Wilde Rozenburg en Rijnmond Hoogvliet Sport afgelopen zaterdag niets cadeau doen, strooide scheidsrechter Ricardo Ditz met geel of hij de hoofdpiet zelf was. Misschien een smetje op de wedstrijd, zeker nadat Jordie de Groot er in de slotfase met twee keer geel vanaf moest. Voor de rest was het vooral genieten op sportpark West voor de neutrale toeschouwers en nagelbijten voor de trouwe aanhang van beide clubs.

Rozenburg kwam niet helemaal scherp uit de kleedkamer. Ontzag en met in de bagage de wetenschap dat het met Rijnmond Hoogvliet Sport kwaad kersen eten is. Binnen 7 minuten stonden de gasten uit Hoogvliet op voorsprong. Verdedigend zag het er niet al te solide uit wat Rozenburg liet zien en nadat de bal niet of nauwelijks werd weggewerkt bracht de verdediging Sander Arkenbout in problemen. Arkenbout kon niet meer bij de bal en moest vertrouwen op doelman Wouter Bloothoofd die tegen Jubertie Mariana kansloos was toen hij de spits van RHS alleen voor zich had. Voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta was het een Wake-up call en speelde alle schroom binnen enkele minuten van zich af en de verdediging herstelde zich op formidabele wijze. Nadat Nick de Bil in de 13e minuut de kruising had geraakt en 3 minuten later een bal op een bijna onmogelijke manier van de lijn was gehaald was het in de 22e minuut wel raak. Rozenburg weer naast RHS, doelpunt Nick de Bil en daar bleef het niet bij. Voor de derde wedstrijd oprij schoot Bryan van der Laan uit een vrije trap het leer in de touwen er stonden toen 39 minuten op de klokken en de stand 2-1.

Aanvoerder Bryan van der Laan.

“Het was denk ik een geweldige wedstrijd om te zien”, was Bryan van der Laan blij met wat de ploeg had laten zien. “Na die eerste goal van hun zijn ze niet echt gevaarlijk geweest en als dat zo was stond Wouter (Bloothoofd, red.) er. We kwamen misschien niet helemaal scherp uit de kleedkamer. Maar na die goal lieten we ons niet van het veld spelen. Heel veel kansen kreeg Rijnmond niet na dat doelpunt. Wij krijgen er ook nog een paar daar mag er ook wel één van in. Op de paal, op de kruising, net naast. We kregen zo veel ruimte op het middenveld dat moeten we veel beter uitspelen, de eerste helft al. Toch nog wel een paar keer verkeerde keuzes. We maken het ons zelf alleen maar lastig. Dan komen we op 2-1 voor (Hier is de aanvoerder iets te bescheiden over zijn vrije trap die er weer onhoudbaar inzat voor de derde week op rij, red.) Vanaf dat moment heb ik niet meer het gevoel gehad dat we die wedstrijd zouden gaan verliezen. We moeten het nog beter uitspelen. Het werd toch een beetje rommelig, het wordt zoveel makkelijker als we 3 of 4-1 maken en dat blijft dan uit. Na de rust weet je dat RHS gaat pompen en doen, maar ik vond onze verdediging, op die eerste minuten na, ijzersterk vandaag. We geven weinig weg. Je weet die Kranenburg van die mannen start de motor en is weg. Sander Kraaieveld verdiend een compliment die heeft zich geweldig staande gehouden. Veel kaarten, of dat nu nodig was geweest? Smetje op de wedstrijd en hij (scheidsrechter Ditz) liet lang doorspelen. Denk toch dat hij dat prima heeft gedaan. Hij zetten iedere keer de klok stil, nu je voorstaat is het billenknijpen. Maar als je achterstaat en nog een goal wil maken wil je ook die extra tijd hebben. Hoe het verder gaat? We mogen geen ploeg onderschatten en meer dan honderd procent geven kunnen we van iedereen winnen. Wat je zegt de as is ijzersterk. Zeker ook met een speler als Rigillio (van Buuren, red.) Zo’n speler heb je gewoon nodig, een breker op het middenveld. Voor zulk soort spelers ga je gewoon hard werken. En de jonge spelers trekken zich goed aan dat soort spelers op. Er is een geweldige klik met de trainer, ik denk dat ik voor het hele team kan spreken. Klinkt misschien gek maar wij hebben op dit moment geen versterkingen nodig, deze ploeg kan nog meer.”

Rozenburg kan weer naar boven kijken Vooral de tweede helft was niet altijd mooi maar vooral spannend, bij vlagen mooi voetbal van beide zijden en met een inzet en werklust die ongekend was. Voor de wedstrijd werd Jordie de Groot gehuldigd voor 300 wedstrijden spelen voor het ‘Vlagenschip’. Het eerste optreden van de nieuwe voorzitter van Rozenburg Frank Schelleboom. Dat scheidsrechter Ricardo Ditz nu net de jubilaris vroegtijdig naar de douche stuurde was een klein smetje op de feestvreugde. Aanvoerder Bryan van der Laan besluit tijdens de wandeling naar de feestende medespelers met: “Wij mogen niet verslappen, daar zijn wij de ploeg niet voor en meer dan honderd procent geven.” Rozenburg kijkt naar boven dat is wel duidelijk geworden afgelopen zaterdag met passie, strijd en bij vlagen goed voetbal.