Zaterdag komt ’s Gravendeel op bezoek en kan Rozenburg het foutje van de heenwedstrijd rechtzetten. Dat klinkt allemaal makkelijker dan het zal zijn, alhoewel ’s Gravendeel de meeste punten dit seizoen heeft behaald op het eigen sportpark De Trekdam. Uit wist de ploeg van Barry Schipper alleen bij Den Bommel te winnen. Met verder drie gelijke spelen, verloor ’s Gravendeel uit ook maar twee keer. Tegen koploper Binnenmaas werd het op de Lange Weide in Maasdam 1-1. Een lastige klus voor Rozenburg dat staat op voorhand vast.

Rozenburg laat zien lastige klippen te kunnen nemen deze competitie. De prestatie tegen het altijd lastige RHS, zeker aan de Botreep in Hoogvliet, van afgelopen zaterdag mag met een hoofdletter worden geschreven. Vince Lissenberg, uitgegroeid tot een alleskunner in de ploeg van Nauta, vervulde de positie als spits met verve. Bekroonde zijn optreden met een prachtige treffer. En Rozenburg kreeg RHS in de slotfase definitief op de knieën. Tegenstander ’s Gravendeel kon op het eigen sportpark niet winnen van OVV en verloor met 1-3. Helemaal afgeschreven voor de titelstrijd is ’s Gravendeel nog niet, maar de ploeg van Barry Schipper, die ook volgend seizoen aan het roer staat bij ’s Gravendeel, heeft inmiddels wel een achterstand van 10 punten op koploper Binnenmaas en 7 punten op Rozenburg. Ook heeft ’s Gravendeel een wedstrijd meer gespeeld dan de top twee van de derde klasse D.

Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta

“Zaterdag de return van wedstrijddag 1 waarin wij een teleurstellende nederlaag leden op sportpark "de Trekdam", een wedstrijd die uiteindelijk in 5 minuten voor rust werd beslist door de formatie van Barry Schipper. De eerste 35 minuten waren prima, waarin we ook snel op voorsprong kwamen door Elroy van Seventer, echter we verzuimden om diverse mogelijkheden af te ronden en plots was daar in minuut 40 1-1 en kort erna 1-2. In de tweede helft hebben we het geprobeerd, maar we konden simpel weg geen gaatjes meer vinden. De laatste editie van Rozenburg-'s-Gravendeel werd met 3-2 winnend afgesloten, Nick de Bil was in deze wedstrijd de matchwinner, zijn meespelen a.s. zaterdag is echter zeer onzeker. Het gevoel bij Rozenburg was al goed, maar de overwinning op Rijnmond Hoogvliet Sport heeft dit alleen maar versterkt, 1-0 achter bij rust en dan in de tweede helft de wedstrijd volledig kantelen, dat is een uitstekende prestatie van de ploeg, waarbij met name het sterke spel van Paul Santra in het oog sprong. Rijnmond Hoogvliet Sport zal in mijn beleving bepalend zijn in het verdere verloop van de competitie, daar gaan meer teams punten laten liggen. De opdracht voor zaterdag is "eenvoudig", de uitbeurt goed maken met een overwinning, waarmee we het gat op de ranglijst vergroten naar 10 punten en we in de race blijven voor de 2de periode. Er staan weer interessante ontmoetingen op het programma o.a. FC Binnenmaas - Rijnmond Hoogvliet Sport, OVV - Rhoon en OSV - De Jonge Spartaan, dus om 16:15 uur weten we meer, maar we zullen eerst ons zelf moeten belonen na een prima overwinning en trainingsweek.”