Erik van de Ridder de nieuwe man aan het tijdelijke roer bij Rozenburg kende een prima start. Afgelopen zaterdag in zijn eerste wedstrijd een klinkende 5-1 overwinning. Het vlagenschip van Rozenburg lijkt weer in rustig vaarwater te zijn beland. Maar dat alleen wat betreft de resultaten. Op het trainingsveld en in de wedstrijden verlangt Erik van de Ridder nog wel een beetje meer van deze groep. Hoe lang De Ridder aan het roer blijft bij Rozenburg is niet duidelijk, het is ook iets waar de nieuwe trainer/coach zich niet mee bezig houdt.

Heb je lang moeten nadenken of je het wel zou overnemen

“Eigenlijk had ik niet zoveel tijd om na te denken, uiteindelijk ging het allemaal vrij snel. Zaterdag na de wedstrijd tegen Pernis begon het gemor steeds grotere vormen aan te nemen, ik kreeg die signalen natuurlijk ook en als dan de resultaten tegen gaan zitten is er geen weg meer terug, zo werk dat in de voetballerij. Ze kwamen snel bij mij uit, omdat er ook niet zoveel mogelijkheden waren denk ik. Op korte termijn zeker niet. Ik zit natuurlijk ook nog bij de jeugd en die wil ik voor een korte tijd ook niet in de steek laten. Dat wil ik wel blijven doen. Maar ik geloof niet als ik daar een wedstrijd mis dat die jongens dat gaan missen. Die merken daar nog niets van.”

Hoe lang ga je aan de slag als ad interim

“Voorlopig 5 weken, dat is de eerste dispensatie periode. Die periode is natuurlijk kort om een geschikte trainer te vinden. De goeie trainers zitten nu bij een club. En als je nu een trainer aanstelt moet je daar wel het volgende seizoen mee verder kunnen. Maar zelf houd ik me daar niet zo mee bezig. We gaan de komende weken hard aan het werk om weer een beetje bovenin de ranglijst te komen.”

Wat voor groepstond er afgelopen donderdag bij de training

“Ik heb die jongens natuurlijk veel zien spelen, ook vorig seizoen al. De groep daar zit kwaliteit in. Conditioneel vind ik het zwak, daar ben ik wel van geschrokken. Zaterdag zag je dat ook wel. Ik had aangegeven dat het tempo omhoog moet zeker in de opbouw, maar je zag dat het zaterdag lang duurde en dan heb je nooit een verrassing. Ik merkte wel dat ze er snel doorheen zaten ook op de eerste training. Maar het is een brede groep en dat betekent concurrentie. Misschien een beetje ten nadelen van wat nieuwe spelers die ik niet zo goed ken, maar het grootste gedeelte van de groep ken ik goed en wist wel vrij snel hoe we aan de klus zouden beginnen. Er zijn er ook nog een paar geblesseerd, als die terug komen is dat voor een trainer alleen maar fijn. Nog wel even getwijfeld of Jordie de Groot weer terug in de laatste linie moest, maar die is topfit en kan heel goed van 16 naar 16 spelen en verdedigend ook nog eens sterk. Met een driemansmiddenveld moet je ook wel impulsen naar voren hebben.

Posities en het systeem

“Voor mij is een 4-3-3 systeem met een balvaste spits het lekkerste. Alle voetballers hebben dat in de jeugd gespeeld. En ik wil veel diepgang hebben in het spel met lopende mensen. Was vroeger toen ik zelf nog speelde ook niet zo’n voorstander van 4-4-2. Kijk, een man als Floris van den Heuvel is geen tweede spits die moet je uit de duels houden. Ik heb er nooit aan gedacht om met drie verdedigers te gaan spelen, ook niet als de tegenstander 4-4-2 speelt. Maar met deze groep moeten we gewoon de beleving terug vinden en weer winnen en dat is zeker mogelijk. Moet wel wat meer arbeid worden geleverd en daar gaan we hard aan werken. Conditioneel moet het sterker worden. Ik had er zelf ook een hekel aan lopen en dat soort dingen toen ik nog speelde maar het moet. We hebben nu wel met 5-1 gewonnen maar op de trainingen van de week gaan we er keihard tegenaan, we zijn er nog lang niet.

De Zwervers en Botlek

“De eerste helft was nog niet denderend afgelopen zaterdag tegen De Zwervers. Ik vond dat we na de 1-0 te ver achteruit liepen. Je moet een metertje of 30 van het doel spelen met je achterste lijn, niet op de middenlijn of er over dan geef je vaak te veel ruimte weg, dat heb ik de laatste weken te veel gezien. Je krijgt dan nog een penalty tegen en die was misschien wel terecht, maar als je voor die pingel de 2-0 maakt is die wedstrijd gespeeld. Tweede helft ging dat een stuk beter. Floris moet altijd lopen en ook Jordie de Groot altijd gaan. We moeten daarmee aan de slag, daar kunnen we nog veel winnen. Zaterdag Botlek, voor mij een wedstrijd als alle andere. Ik heb met Botlek niet zoveel, dat is voor mij geen speciale ploeg. Maar los daarvan vind ik dat we voorlopig van ons zelf moeten uitgaan. Vroeger was Rozenburg – Spijkenisse wel zo’n wedstrijd die speciaal was toen we allebei nog op het hoogste niveau speelde. Als we naar ons zelf kijken zit er genoeg kwaliteit en gaan we voor de winst dat is duidelijk.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 28th. .