Alle superlatieven kunnen weer uit de kast als we het over de prestatie in het bekertoernooi van het vlaggenschip van West hebben. Maar uiteindelijk was het, welke benaming je er aan wil geven, een bedroevend slechte wedstrijd op het sportpark van MSV’71 waar Rozenburg tegen de vierdeklasser een plaats in de volgende ronden van het bekertoernooi moest zekerstellen. Winnen was de boodschap, maar zover kwam Rozenburg niet tegen de vierdeklasser. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord.

Een slechte pot vond ook Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd. “Ja, uiteindelijk moet je heel veel wisselingen maken in het team. Veel spelers geblesseerd en moeten er spelers doorgeschoven worden uit de jeugd. Dat de spoeling dun is, is een feit maar dat je niet voor elkaar willen werken is een ramp. Er zijn geen excuses om hier gelijk te spelen. Hier moet je gewoon met 3-4-5- nul over heen lopen. Dat doelpunt, we staan achterin niet goed. Dan wordt die bal weggestoken. Ik wachtte eigenlijk nog of dat Rick (Tas, red.) erbij kon komen, die kwam er nog bij maar werd uitgekapt en stond ik op mijn verkeerde been en schoot hij (Jack van der Vugt, red.) de bal in de korte hoek. Mag niet in de korte hoek, maar het begint ergens op de middenlijn en dan loop je weer achter de feiten aan.´Wouter Bloodhooft komt van Nieuwenhoorn en speelt zijn eerste wedstrijden voor de Rood Gelen. Een moderne keeper die mee voetbalt en soms ver heel ver voor zijn doel speelt. “Misschien iets anders dan dat ze bij Rozenburg gewend zijn, maar wat je in het moderne voetbal nodig hebt. Niet alleen ballen tegenhouden, als dat zo was had ik vandaag weinig te doen. Proberen mensen neer te zetten de boel een beetje opzwepen en meevoetballen. Maar het zat er vandaag allemaal niet in. Volgende week gaan we de competitie in”, keek de doelman toch een beetje bedenkelijk.

Naast een waslijst met geblesseerde spelers kreeg coach Nauta ook te maken met het niet beschikbaar zijn van Jordie de Groot en spits Nick de Bil. Dat was in Maassluis te veel van het goede. Nauta had er voor gekozen om bij het ontbreken van Nick de Bil met Maik den Ouden in de spits te spelen. Soms gaat het heel goed om verdedigers in de spits te laten spelen, maar Maik den Ouden had zichtbaar moeite met de spitspositie. Het was van beide partijen een matige wedstrijd. Rozenburg was in de beginfase iets sterker, maar al snel waren de beide team gelijkwaardig. Rozenburg paste zich aan de vierdeklasser MSV’71 aan en MSV niet aan Rozenburg. Een wedstrijd op het niveau van de kelder van het amateurvoetbal. Bij Rozenburg ontbrak de absolute wil om te winnen. Kennelijk was de ploeg van Nauta er niet van doordrongen dat er winst nodig was om in de beker verder te komen. Veel kansen waren er niet voor beide ploegen in die matige eerste helft. En als er kansen waren, waren de betere kansen ook nog voor de thuisploeg van trainer Harry van Kapel. Alhoewel kansen voor de thuisploeg is misschien ook wel wat te veel gezegd. Rozenburg heeft immers in de jonge doelman Wouter Bloothoofd een uitstekende sluitpost.

In de tweede helft kwam Rozenburg wat beter uit de kleedkamer en had aanvoeder Bryan van der Laan in de eerste minuut al gelijk een kans op de openingstreffer. Maar zover kwam het niet. Het publiek moest wachten tot er een uur gespeeld was voor de ‘NUL’ van het scorebord af ging. MSV’71 ging meer en meer op de counterspelen en in de 60e minuut met succes. Jack van der Vugt startte van eigen helft, kapte Rick Tas uit en gaf doelman Bloothoofd van Rozenburg het nakijken. Rozenburg wisselde dan nog Joris van Driel voor Maik den Ouden, Stefan van Es voor Paul Santra en in de slotfase mocht ook Jelle Wessteijn nog een paar minuutjes maken. Maar verder dan een treffer in de 84e minuut kwam Rozenburg niet. Doelpuntenmaker Regillio van Buuren. Een vrije trap van Bryan van der Laan belande op de lat en was Van Buuren er als de kippen bij om de terugspringende bal koppend in de touwen te jagen. Rozenburg leek opeens te beseffen dat het nog een doelpunt nodig had om de volgende ronde te bereiken. Maar dat besef kwam te laat en gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd ook wel wat tegen de verhouding in zijn geweest. Rozenburg uit de beker en hoe je het ook wend of keert dat moet een teleurstelling zijn op West.