Voor Rozenburg een moeilijke opgaaf. Na Botlek en Rijnmond, wedstrijden waar Nauta zijn ploeg niet voor hoefde te motiveren, nu een ploeg uit de onderste regionen. De bezoekers van zaterdag op West, Pernis, is een meer dan lastige tegenstander en staan op dit moment te laag op de ranglijst. Rozenburg is niet helemaal ongeschonden uit de strijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport gekomen en zal zeker Jordie de Groot moeten missen.

Jordie de Groot

De verdediger van de Rood Gelen is voor de wedstrijd tegen Pernis geschorst. Dit seizoen een nieuwe regel dat twee keer geel,rood, gelijk een wedstrijd schorsing is. De gele kaarten worden dan niet opgeteld in de staffel van opgelopen gele kartonnetjes. Het begon allemaal zo mooi vorige week voor Jordie de Groot, in de bloemen gezet voor 300 wedstrijden in Rozenburg 1, maar het eindigde in iets eerder naar de douche, voor de noeste verdediger. Of dat nu nodig was en de scheidsrechter de wedstrijd niet helemaal aanvoelde? Het zijn de feiten waar coach Peter-Marcel Nauta mee geconfronteerd wordt. Jordie de Groot speelde zijn eerste wedstrijd voor Rozenburg 1 in de uitwedstrijd tegen Jonge Spartaan. Een wedstrijd die Rozenburg won met 0-3 en John Corver, helaas veel te vroeg overleden, De Groot liet debuteren. Het werd de eerste wedstrijd in een lange reeks. Er was altijd wel iets speciaals met de jubilerende Jordie de Groot. Afgelopen zaterdag dus van het veld gestuurd, overigens was dat de wedstrijd 303 en bij de 200ste wedstrijd raakte de scheidsrechter geblesseerd en kon die wedstrijd niet uitgespeeld worden. Op een jaartje Brielle na is Jordie de Groot zijn Rozenburg altijd trouw gebleven. En het lijkt erop dat het einde nog lang niet inzicht is.

Peter-Marcel Nauta

Voor Rozenburg een wedstrijd waar onderschatting op de loer ligt, maar ook een wedstrijd die in het verleden altijd op het scherpst van de snede werd gespeeld. En altijd goed voor spektakel weet ook trainer Peter-Marcel Nauta. “Wedstrijden tegen Pernis zijn in het verleden garantie geweest voor spektakel”, begint Peter-Marcel Nauta zijn verhaal een dag voor de ontmoeting op West. “Het was geen ideale voorbereiding deze week. Uit voorzorg hebben we een aantal spelers aan het herstel laten werken. Uiteindelijk moeten we zo optimaal mogelijk aan het vertrek staan. Door de nieuwe regel, met betrekking tot twee keer geel, moeten we Jordie de Groot missen. Vince Lissenberg gaat die plek in de basis opvullen. Het afgelopen seizoen moest Rozenburg tot twee keer toe haar meerdere in Pernis erkennen, we zijn dus gewaarschuwd. We kunnen voor de vijfde keer op rij winnen, maar dan zullen wedstrijden wel eerder in het slot moeten gooien. Afgelopen week tegen Rijnmond Hoogvliet Sport verzuimde we dit, waardoor bleef het onnodig lang spannend. Overigens een compliment aan Sander Kraaieveld. Hij speelde tegen de behendige en snelle Lorenzo Kranenburg een prima partij. Over de geblesseerde is er verder geen nieuws. De verwachting is dat ze allemaal na de winterstop weer aansluiten.”

Voor Rozenburg een lastige wedstrijd daar is Nauta van doordrongen, Maar niet alleen de coach moet het gevaar van een misstapje inzien, vooral zijn ploeg. Binnenmaas gaat zaterdag wat aan het doelsaldo doen en gaat op bezoek bij Piershil. OVV ontvangt Oud-Beijerland en dat kan wel eens betekenen dat de nummer twee op de ranglijst, Oud-Beijerland, evenveel punten als Rozenburg, punten achter moet laten in Oostvoorne. Kansen dus voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta om zaken te doen in de stand op de ranglijst.

 

We waren vergeten maar met de ‘HONDERSTE’ van Jordie de Groot was er ook iets (stukje uit een verslag van oktober 2009)

Nog maar 22 jaar oud en dan al ‘Honderd’ wedstrijden voor Rozenburg gespeeld. Het is het aantal dat Jordie de Groot op zijn palmares heeft staan sinds afgelopen zaterdag. Een wedstrijd met een bizar begin. Er stonden nog maar 2 minuten op de klokken toen op een hoge bal Jordie de Groot en Ronald Karsten met elkaar in aanraking kwamen. Een aanraking met gevolgen. Jordie liep een hoofdwond op en moest de wedstrijd verder uitspelen met een tulband (feestmuts) op maar heeft gelukkig verder geen last meer van de verwonding. Na afloop van de wedstrijd hebben de specialisten bij Rozenburg nog eens naar de wond gekeken en het ziekenhuis bezoek om de wond eventueel te hechten kon achterwege blijven. “Een beetje raar beging van mijn jubileumwedstrijd, ik liep achteruit en hoorde verder niets tot dat ik, wat later bleek tegen Karsten opliep. Achteraf viel het gelukkig allemaal wel mee.

 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.