Op en nat en druilerig sportpark De Trekdam verloor Rozenburg in de laatste vijf minuten voor de thee de wedstrijd en zag in de tweede helft geen kans om de 2-1 voorsprong van de thuisploeg om te buigen in een voorsprong. Twee verdedigingsfouten van de Rood Gelen hielpen ‘s Gravendeel aan de punten.

Rozenburg was zeker de eerste helft in ’s Gravendeel de betere ploeg. Met Joris van Driel op de linksbuitenplaats was er meer snelheid in de ploeg van Nauta, Rozenburg. Van Driel mocht ook nog een keer alleen op ’s Gravendeel doelman Dennis Sleiffer af gaan, maar de Rozenburger kreeg de bal niet tegen het net. Verder dan wat hoekschoppen kwam Rozenburg niet in die beginfase. Maar uit één van die hoekschoppen was het wel raak en kwam Rozenburg aan de leiding. In de 22e minuut was het Elroy van Seventer die door slecht wegwerken van de defensie van ’s Gravendeel de bal in één keer op de pantoffel nam en het net achter doelman Sleiffer deed bollen, 0-1. Rozenburg was dan in de frontlinie niet zo gevaarlijk als de meegereisde supporters graag zouden zien, maar leek stabiel genoeg om soms met verzorgd voetbal te kunnen wachten op een tweede kans. Die echte tweede kans kwam er niet maar mogelijkheden had Rozenburg wel afstand te nemen van de gastheren. In de laatste vijf minuten van de eerstehelft gaat het dan helemaal mis voor Rozenburg. Eerst in de 40e minuut wordt op een voorzet van Jelle van der Starre, Marco Kruijthof in de zestien vrijgelaten en prikte de bal achter Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd in het netje. En 3 minuten later komt ’s Gravendeel zelfs aan de leiding als Elroy van Seventer een bal volledig verkeerd inschat onder de hoge bal van Jordy Westein doorloopt en daardoor weer Kruithof vrij voor de keeper zet, 2-1.

“De eerste 40 minuten hadden we de wedstrijd in onze grip en komen verdiend op voorsprong”, vertelde een teleurgestelde aanvoerder Bryan van der Laan direct na het laatste fluitsignaal. “Na de 40e minuut geven we het helemaal weg. Wat er fout ging weten die mannen achterin zelf ook wel. Hij (Elroy van Seventer, red.) loopt onder de bal door, dat mag natuurlijk niet als je zo groot, sterk en kopsterk bent. Spitsje pakt hem op en schiet hem binnen. Mag gewoon niet gebeuren. Tweede helft creëren we niets meer. Veel balverlies en foute keuzes. We hebben wel strijd geleverd maar was vandaag gewoon te weinig. ’s Gravendeel was niet sterk, heel veel lange ballen. Ja, als wij daarin meegaan maak je het jezelf veel te moeilijk. We hebben niet veel lengte in de voorhoede, dan moet je met die ballen stoppen. We moeten voetballen en dat hebben we niet gedaan, dan wordt het lastig. Toch heb ik wel wat positieve dingen gezien. Zeker als je kijkt naar de laatste bekerwedstrijd van vorige week. Maar we moeten slimmer worden, meer lef tonen en meer aan voetballen toekomen. Dat laatste kunnen we ook. En als we de ervaren Arkenbout er weer bij krijgen moeten we veel beter kunnen. Op je vraag of er druk op mijn schouders ligt, ik voel dat zelf niet zo. Maar als voetballer ben je afhankelijk wat er om je heen gebeurd, dat is niet alleen voor mij zo. Je hebt gelijk op dit moment kan ik nog moeilijk mijn ding doen. Het spel is te onrustig en misschien wat geforceerd.”

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. ’s Gravendeel wilde de punten en daarmee de overwinning over de streep trekken. En Rozenburg was niet instaat de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Voor de ploeg van Nauta, die niet zo makkelijk scoort een taak om verdedigend niet al te veel weg te geven. Zeker zolang de ploeg niet instaat blijkt over de desastreuze fouten heen te stappen en de wedstrijd weer naar eigen hand te zetten. Na de uitschakeling in de beker nu ook verlies in de eerste wedstrijd van de competitie. Beide onnodig maar daar kom je geen rondje verder mee of win je zeker geen wedstrijd.