Opnieuw tegenslagen voor Rozenburg, de ploeg van Mark van Os. Onur Zaif is al een paar maanden niet meer aan voetballen toegekomen en het ziet er naar uit dat daar nog wel een klein jaartje bij komt. De knieblessuren opgelopen in de wedstrijd tegen ’s Gravendeel speelt de middenvelder parten en na een bezoek aan de artsen van de Medinova Kliniek Zestienhoven is een operatie onvermijdelijk.

Lees meer: Onur Zaif langer uit de roulatie

Misschien toch nog onverwachts was het bericht dat Lennart Quak per direct stops met selectie voetbal bij v.v. Rozenburg. Aan het einde van het vorige seizoen was er al twijfel bij de spits om er nog een jaartje aan vast te knopen. Hij besloot toch door te gaan. Zijn afscheidsjaar moest er één worden met een goud randje. Het werd anders en komt Lennart Quak niet meer uit voor Rozenburg 1.

Lees meer: Lennart Quak: “Die schoenen gaan gepoetst de kast in”

Erik van de Ridder de nieuwe man aan het tijdelijke roer bij Rozenburg kende een prima start. Afgelopen zaterdag in zijn eerste wedstrijd een klinkende 5-1 overwinning. Het vlagenschip van Rozenburg lijkt weer in rustig vaarwater te zijn beland. Maar dat alleen wat betreft de resultaten. Op het trainingsveld en in de wedstrijden verlangt Erik van de Ridder nog wel een beetje meer van deze groep. Hoe lang De Ridder aan het roer blijft bij Rozenburg is niet duidelijk, het is ook iets waar de nieuwe trainer/coach zich niet mee bezig houdt.

Lees meer: Erik van de Ridder:” Eigenlijk had ik niet zoveel tijd om na te denken, uiteindelijk ging het...

Dennis Zaal begint aan zijn derde seizoen bij Rozenburg, tijd voor een prijsje alhoewel de trainer zelf heel erg voorzichtig is in die voorspellingen. “Wat we tot nu toe laten zien mag je niet van de daken schreeuwen dat je gaat promoveren of kampioen wordt. Op het veld in ieder geval nog niet terug gezien”, is de coach van Rozenburg heel gematigd in zijn uitspraken. De resultaten waren niet goed misschien zelfs wel slecht, en dat terwijl de ploeg, in ieder geval op papier, breder en sterker is geworden.

Lees meer: Dennis Zaal: “De voorbereiding en het bekertoernooi waren ronduit teleurstellend en chaotisch”

Dave Zaal heeft zelf ook aardig wat wedstrijdjes op het conto staan. Hij was ooit speler van het Rotterdamse bolwerk Zwart Wit ’28. Voor sommige in de roemruchte jaren wel de tweede club van Rotterdam. Maar Dave speelde ook bij Neptunus en SC Feyenoord. Tussendoor moest hij een stapje terug doen omdat hij een eigen zaak was begonnen en 3 keer trainen en de hele zaterdag onderweg geen optie was. Maar deel 1 van ons gesprek was geëindigd bij het gunnen van de promotie van SSS en het kampioenschap van Rhoon, maar ook ‘Als we er één hadden gehad die er 25 inschopt had er zeker een andere eindstand gestaan’ . Hoe gaat Rozenburg er voor zorgen meer doelpunten te maken dan het afgelopen seizoen.

Lees meer: Dave Zaal:”Zwart Wit ’28 ademde één en al voetbal, geweldige club”

Voor Dave Zaal is Rozenburg de eerste club waar hij als assistent-trainer aan het werk is. Het was een lang gekoesterde wens om eens iets met zijn broer, hoofdtrainer bij Rozenburg, Dennis te doen bij een club. Dave is niet alleen het mannetje van de pionnen, al hoort dat er ook bij als we naar Dave luisteren. Een echte taakverdeling van een assistent en hoofdtrainer is lastig te omschrijven, misschien komt dit wel dichtbij als we proberen tussen de regels door te luisteren tijdens ons gesprek met het voetbaldier Dave Zaal.”Het ontlasten van de hoofdtrainer bij allerlei belangrijke en minder belangrake randzaken en het geven van steekhoudende adviezen tijden de wedstrijden die het verschil kunnen maken”.

Lees meer: Dave Zaal:”Werken met die jonge gasten, heerlijk man”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 4th. .