerkhof nog dicht bij zijn tweede van de middag maar zag een honderd procent kans langs de voor GHVV verkeerde kant van de paal verdwijnen.

GHVV kwam beter uit de kleedkamer na de thee en Stougje en zijn mannen kregen meer en meer de indruk dat er wat te halen was. De thuisploeg kreeg ook in de beginfase van de tweede helft kansen. Maar Silvio Spiessen speelde een prima wedstrijd, de keeper hield zijn ploeg Rozenburg een aantal keren in de wedstrijd. Met een uur op de klokken stopte de doelman van Rozenburg een strafschop van Randy de Macker. Vasthouden van de tegenstander door Paul Santra was de oorzaak dat scheidtrechter Van der Born de bal op de stip legde. In de slotfase gebeurde er nog van alles, kansen en doelpunten en was het eerder spannend dan dat het mooi was wat beide ploegen op de mat legde. Met nog 5 minuten te spelen was het invaller Rik de Vries die de thuisploeg op voorsprong bracht. Uit een hoekschop kwam De Vries fraai bij de eerste paal voor zijn man en stond de thuisploeg op voorsprong, 2-1. GHVV moest het potje alleen maar uitspelen en had eigenlijk niets te duchten van een alles of niets offensief van de Rood Gelen. Toch verloor Jordie Breestraat zijn hoofd en maakte geheel onnodig hands in de zestien. Voor Breestraat was het gelijk einde wedstrijd, twee keer geel is rood en mocht GHVV nog een paar minuutjes met tien man verder. Vince Lissenberg schoot vanaf elf meter voor Rozenburg de gelijkmaker binnen en kreeg Rozenburg nog een punt. Twee te weinig om mee te blijven doen in de derde periode. Maar misschien ook wel één te veel gezien het vertoonde spel. De komende twee weken worden de inhaalwedstrijden gespeeld en zal de stand gelijk getrokken worden. Dan kan Rozenburg rekenen en kijken of er toch nog wat mogelijk is, maar dan zal het spel anders moeten dan afgelopen zaterdag tegen GHVV.