Was het nu verdiend, gekregen of gestolen. De meningen waren verdeeld op sportpark Spartacus in Middelharnis afgelopen zaterdag, waar Rozenburg met 2-3 won van De Jonge Spartaan. Rozenburg aanvoerder Bryan van der Laan maalde er niet om “Ook gestolen punten zijn lekker”.

Misschien heeft De Jonge Spartaan wel te weinig gekregen, maar de manier waarop Rozenburg een achterstand om kon buigen, met mooie doelpunten, mag niet onvermeld blijven. Alhoewel doelman Johan Kroon een groot aandeel had in de treffer van Paul Santra. Niet dat de doelman een kans had op de uithaal van Santra snoeihard in de touwen, maar wel de manier waarop de doelman een ogenschijnlijk simpele bal niet gewoon klemvast pakte, en besloot de bal voor de voeten van Santra te stompen. Wist De Jonge Spartaan binnen 10 minuten na de thee een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong, was het Rozenburg dat tussen de 26e en de 28e de punten oppoetste met schitterende doelpunten en mee terug naar Rozenburg kon nemen. Rozenburger aanvoerder Bryan van der Laan was opgelucht en blij met het resultaat. Goed was het allemaal niet wat Rozenburg liet zien in Middelharnis, maar punten zijn punten. De Jonge Spartaan kreeg kansen maar sprong daar slordig mee om. Rozenburg kreeg die kansen ook maar verprutste de mogelijkheden om al vroeg in de wedstrijd op een riante voorsprong te komen.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Misschien wel onverdiend”, is de aanvoerder van Rozenburg zichtbaar blij met de punten. “We waren niet scherp in de duels en geven ze te veel vrijheid om te spelen. Ik denk dat DJS toch de kwaliteit mist om het af te maken. Ze kregen heel veel kansen. We komen toch goed op 0-1 voor, dat gaf wel iets meer lucht. Zeker geen buitenspel. Die verdediger trapt over de bal en krijg hem randje zestien uit een voorzet van Bethslot Woldeamanuel en schoot de bal mooi tegendraads binnen. We bleven eigenlijk in het zelfde patroon voetballen en gaven nogal wat kansen weg. Verdedigend hadden we het op de rechterkant heel moeilijk vandaag. Omdat we met drieman achterin speelde moest Sander Arkenbout meer naar de linkerkant en kwam soms wel wat snelheid te kort. Sander is meer van waarde in de as denk ik. Maar met dit concept wilde we DJS bestrijden. In de kleedkamer attenderen we elkaar nog dat het een tandje feller moet. Komen die mannen toch snel op de 1-1, dacht dat Elroy wilde instappen, maar dat lukte niet en moest hij er achteraan. Die speler is sneller legt de bal breed en staat de gelijkmaker op het bord. Dan komen ze ook nog snel op voorsprong, dat mag niet gebeuren, maar we riepen het over ons zelf af. Dan opeens gaan we wel voetballen. Goeie goal van Paul, weet niet wat de keeper dacht die kan de bal gewoon pakken maar stompt hem voor de voeten van Paulus. Zat er wel lekker in. Dan voel je dat je die wedstrijd nog kan winnen. Nick (de Bil, red.) sterk in de duels. Ik denk een bal van Paul (Santra, red.) gooit de bal over de verdediging heen, Nick maakt zich sterk en schiet hem feilloos binnen. Gezien over de gehele wedstrijd misschien gestolen punten? Maar ook gestolen punten zijn lekker.”

Voor Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta een weerzien met oude bekenden, Nauta was 4 jaar lang trainer op sportpark Spartacus. Hij wilde met drie man achterop en een ruit op het middenveld DJS bestrijden. Rozenburg was gekomen voor de punten en zo kwam de ploeg van Nauta ook uit de kleedkamer. Al vroeg in de wedstrijd kwam Rozenburg aan de leiding. Aanvoerder Bryan van der Laan liet een pegel van rand zestien vertrekken, waar DJS doelman Johan Kroon geen antwoord op had. Rozenburg loerde op de counter met Nick de Bil en Bryan van der Laan en DJS liet bij vlagen het betere spel zien.

Na de thee was het thuisploeg De Jonge Spartaan die de bakens wilde verzetten. Geholpen door een niet altijd goed ingrijpende verdediging van Rozenburg was het Marc Peeman die de gelijkmaker van zijn schoen liet vertrekken en een paar minuten later zorgde Steven Oosthoek voor de voorsprong. Rozenburg stroopte de mouwen op en wilde geen puntverlies oplopen tegen DJS. Even voor het halfuur waren het Paul Santra en Nick de Bil die de punten in veilige haven brachten. Scheidsrechter Hollemans ging nog even tegen de graszoden nadat hij een bal van Gerben van der Weele vol in het gelaat kreeg en vlak voor de thee kreeg Stefan van Es het gele kartonnetje voorgeschoteld, waar alles en iedereen van De Jonge Spartaan een andere kleur in gedachten had. Rozenburg op tijd bij de les en met een trainer langs de kant die bijna elke beweging van zijn oude ploeg De Jonge Spartaan kon voorspellen.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.