Het gaat in het voetbal om winnen en punten, en daar heeft de thuisploeg Rozenburg ruim aan voldaan. En dat het niet altijd oogstrelend was, is in deze fase van de competitie minder van belang. Natuurlijk jammer voor het publiek op sportpark West die in een lekker zonnetje ook wel weer eens verwend wilde worden. Dat zat er tegen Rockanje niet in. ”Misschien zijn we wel niet zo goed dan we denken”, vatte de aanvoerder, bij afwezigheid van Bryan van der Laan, Nick de Bil de wedstrijd in één zin samen. Na 90 minuten stond er wel 4-2 op het scorebord.

Rozenburg speelde niet in een 1-4-3-3 systeem maar met twee spitsen en in balbezit met een doorschuivende rechtsback. Die taak had coach Mark van Os toebedacht aan Vince Lissenberg. Rockanje kwam voor de punten, maar echt gevaarlijk kon de ploeg van coach Hans de Heer niet worden. Het had hoofdzakelijk fouten van de defensie en de keeper van Rozenburg nodig om aan de doelpunten te komen. In de 11e minuut was het een misverstand tussen de beide centrale verdedigers Maik den Ouden en Jordie de Groot, waardoor Rockanje aan de leiding kwam. Sven Groenenboom mocht alleen op Silvio Spiessens afgaan en zette het eerste doelpunt van de middag op het scorebord, 0-1. Rozenburg probeerde de opgelopen achterstand snel recht te trekken, maar het duurde toch tot de 31 minuut voor Jordie de Groot uit een hoekschop van Nick de Bil de gelijkmaker kon binnen koppen, 1-1. Rozenburg wilde met een voorsprong naar de thee. En daar had het ook recht op, al dacht scheidsrechter Durgunsu daar anders over. Hij keurde een zuiver doelpunt van Floris van den Heuvel in de 40e minuut af wegens vermeend buitenspel.

“Punten tellen maar vraag niet op welke manier”, was gelegenheids aanvoerder Nick de Bil zeker niet tevreden over het vertoonde spel. “Wat er bij die eerste goal gebeurt geen idee, of dat een gebrek aan scherpte is zo vroeg in de wedstrijd. We miste natuurlijk Bryan van der Laan en Paul Santra op het middenveld en dat zijn toch belangrijke spelers voor de manier waarop wij willen spelen. En Rockanje speelde met 10 man achter de bal en wilde dan die nummer 9 (Jeffrey Burger, red.) wegsturen met een counter. Bij de tweede goal van Rockanje was het ook weer een cadeautje, dit keer van de keeper. Als Sven Ulreich (keeper Bayern Munchen, red.) dat mag doen in de halve finale van de Champignon League zullen we het onze doelman maar niet kwalijk nemen. We gingen stappen op buitenspel, dat hebben we volgens mij het hele seizoen nog niet gedaan. Eigenlijk dacht ik dat de keeper hem makkelijk kon pakken, maar kennelijk niet. Nam wel een risico voor het zelfde geld ga je er met rood vanaf. Feit was wel dat de bal op de stip ging en de gelijkmaker een feit. Die afgekeurde goal was zeker geen buitenspel, de mooiste aanval van de middag, en ik haal die bal terug van de achterlijn. Een echt doelpunt. De 3-2 van ons was wel buitenspel, zie het maar als een goedmaker. Het was van beide kanten slecht. Veel te laag tempo, veel verkeerde ballen inspelen. Misschien zijn we toch niet zo goed als wat we denken of wat andere van ons denken. Wat hebben we dit seizoen nu laten zien. Of dit nu het maximale is wat er in deze groep zit. Nog twee keer winnen dit seizoen, je moet ergens voor gaan anders kan je ook thuisblijven. Misschien hadden we dat vandaag wel moeten doen”, met toch nog een lach op het gezicht van Nick de Bil.

Na de rust kwam Rozenburg beter en feller uit de kleedkamer. In de 49 minuut was het Mitchell de Zeeuw die de voorsprong op het bord zette, 2-1. Veel verder kwamen de Rood Gelen niet. De Zeeuw moest er overigens met een hamstringblessure vroegtijdig vanaf. En pas na de strafschop door een overtreding binnen de beruchte lijnen van keeper Silvio Spiessens, en de 2-2 ging er een tandje bij. Rozenburg wilde toch wel de punten op het eigen sportpark houden. In de 78e minuut was het Vince Lissenberg die via de onderkant van de lat de 3-2 aantekende en in de 92e minuut werd Floris van den Heuvel de vrije ruimte ingestuurd en gaf keeper Rene van der Meiden geen kans, 4-2.