Misschien veel te vroeg voor een conclusie, maar Rozenburg had het moeilijk met doelpunten maken afgelopen week in ’s Gravendeel. De bezoekers aanstaande zaterdag op West, koploper Vierpolders, scoorde er lustig op los met negen doelpunten tegen Piershil. Maar of dat nu een vergelijk is en wat zegt over de wedstrijd van zaterdag is nog maar de vraag.

Vierpolders is als promovendus goed begonnen dit seizoen met een 9-0 overwinning thuis tegen Piershil. De eerste verlies partij van Piershil en naar het zich laat aanzien niet de laatste. Piershil had de KNVB gevraagd met een nieuwe start in de vierde klasse te mogen uitkomen nadat er vorig seizoen een leegloop had plaatsgevonden aan de Molendijk. Piershil is gedegradeerd uit de tweede klasse en normaal zijn dat tegenstanders om rekening mee te houden. Vierpolders profiteerde van het feit dat het elftal van Piershil wel heel erg jong en onervaren is. Maar ondanks het feit dat er bij Rozenburg ook wel wat is gebeurt tijdens de overschrijvingsperiode lijkt het voor de gasten uit Vierpolders aanstaande zaterdag toch wel een stuk moeilijker te worden om een degelijke uitslagen te realiseren op West.

Het wordt passen en meten voor Peter-Marcel Nauta

In de ziekenboeg niet veel verandering voor Rozenburg, of het moet zijn dat Jeroen Brobbel zich er ook gemeld heeft. Jeroen Brobbel, uitstekend op dreef dit seizoen op de backplaats heeft de hele week niet getraind en zijn spelen zaterdag lijkt dus meer dan twijfelachtig of zelfs uitgesloten. Paul Santra en Regillio van Buuren zijn niet beschikbaar en zal Nauta nog een beetje moeten puzzelen. Sander Arkenbout is weer speelgerechtigd en lijkt een rentree voor de hoofdmacht aanstaande. Jordie de Groot is weer beschikbaar na een schorsing van één wedstrijd die nog stond van het vorige seizoen.

Voetballend is er ondanks de smalle selectie dit seizoen, hoofdzakelijk veroorzaakt door blessures, niet zo veel mis. In ’s Gravendeel speelde de ploeg van Nauta vooral de eerste 40 minuten niet slecht en had de wedstrijd onder controle. Twee verdedigingsfoutjes vlak voor rust zorgde voor een achterstand en die hoe gek dat misschien ook klinkt Rozenburg niet meer te boven. De Rood Gelen hebben een ploeg met veel ervaring, scoren wel maar geven ook veel doelpunten, soms zelfs makkelijk, weg waardoor de ploeg weer vaker achter de feiten aanloopt. Zaterdag een nieuwe kans om te laten zien dat Rozenburg er nog steeds bij hoort in de derde klasse D.

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

Pernis

Den Bommel

-

‘s Gravendeel

GHVV'13

-

Rijnmond HS

OVV

-

Jonge Spartaan

Oud Beijerland

-

Rhoon

Piershil

-

Botlek

Rozenburg

-

Vierpolders

Daarvoor is een klinkende overwinning nodig tegen promovendus Vierpolders. Maar de ploeg van trainer Paul Bestebreur zal zeker ook voor een goed resultaat naar West komen met in de bagage de drie punten van vorige week die ze zeker willen verdubbelen.

De wedstrijd op sportpark West begint om 14:30 uur.

Foto: Jeroen Brobbel

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.