Als we met de doelman van Rozenburg ons wekelijkse gesprek beginnen, is het even stil en dan is de doelman duidelijk ‘Nog geen Halleluja, heb je de eerste helft gezien’ doelde de doelman dat het ook zomaar anders had kunnen uitpakken. Maar uiteindelijk is ook Van Asperen blij met de 5-1 overwinning laat dat duidelijk zijn. Hij plaatst wat kritische kanttekeningen bij vooral de eerste helft waar zijn ploeg niet mocht mopperen.

De eerste helft tegen IJVV De Zwervers zat het niet tegen

“Begon al in de 2e minuut. Ik speel een bal in op Bryan van der Laan en die bal springt net voor zijn voet omhoog. Een Zwerverspeler ziet dat en zet de spits vrij voor mij. Hij mikt de bal naast de verkeerde kant van de paal. Dan krijgt Stefan van Es geel voor een handsbal waar de meeste scheidsrechters rood geven (scoringskans, rand zestien, opzettelijk) en mochten we niet klagen. Dan zit het niet tegen en had die wedstrijd ook zomaar anders kunnen aflopen. Ook nog een balletje op de paal. We hebben nu 5 wedstrijden gespeeld en elke wedstrijd een penalty tegen, kan bijna geen toeval meer zijn. We komen goed weg, met veel karakter en inzet hebben we het potje over de streep getrokken. Uiteindelijk in de tweede helft werd De Zwervers een gewillig slachtoffer. Maar het zag er vooral de eerste helft niet uit. Voor Floris van den Heuvel lekker dat hij er nu 4 inschiet, maar dit moeten we nu vasthouden. Erik van de Ridder is zeker een andere trainer, hij noemt het beestje bij zijn naam en dat is voor deze groep heel goed. Eerst maar eens Botlek zaterdag, dan praten we verder.”

De keeper over tijdrekken

“Ik heb er niets mee, je hebt van die keepers zeker in het betaalde voetbal die beginnen er al heel vroeg mee. Het gaat dan over seconden, maar scheidsrechters roepen het over zichzelf af. Bijna nooit krijgt een keeper geel of het moet in de blessuretijd zijn als er geen gevaar meer is. Afgelopen zondag zo’n Onana van Ajax. Je weet dat er achter het doel ballenjongens staan die de bal aan je geven als de bal achter is. Gaat zo’n keeper naar de hoekvlag om dan een bal te halen. Eerst links neerleggen en dan besluiten toch maar rechts van het doel de bal terug in het veld te brengen. Het is een voorbeeld zo zijn er legio niet alleen van de Ajax doelman. Zelf ben ik er niet zo voorstander van. Zal niet roomser zijn dan de Paus, als ik in de slotfase in het duel op de grond komt te liggen zal dat iets langer duren als we voorstaan als dat we nog een achterstand weg moeten werken. Kan mezelf er niet op betrappen dat ik dat overmatig doe. De bal in de ploeg houden levert veel meer tijdwinst op. Je ergert en irriteert ook de tegenstander, dat kan gunstig uitvallen maar ook negatief. Nee, ik ben er niet voor.”

De andere wedstrijden in speelronde 5

Botlek verliest! “Had ik zeker niet verwacht. Zitten duidelijk in een dalletje, nieuwe trainer misschien anders spelen. Ik weet niet wat daar aan de hand is. Ken Arjan Vuik ook wel vanuit mijn PFC tijd. Maar het zal er ongetwijfeld een beetje borrelen en rommelen, of dat voor ons een voordeel is?” DRL wint van ’s Gravendeel. Johan Versluis (oud FC Dordrecht speler), de man die ook tegen Rozenburg van eigenhelft doelman Van Asperen het nakijken gaf, deed het tegen ’s Gravendeel nog eens dunnetjes over.