Zaterdag staat op sportpark ‘De Omloop’ de wedstrijd Rhoon – Rozenburg op het programma. Een wedstrijd met een roodgeel randje. Immers bij Rhoon staat Ronard Venekamp aan het roer, een trainer met een trainers en spelers verleden bij Rozenburg. Of het nog extra sentimenten met zich meebrengt? Beide ploegen zullen daar geen tijd voor hebben en keihard voor de winst gaan.

Rozenburg herstelde zich afgelopen week met 3-1 winst op Vierpolders van de zeperd tegen ’s Gravendeel, waar een nederlaag absoluut niet nodig was. Met alle respect voor de ploeg van Paul Bestebreur, Vierpolders, een overwinning die weliswaar 3 punten opleverde maar een tegenstander die toch moeite zal hebben om ver boven de rode streep te blijven. Een Rode streep waar Rhoon nu wel onder staat, maar daar hoort de ploeg zeker niet thuis. Vorige week werd verloren van OSV Oud-Beijerland en in de openingswedstrijd van dit seizoen was OVV van Rob Vuik te sterk voor Rhoon, 0-3. Dat zijn ploegen met titelaspiraties, dat kan.

Peter-Marcel Nauta

“We hebben zaterdag een bijna volledige groep”, laat Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta weten. “Sander Kraaijeveld is weer op het trainingsveld en Floris van den Heuvel krijgt de volgende week de laatste check, dat ziet er goed uit. Ook Onur Zaif heeft de eerste test ondergaan en ook daar ziet het er allemaal positief uit. Bij de blessures van Maik den Ouden en Ronald Fransen zijn geen veranderingen en niet inzetbaar. Door ziekte deze week is ook het meespelen van Nick de Bil en Bryan van der Laan nog twijfelachtig. De komst van Sander Arkenbout draagt bij aan meer balans in het elftal.”

Nauta heeft de last van de smalle selectie redelijk kunnen opvangen. En het lijkt er op dat de coach zijn eerste echte keuzes zal moeten maken. Regillio van Buuren en Paul Santra zijn weer beschikbaar nadat ze vorige week een bedrijfsfeestje hadden en niet beschikbaar waren. ‘Never change a winning team’ zal dan voor Nauta niet opgaan in de opstelling voor de wedstrijd tegen Rhoon. Arkenbout deed het tegen Vierpolders als centrale verdediger uitstekend. Gaat Regillio van Buuren die plaats weer innemen en verhuist Arkenbout weer naar de linksbackplaats. Een plaats die de routenier niet altijd ambieert, maar waar hij de laatste jaren succesvol was. Links op het middenveld en hangende linkerspits zijn ook posities waar Sander Arkenbout uit de voeten kan. Hij zal ongetwijfeld wat conditie hebben opgedaan de afgelopen week en op het lijstje van Nauta voorkomen.

Thuis

 

Uit

Jonge Spartaan

-

Rijnmond HS

Vierpolders

-

Botlek

Binnenmaas

-

OVV

De Bommel

-

Oud-Beijerland

Pernis

-

Piershil

Rhoon

-

Rozenburg

‘s Gravendeel

-

GHVV’13

Zeker als Bryan van der Laan niet aan spelen toekomt. Dat probleem heeft Nauta wellicht ook bij de spitspositie als Nick de Bil niet fit is. De Bil een aangever die zijn doelpuntjes meepikt en toonde tegen Vierpolders ook werklust. Tegen ’s Gravendeel waar de spits niet aanwezig was werd de spits zeker als aanspeelpunt node gemist. Het lijkt een aantrekkelijk potje te worden op De Omloop in Rhoon.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.