Peter-Marcel Nauta ……Ik kan het bijna niet geloven….. eerste helft was voor Zuidland daarna waren beter meer dan verdiend …. Later meer .......

 

Als Rozenburg de ambitie om hoger te gaan spelen waar wil maken, moet dat zaterdag gebeuren. Zuidland en Rozenburg strijden dan om een plaats in de tweede klasse. Zuidland, is een tweedeklasser, in de strijd tegen degradatie en Rozenburg voor promotie vanuit de derde klasse. Voor Rozenburg was het seizoen 2013-2014 het laatste seizoen, dat de ploeg van West in de tweede klasse speelde. Een seizoen waar de Rood Gelen direct en bijna kansloos degradeerden.

Lees meer: Op de drempel van de tweede klasse

Het einde nadert, nee niet gelijk denken aan het ergste, het gaat over voetbal en het is maar sport of zo als anderen dat vertalen als, het is maar een spelletje. Maar het voetbalseizoen loopt op het einde. Niet voor de Nederlandse Leeuwinnen die beginnen nog aan een WK. Maar voor de amateurs is het na 15 juni toch wel gedaan met het seizoen 2018-2019, zeker voor de zaterdagamateurs. Die dag, 15 juni, ook gelijk de laatste dag van de overschrijvingen, na die datum kan je alleen nog maar terug naar je oude club of met dispensatie verkassen. Altijd spannende tijden voor clubs. Vorig seizoen werd Rozenburg nog geconfronteerd met een flink aantal volgelingen van trainer Mark van Os die door het vertrek van de trainer, hun overschrijving ongedaan maakten.

Lees meer: Waar ben jij op 15 juni 2019 om half drie

Een wedstrijd waar Rozenburg OSV Oud-Beijerland er lang in liet geloven. Een wedstrijd die Rozenburg in de eerste helft al kon beslissen. Maar wel een wedstrijd die een finaleplaats opleverde. “Er was maar één ploeg die recht op de winst had en dat waren wij”, was de winnende coach van Rozenburg Peter-Marcel Nauta blij met het resultaat. Een coach die met dit Rozenburg mogelijk maakt wat voor het begin van de competitie bijna niemand voor mogelijk had gehouden. In de finale tegen Zuidland om een plaats in de tweede klasse.

Lees meer: Bryan van der Laan:“Wat een pot”

Niets belangrijker dan de volgende wedstrijd, zal ook voor Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta het moto geweest zijn op de trainingen deze week. De euforie van het uitschakelen van tweedeklasser Kethel Spaland heeft plaats moeten maken voor het besef dat OSV Oud-Beijerland een lastige klip zal worden. Om die klip te omzeilen zal alles in het teken moeten staan van de wedstrijd tegen OSV. De ploeg uit Oud-Beijerland waar Rozenburg in de competitie thuis een gelijkspel behaalde en uit werd er verloren, is een zware klus. Op sportpark Olympia in Oud-Beijerland was het zelfs een fikse draai om de oren, 6-1. Daar hebben de Rood Gelen wat goed te maken. Nauta zal niet met zijn ploeg naar Oud-Beijerland vertrekken voor weer een pak slaag.

Lees meer: OSV Oud-Beijerland de volgende zware klus voor Rozenburg

Voor sommige ploegen is de vakantie periode al aangebroken, ze waren niet vertegenwoordigd in het toetje van de nacompetitie. Voor anderen was het afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd en is de hoop op een stapje hoger in rook opgegaan. Of zelfs een stapje lager volgend seizen, zoals Pernis die sinds afgelopen zaterdag definitief naar de kelder van het amateurvoetbal, de vierde klasse, is afgedaald.

Lees meer: Nacompetitie een feestje voor afvallers, hopende en favorieten

De overwinning tegen tweedeklasser Kethel Spaland is er één waar je mee thuis kan komen. Een geweldig begin van de nacompetitie voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. De cijfers spreken boekdelen, 1-5. Ook al probeerde Nauta het na afloop te relativeren en vooral zijn ploeg met twee voetjes in de klei te houden, was de prestatie van zijn ploeg, op het nieuwe Willem Alexander sportpark, er één die in de annalen van de geschiedschrijving mag worden bijgeschreven.

Lees meer: Rozenburg slaat op de grote trom

Als je naar de tweede klasse wil moet je van iedereen in de poule kunnen winnen. Zaterdag moet Rozenburg er aan beginnen, althans als de ploeg van Peter-Marcel Nauta werkelijk de ambitie, spelen in de tweede klasse, wil waarmaken. Het zijn drie finales vertelde aanvoerder Bryan van der Laan een aantal weken geleden al en ook coach Nauta heeft het over finales. Een verhaal waar, zeker op papier, het toch iets makkelijker had gekund. Thuis tegen Perkouw als afsluiting van de familiedag op vol sportpark West is toch een andere wedstrijd dan tegen tweedeklasse Kethel Spaland op het dak van de tunnel in de nieuwe rijksweg tussen Schiedam en Delft.

Lees meer: Hoe groot zijn de kansen voor Rozenburg in de nacompetitie

Het einddoel moet de tweede klasse zijn. Rozenburg heeft door het verlies van afgelopen zaterdag in Maasdam tegen FC Binnenmaas de tweede plaats niet weten vast te houden. Doordat verlies eindigde Rozenburg niet meer als hoogstgeplaatste periodekampioen en de weg naar de tweede klasse is zeker niet de makkelijkste. In de eerste wedstrijd gelijk een tweedeklasser en ook nog in een uitwedstrijd.

Lees meer: Nog nooit verloren van Kethel Spaland

Uiteindelijk kon Rozenburg de tweede plaats in de eindranglijst van de derdeklasse D niet vasthouden en moest het OSV Oud-Beijerland voorbij laten gaan. Rozenburg verloor met 2-1 op sportpark De Lange Weide van kampioen Binnenmaas. Ondanks het feit dat de kampioen het betere van het spel had was de ploeg van Nauta zeker niet kansloos. En in voetbal wint niet altijd de beste, maar zover liet Binnenmaas het niet komen. Al had de ploeg van Fopke Gouman moeite om ook Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd op de knieën te krijgen.

Lees meer: Doelman Wouter Bloothoofd:“We waren dichtbij maar eigenlijk ook wel heel ver weg”

Zeker niet de makkelijkste opgaaf voor Peter-Marcel Nauta en zijn team. Binnenmaas is al een paar weken kampioen maar de honger naar overwinningen is nog niet gestild. Op het eigen sportpark De Lange Weide heeft de kampioen nog niet verloren dit seizoen en zal dat record niet zomaar uit handen willen geven. Rozenburg eigenlijk het hele seizoen ‘de best of the rest’ en zal die positie ook niet zomaar willen opgeven. Ingrediënten voor een heerlijk middagje voetbal in Maasdam.

Lees meer: De laatste voor de nacompetitie is tegen kampioen Binnenmaas

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 16th. .