De eerste prijs is binnen voor het Rozenburg van Peter-Marcel Nauta. In het hol van de leeuw werd thuisploeg OVV met 2-4 verslagen. OVV had aan een gelijkspel genoeg en Rozenburg moest winnen. Ingrediënten voor een lekker middagje voetbal op het druk bezochte sportpark aan de Zwartelaan in Oosvoorne.

Veel publiek en langs de lijn, ook veel trainers en vooruitgeschoven pionnen van clubs uit de regio en de derde klasse D. Een wedstrijd die ergens omging, met de thuisploeg die wat afwachtend kon zijn. OVV had in de tweede periode immers 2 punten voorsprong. Rozenburg wilde aantonen te kunnen voetballen, maar schroomde niet om de mouwen op te stropen als dat nodig was en voor elke vierkante centimeter gras te willen strijden. “We moesten even aanpassen door blessures en afwezigen”, vertelde Peter-Marcel Nauta voor de wedstrijd. Floris van den Heuvel last van zijn hamstring, Sander Kraaijeveld op vakantie, Paul Santra vanmorgen uit het vliegtuig gestapt en daar kwam ook nog eens Vince Lissenberg bij met liesklachten. Jeroen Brobbel gaat op de backplaats spelen en Maik den Ouden centraal waardoor Sander Arkenbout de linksback positie voor zijn rekening gaat nemen en Stefan van Es rechterspits. Het zijn nogal wat om stellingen, maar heb er alle vertouwen in dat we met dit team een goed resultaat neer kunnen zetten.” De coach had het gelijk aan zijn zijde. Brobbel en Den Ouden speelde een meer dan prima wedstrijd en ook aan Stefan van Es kon de neutrale toeschouwer niet zien dat hij op een voor hem vreemde positie moest spelen. Nadat Bethslot Woldeamanuel in de eerste minuut, OVV doelman Jeremy Verschoor liet schrikken, was het vooral het eerste kwartier waar beide ploegen de kat uit de boom keken. Het was duidelijk te zien dat er spanning op de wedstrijd zat. In de 20e minuut kwam thuisploeg OVV aan de leiding. Stony van den Berg mocht vrij opstomen en eenmaal in de zestien vrij uithalen. Verdedigend zag dat er niet sterk uit van de defensie van Rozenburg. Rozenburg had het begrepen, het moest anders en begon meer en meer te voetballen en vooral kansen te creëren. In de 34e minuut kwam Rozenburg langszij. Een voorzet van Nick de Bil op weg naar de achterlijn werd door Bethslot WoldeAmanuel achter het standbeen over de doelijn getikt voordat keeper Verschoor ook maar iets kon doen. Een doelpunt in de categorie beauty’s. En in die categorie vielen er nog een paar voor de thee. In de 37e minuut werd Nick de Bil onderuit geschoffeld op een meter of 20 van het doel. Een positie voor de aanvoerder van Rozenburg, Bryan van der Laan, en die maakte zijn faam maar weer eens waar. Krulde de bal in de linker bovenhoek, onhoudbaar voor de doelman van OVV, 1-2. Twee minuten na de voorsprong een gelijke situatie voor het doel van Rozenburg. Timo Lemmens moet gedacht hebben wat Van der Laan kan, kan ik ook. Ook Lemmens krulde de bal dit keer onhoudbaar voor Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd in de bovenhoek, 2-2. Ploegen leken met een gelijke stand naar de thee te gaan, maar daar dacht Nick de Bil heel anders over. Op een meter of 20 van het doel, aannemen, draaien, uithalen en het net laten bollen. Een geweldig doelpunt van de spits van Rozenburg en een voorsprong voor de Rood Gelen in de laatste minuut van de eerste helft, 2-3

“Verdiend gewonnen en een prestatie van het hele team. Het eerste kwartier zat de spanning er op en kwamen we een beetje onnodig op achterstand”, kon de aanvoerder van Rozenburg Bryan van der Laan, zich maar net uit het feestgedruis onttrekken. “Daarna herpak je jezelf gaan we steeds beter voetballen en hebben zij niets meer te vertellen. Die eerste was een mooie van Bethslot, tikt hem achter het standbeen langs, op aangeven van Nick (de Bil, red.). Nick werd bij die tweede goal neergelegd op een plaats randje zestien, en die zat er strak in (vrije trap Bryan van der Laan, red.). Jammer dat ze de kans krijgen om ook zo’n doelpunt te maken.

Beetje onnodige overtreding, maar ook die bal van OVV zat er strak in. Ook al stond het 2-2 bleven we goed voetballen. En dan laatste minuut voor de thee schiet Nik die bal fantastisch binnen. Dan ga je met 2-3 de rust in en hebben ze een aardige tik gehad. En dan krijg ik in de 46e minuut de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Steekpass van Stefan (van Es, red.) mik ik net voorbij de verre kruising. Je weet dat ze dan gaan drukken, maar wij kregen een vrije trap aan de zijkant. Die bal breng ik hoog in bij de tweede paal omdat ik weet dat Regillio (van Buuren, red.) daar vaak staat en die kopt de bal fantastisch terug en kan Nick de bal binnen schieten. Dan kom je op 2-4. Op een gegeven moment werd het veld wel groot en konden we de ruimtes niet meer klein krijgen. Maar verdiend gewonnen denk ik. Een periode en we hebben nu de nummer 3 op 7 punten. Een overwinning van het collectief. Dat zie je deze wedstrijd ook weer. Iedereen vecht voor elkaar iedereen wil winnen. De siert de ploeg en zo komen we ook het verst.”

In de tweede helft creëerde Rozenburg nog wel kansen en had er nog meer ingezeten dan de 2-4 die uiteindelijk op het scorebord stond. Maar OVV is een ploeg die sterk is in de omschakeling en daar had trainer Peter-Marcel Nauta zijn ploeg van doordrongen. Balverlies op het middenveld met OVV sterk in de omschakeling moest worden voorkomen. Moegestreden Stefan van Es werd nog vervangen door Jeffrey Bokma en Bethslot Woldeamanuel moest er met enkelklachten vanaf en werd vervangen door Paul Santra. OVV ging in de slotfase met een spits meer spelen en was het voor Rozenburg vooral voorsprong vasthouden. Met een routenier als Regillio van Buuren in de ploeg die verdedigend zijn mannetje staat kon Jordie de Groot, ook tegen OVV opererend op het middenveld, het OVV toch nog lastig maken in de slotfase. Rozenburg pakte de tweede periode en won overtuigend van OVV, voor de competitie door de kenners toch als kanshebber voor de titel genoemd, en staat op de ranglijst, als nummer 4 op 7 punten, net als de nummer 3 Oud Beijerland.