Opnieuw tegenslagen voor Rozenburg, de ploeg van Mark van Os. Onur Zaif is al een paar maanden niet meer aan voetballen toegekomen en het ziet er naar uit dat daar nog wel een klein jaartje bij komt. De knieblessuren opgelopen in de wedstrijd tegen ’s Gravendeel speelt de middenvelder parten en na een bezoek aan de artsen van de Medinova Kliniek Zestienhoven is een operatie onvermijdelijk.

“In de Medinova Kliniek hebben ze de MRI bekeken en naar het programma wat ik tot nu toe heb afgwerkt”, verteld de middenvelder van Rozenburg. “Alles heb ik al gedaan, fysio, optrainen, maar dat alles geeft geen resultaat. Nadat de arts de MRI had gezien bleef er volgens hem niet veel meer over dan een operatie. Alle andere mogelijkheden heb ik al gedaan. De operatie staat voor 29 maart in de agenda. Voorste kruisband van mijn rechter knie. Het is een dagopname. Operatie duurt ongeveer een uurtje en na een paar uur weer naar huis. Het zal een lange revalidatie worden. De arts spreekt zeker over 7 tot 8 maanden en de orthopeed zelfs over een jaartje. Ga er toch wel vanuit dat ik dan weer op het veld kan staan. De eerste weken op krukken en vervolgens een revalidatie traject in. Na 4 weken ga ik terug naar Spomed en met een fysiotherapeut werken aan het herstel. Uit bij ’s Gravendeel is het gebeurd. Het was niet eens een overtreding. Ik had de bal en wilde wegdraaien bij een speler, dacht dat ik uitgleed of zoiets. Opeens hevige pijn. Ik heb de eerste helft nog wel uitgespeeld. Had wel een gevoel van instabiliteit maar de pijn viel mee. De volgende dag was het klaar. Kon geen trap meer lopen en hevige pijn. Die wedstrijd was ergens in oktober dacht ik (7 oktober, red.). Daarna geen bal meer geraakt.”

De twintigjarige Onur Zail speelt al vanaf zijn 17e jaar in Rozenburg 1 en ook in de jeugd was hij op West. De meeste wedstrijden in de basis. Een vaste waarde voor een trainer. Zijn favoriete plek is op 8 of op 6 maar de trainers gebruikte de op veel meer plaatsen inzetbare Zaif ook op andere posities. Het komende jaar wordt er één van revalideren en hopen dat dat proces niet al te lang duurt.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 28th. .