Soms krijg je een tweede kans, ook als voetbalclub. Lag een riante uitgangspositie om verder te komen in het bekertoernooi eigenlijk al in de eerste poulewedstrijd tegen Maasdijk voor het grijpen. Gaf Rozenburg twee keer een twee doelpunten voorsprong op een knullige manier weg. En maakte de ploeg van Peter-Macel Nauta het vooral zichzelf onnodig lastig. Vorige week werkte Maasdijk mee aan een tweede kans voor de Rood Gelen door punten te verspelen bij MSV’71. Zaterdag kan Rozenburg bij winst naar de volgende ronde en heeft alles weer in eigen hand.

Zaterdag MSV’71 – Rozenburg    Albert Schweitzerdreef 501 Maassluis (West)

Als derdeklasser de beker winnen zal niet eenvoudig zijn, dat kan voor de ploeg van West dan ook geen target zijn. Maar een rondje verder, of misschien bij een gunstige loting wel twee rondjes moet toch in het achterhoofd van de nieuwe coach van Rozenburg spelen. Altijd leuker om voor het eggie te spelen dan een nutteloos oefenwedstrijdje op een verlaten achteraf veldje. Zaterdag eigenlijk het eerste meetpunt voor Nauta. In de beker twee vierdeklassers en een derdeklasser als tegenstander, dat moet toch tot de mogelijkheden behoren.

Positie

Team

Gesp.

Punten

doelsaldo

1

Rozenburg

2

4

2

2

WFB

2

3

4

3

Maasdijk

2

2

0

4

MSV’71

2

1

-6

Nauta heeft geen invloed gehad op de samenstelling van de groep, toen hij de eerste stappen zette op West was de overschrijvingsperiode gesloten. Maar inmiddels wordt er wel naar hem gekeken als kapitein van het vlaggenschip. Nauta heeft een aantal weken met de groep gewerkt, waar vooral een aantal jeugdspelers verrassen en van waarde kunnen zijn voor Rozenburg. Ook heeft Nauta wat tegenvallers moeten incasseren, zijn smalle selectie wordt gekweld door blessures.

Ziekenboeg

Sander Kraaijeveld (enkelblessure)gaat vandaag, 14-9-2018, terug naar de orthopeed. “Als het goed is mag het gips er dan af. Dan voor een week of 2 een brace. Ik hoop dat ik daarna weer op kan bouwen en snel weer terug kan komen op het veld”, vertelde Sander ons. Maik den Ouden heeft een liesbreuk mag wel voetballen maar een operatie is nodig om de lies weer helemaal optimaal te krijgen. “Volgende week voor een afspraak voor de operatie”, vertelde Maik afgelopen dinsdag voor de oefenwedstrijd tegen DVO 32. Voor Oner Zaif wordt het zeker winterstop voor er weer aan voetballen kan worden gedacht. Die operatie aan de knie heeft tijd nodig. Ronald Fransen kampt weer met een liesblessure, na twee minuten ging het tijdens zijn invalbeurt tegen WFB afgelopen zaterdag al mis in een duel om de bal.

Datum

thuis

 

uit

Uitsl.

01-09-2018

WFB

-

MSV’71

6 - 0

01-09-2018

Maasdijk

-

Rozenburg

3 - 3

         

08-09-2018

MSV’71

-

Maasdijk

2 - 2

08-09-2018

Rozenburg

-

WFB

4 - 2

         

15-09-2018

MSV’71

-

Rozenburg

 

15-09-2018

Maasdijk

-

WFB

 
         

Floris van den Heuvel (knieblessure) “De uitslag van de MRI, in ieder geval niks kapot, geen schade meniscus o.i.d, dus alleen de verrekte binnenband. Betekent nog steeds wel even toekijken, maar vanaf komende week met fysio richten op herstel”, is toch een positief bericht van de linkerspits van Rozenburg. “Uitgangspunt is nog twee maanden voor ik weer kan voetballen. Zelf hoop ik op sneller, maar het kan helaas niet te snel gaan.”

Tegenstander van zaterdag MSV’71 begon met een 6-0 verlies in Ouddorp tegen WFB. In de tweede wedstrijd thuis tegen Maasdijk was er lang uitzicht op drie punten. Met nog twee minuten te spelen kreeg Maasdijk een stafschop en stond er 2-2 op het scorebord. Zaterdag voor Rozenburg zeker geen gelopen koers, maar van de ploeg van Nauta mag je toch wel verwachten dat er van de vierdeklasser gewonnen kan worden en daarmee een plaatsje in de volgende ronde. Het eerste meetpunt voor Rozenburg!

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 16th. .