Rockanje moet winnen zaterdag tegen Rozenburg als het nog een kansje wil maken op een langer verblijf in de derde klasse D. Rockanje is samen met Zinkwegse Boys en NBSVV verwikkeld in de degradatie strijd of een kansje voor behoudt via de nacompetitie. Maar ook Pernis is nog niet veilig en in theorie en met de nodige fantasie horen ’s Gravendeel en De Zwervers daar ook nog bij.

Rockanje dus voor de punten en hoe staat Rozenburg er voor. Rozenburg moet winnen, voor zichzelf, voor de trainer en zeker voor de supporters. Dat schrijven we elke week en worden nogal eens gelogenstraft. Maar dat hele kleine kansje dat er nog is voor de Rood Gelen om nog wat te kunnen doen via de 3e periode begint met winst. Het is pas gedaan als het gedaan of die instelling ook bij de selectie nog leeft na twee weekjes trainen. We vragen Nick de Bil hoe het zit in de groep.

Nick de Bil

Het is pas gedaan als het gedaan is. Is er nog geloof in de groep “Ja denk dat je dat goed verwoord. Het is verdomde lastig, om ten eerste onze 3 wedstrijden zelf nog winnend af te sluiten, daarnaast zijn we afhankelijk van DRL en RHS….Maar niets is onmogelijk. DRL speelt uit bij Botlek, en Rijnmond moet naar de Zwervers. Het zou zomaar kunnen zijn dat we er eind van de middag een stuk beter voor staan, maar dat is koffiedik kijken. We moeten sowieso eerst zelf winnen wat al lastig genoeg wordt!

Tegen Rockanje zeker nog wat recht te zetten. “We speelden daar uit een slechte wedstrijd, zij zakten met 11 man terug tot aan eigen zestien en loerden op de counter met hun snelle spits. Wij kwamen er voetballend niet aan te pas, en speelden een veel te laag tempo. Hadden ook nog geluk dat Stephan v Asperen toen geen rode kaart kreeg en dat ik via mijn scheenbeen de gelijkmaker kon aantekenen. Hadden eigenlijk niet eens een puntje verdiend toen. We moeten nu laten zien dat wij, op eigen veld, Rockanje de baas kunnen zijn! Beginnend met strijd en passie, dan komt het voetbal hopelijk vanzelf weer terug.

Een onderbreking van twee weken goed om de poppetjes weer de zelfde kant op te laten kijken of een vervelende onderbreking voor het wedstrijdritme. “Ik had liever 2 weken gewoon competitie wedstrijden gehad, maar goed, we hadden geen afgelaste wedstrijden en het schema is nu eenmaal zo.

Vermoedelijke opstelling

Aanvoerder Bryan van der Laan is er niet bij, Nick de Bil zal de aanvoerdersband dragen. Paul Santra is geschorst en moet vanaf de tribune toekijken. Elroy van Seventer is/was op vakantie. Positief is dat Rick Tas na een lange blessure weer is aangesloten bij de groep. Coach Mark van Os mist tegen Rockanje de aanvallende- en de verdedigende middenvelder. In de verdediging zal Sander Kraaijeveld ongetwijfeld weer de rechter verdedigen zijn. Met Jordie de Groot en Maik den Ouden in het centrum en Mitchell de Zeeuw op links. Het middenveld met Lissenberg, Arkenbout en Joris van Driel en de aanval met Floris van den Heuvel, Nick de Bil en Omer Ayyildiz. Of heeft Mark van Os nog een verrassing in petto …..

 s

   

Uit

Binnenmaas

-

NBSVV

Botlek

-

DRL

sGravendeel

-

Zinkwegse Boys

NSVV

-

GHVV'13

Pernis

-

SV Charlois

Rozenburg

-

Rockanje

Zwervers IJVV

-

Rijnmond HS

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .