Zaterdag speelt Rozenburg in en tegen Den Bommel. Een uitwedstrijd die in het verleden altijd lastig was. Maar de laatste ontmoeting dateert alweer van een aantal seizoenen terug. Teams veranderd, maar in beide ploegen beslist spelers die die wedstrijden nog hebben meegemaakt. Den Bommel presteert wisselend dit seizoen. Maar zeker geen ploeg waar je maar even de punten op kan gaan halen.

De ploeg van trainer Schouten, die inmiddels alweer 6 jaar aan het roer staat bij Den Bommel, wint van OVV (2-3) en van OSV Oud-Beijerland (2-0) Maar komt tegen Pernis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Kan tegen Rhoon (3-5) en Botlek (4-2) geen punten pakken. Wisselvallend dus en zeker onberekenbaar. Den Bommel speelde vorig seizoen nog in de tweede klasse, en heeft een sterke selectie. Zeker geen ploeg om te onderschatten. Bij Rozenburg lijkt het meer en meer onder controle te komen. Een 6-0 overwinning op Pernis van afgelopen zaterdag heeft indruk gemaakt. En behoort Rozenburg weer tot de ploegen die bovenin meedraaien. En daar verdiend, naast de goedspelende selectie, zeker ook Peter-Marcel Nauta de credits. Natuurlijk maakt één zwaluw nog geen zomer, maar zaterdag staat wedstrijd 10 op het programma en presteert Rozenburg toch wel boven verwachting van de kenners.

Peter-Marcel Nauta

“Een meer dan lastige uitwedstrijd bij Den Bommel”, weet de coach van Rozenburg de hoerastemming toch enigszins in te dammen. “De voorbereiding was veel beter dan de afgelopen wedstrijd tegen Pernis. Alhoewel het meespelen van Elroy van Seventer en Sander Kraaiejveld niet zeker is. Sander Kraaijeveld heeft een ongeval met de scooter gehad en daarbij flinke snijwond aan zijn knie opgelopen. Elroy van Seventer kampt met hamstring problemen. Jordie de Groot is na zijn schorsing weer bij de wedstrijdselectie en ook Marcin Marciszak is weer bij de wedstrijdselectie. De laatste keer dat Rozenburg tegen Den Bommel speelde was in het seizoen 2012-2013 Waar Rozenburg zowel de uitwedstrijd (0-1) als ook de thuiswedstrijd (2-0) won. Dit seizoen beschikt Den Bommel over een prima aanvalslinie met Johnno en Wesley Bakker en aan de zijkant ook Ruben Rui dos Santos. Dit team is best goed op elkaar ingespeeld, er staat een hecht collectief, en spelen herkenbaar voetbal. Verrassend dat ze afgelopen week na een 0-2 voorsprong bij de rust toch met 4-2 verliezen bij het zoekende Botlek. Den Bommel zal uit zijn op eer hestel. Rozenburg daar en tegen won verdiend van Pernis. Toch speelde we onrustig en dat was zeker onnodig, Jammer voor de toeschouwers. We zullen zaterdag tegen Den Bommel alleen maar tevreden kunnen zijn met winst. Belangrijk om de voorsprong op OSV Oud-Beijerland te handhaven. We zullen meer gefocust moeten zijn en meer rust in het spel brengen.”

Verdedigend heeft Peter-Marcel Nauta wel wat mogelijkheden en daardoor het eventuele gemis van Kraaijeveld en Van Seters op moeten kunnen vangen. Verder heeft de coach van Rozenburg niet zo heel veel redenen om andere wissels toe te passen. Ook kan de coach de wat langer geblesseerde speler rustig aan het herstel laten werken en na de winterstop wellicht met een volledige selectie aan de tweede helft van de competitie beginnen.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.