Zaterdag komt Binnenmaas op bezoek op sportpark West. Een graadmeter of er voor tegenstanders van Rozenburg iets te halen is op sportpark West. Dit seizoen was alleen Vierpolders op bezoek en kon geen puntje overhouden aan het treffen met Rozenburg. Over de resultaten van deze competitie is nog weinig te zeggen. Er is, na drie wedstrijden, nog maar één ploeg met de volle winst, ’s Gravendeel.

Door de kenners getipte kanshebbers, zoals Oud-Beijerland, OVV en misschien ook wel Binnenmaas hebben al drie punten verspeeld. Rozenburg staat ook in dat rijtje maar werd vooraf zeker niet gezien als een kanshebber voor de titel. Sterker nog coach Peter-Marcel Nauta vond aan het begin van de competitie een periode al meer dan gewaagd en niet makkelijk te behalen, maar liet die uitdaging wel staan voor zijn team. Het verlies tegen ’s Gravendeel was wellicht niet helemaal nodig, maar de winst vorige week tegen ex tweedeklasser Rhoon mag er zijn. Rozenburg speelt deze competitie vaak mooi en goed voetbal, maar 90 minuten lang lijkt nog een probleem voor de mannen van Peter-Marcel Nauta. Is dat de valkuil voor de thuisploeg zaterdag, als Binnenmaas opbezoek komt.

Vorig seizoen was Binnenmaas ook tegenstander van Rozenburg en werd er op West met 2-3 verloren. Het was in een roerige periode waar trainerswissels aan de orde van de dag waren. Geen graadmeter voor de echte verschillen tussen Binnenmaas en Rozenburg. Dit seizoen is het anders. Met Peter-Marcel Nauta is er rust op West, althans zo lijkt het en kan de trainer bouwen met dit Rozenburg. En als bouwen samen gaat met resultaten, en daar lijkt het op, kan Rozenburg omhoog blijven kijken. Daar is werklust en voor elkaar willen werken gevraagd, daar zijn de spelers aan zet. Met Sander Arkenbout als centrale verdediger en met de geroutineerde Regillio van Buuren in de as op het middenveld kan het wel eens lastig worden voor Binnenmaas om wat te komen halen op West.

Peter-Marcel Nauta

“Vince Lissenberg heeft een knieblessure opgelopen”, vertelde Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta. “Beetje onduidelijk wat er precies speelt. Jeffrey Bokma heeft een kuitblessuren en zal naar verwachting nog wel 4 weken uit de running zijn. Marcin Marciszak heeft zijn weekje dat hij terug naar Polen gaat, dus niet beschikbaar. Onur Zaif is terug op het trainingsveld, daar ben ik erg blij mee.

Thuis

 

Uit

Botlek

-

Rhoon

GHVV'13

-

Vierpolders

Oud-Beijerland

-

Pernis

OVV

-

Den Bommel

Piershil

-

De Jonge Spartaan

Rijnmond HS

-

‘s Gravendeel

Rozenburg

-

FC Binnenmaas

Bij Ronald Fransen en Maik den Ouden is er nog geen vooruitgang te melden.” Op Vince Lissenberg na kan Rozenburg spelen met het zelfde team wat succesvol tegen Rhoon was. Op de plaats van Lissenberg heeft Nauta diverse mogelijkheden. Na Rhoon weer een tegenstander met ambities voor de top van de ranglijst. Maar het lijkt erop dat Rozenburg zich daar ook wil gaan melden. De grote vraag blijft natuurlijk, is er wat te halen voor de gasten op West.

De wedstrijd op sportpark West begint om 14:30 uur.

Foto: Onur Zaif

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.