Belangrijk waren de punten, dat was de tendens van het verhaal na de gewonnen wedstrijd tegen GHVV. En dat Rozenburg het net van de tegenstander weer wist te vinden. Of op West nu het lek boven is zal zaterdag in de uitwedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport moeten blijken. Als Rozenburg aan die wedstrijd punten overhoud kan de ploeg van Erik de Ridder langzaam omhoog gaan kijken. Maar los van de vijf treffers die Rozenburg op het conto kon bijschrijven waren er ook drie tegen treffers, waarvan de laatste met doelman Stephan van Asperen in de hoofdrol.

Het lot van een doelman

“Ja, zal vanaf de tribune een gek gezicht zijn geweest en zeker betiteld als een blunder. Dat mag ook”, beginnen we ons gesprek met de actie van de doelman in 90e minuut van de wedstrijd tegen GHVV. “Ja, het is het lot van een doelman. Als een aanvaller ineens een speller in zijn nek heeft en daardoor niet scoort krijgt nog wel een kans of was een kansje, jammer. Voor een keeper is dat anders, meestal een doelpunt. Ik kreeg de bal van Sander Arkenbout, had dat eigenlijk niet verwacht en zeker die speler van GHVV niet gezien. Niet scherp meer in de laatste minuut en de focus er niet helemaal op. Vervelend als je dat hoog in je vaandel hebt staan. Werd ook even niet gecoacht, maar dat is geen excuus. Maar goed het kan de beste overkomen, dat mag natuurlijk niet. Gelukkig was het niet cruciaal, anders heb je er als keeper een ander gevoel over, dat is duidelijk. Maar goed gelukkig had ik ook een paar reddingen op 100 procent kansen, alhoewel zal die laatste actie wat langer blijven hangen bij het publiek.”

Terugspelen op de keeper

“Je hebt keepers die vaak in het spel worden betrokken en het publiek dat ook begrijpt en accepteert. Bij Bayern München is Neuer zo’n keeper. Die keepers zijn ook twee benig en kunnen meestal aardig voetballen. Bij andere club wordt het vaak een fluitconcert van het publiek. Daar heb je bij de amateurs niet z’n last van. Kijk als het niet het probleem verleggen is heb ik er niet zo’n moeite mee. Maar voor mij hoeft het niet overmatig. Het brengt toch vaak wat risico’s met zich mee, zeker als de bal slecht wordt aangespeeld. Als het nodig is oké anders lekker naar voren voetballen.”

Doelman over GHVV

“We kunnen er kort of lang over praten maar we hebben drie punten en dat is belangrijk. Misschien is de manier waarop even niet belangrijk. We kregen het toch nog wel lastig als je kijkt hoe we de doelpunten weggeven. We lopen uit positie. Bij de eerste goal ook. Ik was gefocust op de bal op links maar achter mijn rug staat er één helemaal vrij. Als dat gebeurt doen we iets niet goed. Nu strafte GHVV het ook wel af maar was de schade niet zo groot. Maar de betere ploegen in de derde klasse lopen zo over je heen. We speelde met vier verdedigers en een bok van twee ervoor dan ben je in de meerderheid zou ik denken. Die man mag niet vrij staan, maar de voorzet moet er ook uitgehaald worden. We speelde best goed in het begin van de wedstrijd. Veel balbezit, goed rond spelen als het niet vooruit kan dan achteruit, gewoon heel degelijk. Komen vroeg op voorsprong door een penalty. Dan gaan we in de fout in de verdediging en komt GHVV weer langszij. En na dat we op 2-1 kwamen gebeurt het zelfde, weer een fout in de verdediging. Ook nog een balletje op de kruising na een snel genomen vrije trap. Daar waren we niet scherp. We zijn te veel bezig met onze eigenman en eigen positie. Als er een man vrij staat moet je er naar toe en niet afwachten of de keeper de bal kan pakken. In de rust toch het idee dit komt vandaag goed. Alleen GHVV had niets te verliezen en wilde er ook voor gaan, gelukkig kan ik nog een paar ballen pakken anders wordt het 3-3. Onze goals waren mooi, zag er op sommige momenten echt goed uit. Dan lopen we door mooie acties en mooie goals uit naar 5-2 en is de wedstrijd gespeeld. Dan wordt het nog 5-3 door een blunder van mij, maar pakken we de punten. Zaterdag een heel andere tegenstander (RHS, red.) daar zal het nog scherper moeten.”

 

thuis

 

uit

voorspelling

SV Charlois

-

Zwervers IJVV

1

DRL

-

Binnenmaas

2

GHVV'13

-

Rockanje

1

‘s Gravendeel

-

Botlek

1

NBSVV

-

NSVV

2

Rijnmond HS

-

Rozenburg

3

Zinkwegse Boys

-

Pernis

3

De andere wedstrijden in speelronde 10

Stephan had afgelopen week vijf goede voorspellingen. Binnenmaas wint van Charlois, “Niet echt verrassend. Zo blijft Binnenmaas meedoen.” Botlek met pijn en moeite tegen Zinkweg? “John Acon mist een penalty een paar openkansen, moeilijk maar wel drie punten.” Wat te denken van NSVV 12-0 tegen Rockanje, “Tol van vorige week, twee spelers met rood eraf. De meeste ploegen stoppen wel bij een 6 of 7 treffers. NSVV wil alles en het onderste uit de kan. Knap dat die ploeg zo blijft doorgaan. Voor de rest niet zoveel schrikbarends de afgelopen week.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 29th. .