Rozenburg zal ongetwijfeld met een tevreden gevoel zijn teruggekeerd van sportpark ‘De Omloop’ waar de ploeg van Peter-Marcel Nauta drie punten in de tas mee naar huis mocht nemen. Zwaar bevochten punten alhoewel de eindstand al tijdens de thee op het bord stond en Rozenburg in de tweede helft niet heel veel kansen weggaf en nauwelijks in gevaar kwam. Maar de Rood Gelen konden de wedstrijd niet definitief in het slot gooien.

Rhoon speelde vooral de lange bal, een wapen dat zeker in de derde klasse gevaarlijk kan zijn. Maar ook een wapen waar Rozenburg een antwoord op had. Coach Peter-Marcel Nauta wilde vooral het verdedigend meer dicht hebben, vertelde hij voor de wedstrijd. “Arkenbout centraal achterin samen met Van Seventer en Vince Lissenberg op de rechts backplaats. Met Regillio van Buuren op het middenveld moeten we daar meer rust krijgen. We gaan gewoon met vier man achterop spelen.” “Rozenburg kwam goed uit de kleedkamer en dat was ook wel eens anders”, vond ook aanvoerder Bryan van der Laan. Al in de tweede minuut raakte de aanvoerder het aluminium naast een kansloze Rhoon doelman Bas Oster. In de zesde minuut stond de eerste treffer op het scorebord. Nick de Bil binnen de beruchte lijnen onderuit en van 11 meter is Bryan van der Laan een zekerheid voor Rozenburg, 0-1.

En voor het kwartier om was stond ook de 0-2 op het bord. Nick de Bil speelde zich in de buurt van de middenlijn vrij en zag de Rhoon sluitpost ver voor zijn doel staan. Voor de ene een toevalstreffer voor de andere een geweldige goal. Feit was de bal over de keeper stijf onder de lat en een 0-2 voorsprong op het scorebord. Voor Rozenburg leek de wedstrijd onder controle. “We komen snel op 0-1 voor”, was aanvoerder Bryan van der Laan blij met de overwinning. “Een terechte pingel, denk ik. Hij (Nick de Bil, red.) wordt gewoon aan zijn arm naar beneden getrokken. Ook al oogde het misschien niet zeker, die bal van de stip was hard genoeg. Die tweede was weergaloos. Hij (Nick de Bil, red.) draaide open op het middenveld en ziet de keeper voor zijn doel. Hij raakt hem lekker, wereldgoal. Je hebt gelijk dat we na die tweede treffer wat meer naar achteren gingen hangen. Ze komen met 2-0 achter, dus dan weet je dat ze gaan pompen. En hun wapen is de lange bal. Die voorsprong moet je eigenlijk vasthouden tot de rust, dat lukte dan weer niet. Dat hebben we in de rust ook wel besproken. We lieten ze na de rust ook niet meer opbouwen, eerder druk op de bal. Achterin wonnen we bijna alle duels. We hebben die tweede helft weer gestreden voor elkaar en geen kans meer weggegeven. Tweede helft was misschien wat rommelig, vaak onrustig aan de bal. Zelf ook, kwamen we in overtal en schiet ik, dat moet je anders uitspelen. Geen excuus maar was aan het begin van de week nog grieperig en alleen donderdag, niet eens voluit, getraind. Deze doet goed. We waren er vandaag van overtuigd ook al is het nog vroeg, kan je aanhaken of afhaken. Drie gespeeld zes punten en we laten Rhoon op nul punten. Ik ken de andere uitslagen nog niet, maar zelf denk ik dat we het wel redelijk doen. Ik denk dat we deze overwinning verdiend hebben. Voetballend kunnen we beter. Regillio (van Buuren, red.) die snapt het spelletje op het middenveld en brengt ook wel wat rust in de ploeg. Is ook een slopertje als het moet. Met Arkie (de teruggekeerde Sander Arkenbout, red.) in de as en Elroy ernaast, goeie keeper er achter geeft dat vertrouwen en kunnen we het verder uitbouwen. Top drie is veel te vroeg om daar over te beginnen. We zijn denk ik wel goed bezig, maar zijn er nog lang niet. Niet opeens gaan denken dat we een topploeg zijn. We zullen elke wedstrijd tweehonderd procent moeten geven, anders zijn we snel weer bij de onderste drie.”

Rozenburg dus snel op een 0-2 voorsprong door een penalty en een beauty van Nick de Bil, maar liet nog voor de thee Rhoon terug in de wedstrijd komen en er in geloven. Jordie de Groot verliest een kopduel van Bart Driesse, maar werd ook erg naar beneden gedrukt, daar had een fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Broeckaert niet misstaan. De kopbal van Driesse bereikte Vincent Kroon en was Rozenburg doelman Bloodhooft verslagen, 1-2. In de tweede helft hinkte Rozenburg een beetje op twee gedachten. De voorsprong over de streep trekken of met een derde treffer de boel definitief in het slot te gooien. Het werd rommelig en de kansen werden schaars. Rhoon was niet bij machte om het Rozenburg erg lastig te maken en die lange ballen brachten niet echt gevaar. Rozenburg kreeg wel kansen voor een derde treffer, maar was te gehaast om mogelijkheden om te zetten in honderd procent kansen. De tweede helft was meer spannend dan mooi en voor het neutrale publiek minder aantrekkelijk. De winst van Rozenburg heeft de ploeg op een gedeelde derde plaats gebracht, en met dat resultaat heeft Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta vriend en vijand verbaasd.