RHS, de tegenstander van zaterdag op sportpark West, heeft zich verzekerd van nacompetitievoetbal. Thuisploeg Rozenburg staat met lege handen en mag de ploeg ergens in september weer gaan proberen om tweedeklasser te worden. Na de degradatie in het seizoen 2013-2014, het vaste streven van de club van West.

Het was een seizoen waar veel over geschreven kan worden maar ook een seizoen om snel te vergeten. Rozenburg begon met Dennis Zaal als trainer, vervolgens ad interim Erik van de Ridder en na de winterstop staat Mark van Os aan het roer. In ieder geval een stijgende lijn wat de punten betreft en dat geeft zeker perspectief voor de toekomst, 7 in de eerste periode, 13 in de tweede periode en met nog de wedstrijd tegen RHS, 17 in de derde periode. Van de selectie waar Rozenburg het seizoen mee is begonnen zullen er zeker zeven volgend seizoen niet meer op West spelen. De Zeeuw naar Vlotbrug / Hakbijl naar Vierpolders / Spiessens stopt of gaat lager voetballen / Arkenbout stopt. Quak (gestopt) / Van Asperen (Botlek) en Joel Joël Da Veiga Martins(onbekend bij de red.) zijn al uit beeld, Hakbijl eigenlijk ook. Maar eerst zal Rozenburg het seizoen 2017-2018 willen afmaken. Een wedstrijd waar niets meer op het spel staat, RHS zal in de flow willen blijven voor de nacompetitie. Maar zal spelers met pijntjes of risico op blessures willen sparen. Of Rozenburg het publiek nog kan vermaken? We vragen het aan Elroy van Seventer.

Elroy van Seventer

Een wedstrijd om des keizers baard, kan Rozenburg zich nog opladen voor een dergelijke pot? Morgen laatste wedstrijd inderdaad, het gaat voor ons nergens meer om en voor Rijnmond eigenlijk ook niet. Wij spelen helemaal nergens meer voor en Rijnmond zal redelijk voorzichtig willen zijn richting de nacompetitie. Kan begrijpen dat zij spelers met lichte blessures en spelers die op scherp qua kaarten enigzins willen sparen. Wij willen dit seizoen goed afsluiten, zeker voor het thuispubliek, dus ik denk wel dat wij ons voor deze laatste wedstrijd op kunnen laden.

De uitwedstrijd werd met 3-0 verloren, slechte dag van Rozenburg of RHS sterker? De eerste wedstrijd was Rijnmond duidelijk sterker, de eerste helft lieten ze ons alle hoeken van het veld zien. Tweede helft speelden wij wel iets beter, maar we hebben die wedstrijd eigenlijk geen moment aanspraak gemaakt op de overwinning. De 3-0 nederlaag was toen meer dan terecht.

Een seizoen om snel te vergeten of leerzaam? Ik denk voor iedereen een seizoen om snel te vergeten. Er is natuurlijk een hoop gebeurd. Vooraf hadden we ingeschat en gehoopt om mee te doen voor de bovenste plaatsen, maar dat heeft er sinds de eerste wedstrijd al niet ingezeten. Tel daarbij op dat we dit seizoen drie trainers gehad hebben en dat er ook een aantal spelers gestopt zijn dit seizoen, dan kun je wel zeggen dat dit niet bepaald een seizoen is om lang te blijven herinneren.

Degradatie

Zijn de prijzen in de top van de derde klasse verdeeld, is het in de staart van de derde klasse nog reuze spannend. Voor degradatie komen nog 4 ploegen in aanmerking, Pernis, Zinkwegse Boys, NBSVV en Rockanje. Van die 4 ploegen spelen Pernis en Zinkwegse Boys tegen elkaar. De winnaar ontspringt de dans voor degradatie en is veilig. Bij een gelijk spel speelt Pernis ook volgend seizoen in de derde klasse. Alle andere mogelijkheden is koffiedik kijken waar de kenners ongetwijfeld een uitgesproken mening over zullen hebben.

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

DRL

Botlek

-

‘s Gravendeel

NSVV

-

NBSVV

Pernis

-

Zinkwegse Boys

Rockanje

-

GHVV'13

Rozenburg

-

Rijnmond HS

Zwervers IJVV

-

SV Charlois

Vermoedelijke opstelling

Rozenburg heeft geen spelers met blessures of kaarten dus is de selectie waar Mark van Os uit kan putten is compleet.

Foto’s uit de heenwedstrijd van deze competitie, aan de Botreep in Hoogvliet, die met 3-0 werd verloren.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .