Rozenburg pakte een punt op de Trekdam, of volgens sommige verloor er twee. Maar wie op de Trekdam aanwezig was en een neutrale bril op had zal tot de conclusie zijn gekomen dat een gelijkspel de verhoudingen in het veld weergaf. Overigens deelde de beide ploegen ook vorig seizoen de punten, zowel op de Trekdam de thuisbasis van ’s Gravendeel als ook op sportpark West waar Rozenburg de thuiswedstrijden speelt. Stephan van Asperen was in goeden doen en was een aantal keren belangrijk voor zijn ploeg. Maar in de slotfase moest de doelman zich gewonnen geven vanaf elfmeter.

“We speelden een iets ander systeem tegen ’s Gravendeel”, begint de doelman van Rozenburg zijn wekelijks verhaal. “Ik denk dat het 4-4-2 beter bij ons past. Met het gemis van Bryan (van der Laan, red.) en Joris van Driel (geblesseerd aan de enkel, red.) moesten we denk ik ook wel anders spelen. ’s Gravendeel is geen makkie, zij hebben moeite met ons en wij moeite met hun. We zijn altijd aan elkaar gewaag nu gelijk en dat was het vorig jaar ook twee keer. We starten goed en kregen ook nog binnen een minuut een penalty. Mitchell de Zeeuw werd onderuit geschoffeld en een terechte strafschop denk ik. Keeper kreeg geel ik heb ze ook wel eens een andere kleur zien krijgen, kan ik je vertellen. Joel is een goede stand-in voor Bryan ven der Laan en schiet hem goed binnen. ’s Gravendeel kreeg ook wel kansen, nog een keertje één op één en een paar ballen tussen de palen maar daar sta ik voor. Als Joel die kans van ons er in schiet, na een minuut of twintig, is de wedstrijd gespeeld. Maar dat gebeurt niet en zie je dat ’s Gravendeel steeds meer grip kreeg op die wedstrijd. We stonden er wel als ploeg. De afgelopen week wel wat dingetjes doorgesproken, tenslotte wil niemand verliezen op zaterdag en zullen we het met z’n alle moeten doen. De tweede helft weet je dat zij moeten en werden we ver terug gedrukt. Dat kan je oplossen met een extra middenvelder en met één spits gaan spelen, zeker omdat Joel (da Veiga Martins, red.) met hamstringklachten naar de kant moest, maar goed we bleven met twee spitsen spelen. Dan houden we het heel lang vol, maar is het kl….n dat we vlak voor tijd nog een penalty tegen krijgen. Daar baalde ik echt van. Speelde volgens mij wel een goede wedstrijd en bij die penalty ga ik naar de verkeerde hoek. De hele tijd had ik een hoek in mijn gedachten en op het laatste moment wijzig ik dat…. BALEN. ’s Gravendeel heeft een goede ploeg en gelijk spelen kan in een uitwedstrijd tegen zo’n ploeg.”

De keeper over ‘de beste keepers’

“Je vraagt me naar de in mijn ogen de beste 3 keepers nu of in het verleden. Ik ga je verrassen op nummer 1 Jorge Campos, op nummer 2 Edwin van der Sar en op 3 Manuel Neuer. De nummer 1 verrast je misschien het meest. Een keeper uit Mexico speelde altijd in opvallend shirt en dat vond ik vroeger geweldig. Het was een klein keepertje en vloog naar alle hoeken. Had altijd een keepers tenue met hele felle kleuren en dat maakte veel indruk op me als beginnende keeper. Ik weet nog dat ik aan mijn moeder vroeg of ik ook zo’n pak kon krijgen en die moet ik nog ergens hebben. Zal wel niet de beste keeper van de wereld zijn geweest maar voor mij wel. Edwin van de Sar heeft veel betekend als keeper heel vaak belangrijk. Het was geen voorbeeld want die heb ik niet. Ik ga uit van mijn eigen kwaliteiten, heeft geen zin om me met keepers te vergelijken of als voorbeeld te zien als ik die kwaliteiten niet heb. De nummer 3 is lastig wel van Bayern Munchen, maar Kahn of Neuer. Kahn omdat die knettergek was en Neuer is wel een totaal keeper. Meevoetballend heel sterk, goed in de lucht, geweldige reflexen de beste op dit moment denk ik. Vaak niet veel te doen en vol op de wedstrijd geconsenteerd en met enkel momenten in een wedstrijd belangrijk is. Voor het huidige voetbal een keeper hoe een keeper in het moderne voetbal moet zijn. Maar die Jorge Campos blijft toch mijn nummer 1.”

Meer weten over: Jorge Campos klik hier ….. Edwin van der Sar klik hier …… Manuel Neuer klik hier

 

 

De andere wedstrijden in speelronde 3

“Binnenmaas gelijk tegen Zwervers vind ik zeer apart. Iedereen wint en verliest van iedereen, lijkt het wel weer. Binnenmaas toch een favoriet en Zwervers een ploeg die voor handhaving zal gaan, bijzonder.” Ook de uithaal van Botlek is een uitslag die er uitspringt, Botlek – Rockanje 8-0.

Voorspelling speelronde 4

thuis

 

uit

voorspelling

GHVV'13

-

Zinkwegse Boys

1

NBSVV

-

SV Charlois

3

NSVV

-

Binnenmaas

1

Rijnmond HS

-

DRL

1

Rockanje

-

’s Gravendeel

3

Rozenburg

-

Pernis

1

Zwervers IJVV

-

Botlek

2

“Botlek had twee keer verloren, daar zal ook veel gesproken zijn. Ze halen uit naar 8-0, dat Arjan Vuik bij Rockanje getraind heeft speelde denk ik niet mee. Al een paar jaar geleden en Rockanje heeft ook nieuwe spelers, dus dat speelde niet mee. Botlek had wat goed te maken en deed dat op deze manier.” Ook opvallend is de winst van DRL of is die ploeg toch niet zo goed als gedacht? “Jawel, alleen jij van SportenRozenburg vindt het een matige ploeg. Maar misschien iets te licht opgevat door DRL. Bij GHVV spelen toch wel wat spelers van PFC en ook het tweede van het oude PFC speelde hoog dus GHVV is niet een ploeg die je moet onderschatten. NSVV, Binnenmaas en Rijnmond HS op de eerste 3 plaatsen. Rijnmond won met moeite, laatste minuut geloof ik. Maar er zijn bij ons in de afdeling na 3 wedstrijden geen ploegen meer met de volle winst. Dat zie je ook niet zo vaak.”

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.