Rozenburg verlies met 2-1 in Geervliet van GHVV en kan de titelaspiratie verder wel in de koelkast zetten. De achterstand op koploper Binnenmaas is opgelopen tot 8 punten. Ook de nummer 3 en 4, OVV en Oud-Beijerland, morsten punten respectievelijk tegen RHS en Binnenmaas. Het wordt oppassen voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta om niet in een niemandsland terecht te komen. Grote achterstand op de koploper en zes punten voorsprong op de nummer 3 OVV. Of coach Nauta zijn ploeg gemotiveerd weet te houden voor een aantal nietszeggende potjes?

Niet alles is negatief of teleurstellend

Positief was de terugkeer van Floris van den Heuvel, waardoor er weer snelheid in het spel van Rozenburg kwam en het prima optreden van rechtsback Jeroen Brobbel. Met Brobbel, die ook volgend seizoen tot de selectie behoort, een pursang verdediger die kan uitgroeien tot een vaste waarde van dit Rozenburg. Coach Peter-Marcel Nauta moest improviseren. Bryan van der Laan (werk), de geschorsten Regillio van Buuren en Stefan van Es en de geblesseerde Bethslot Woldeamanuel en Maik den Ouden waren niet beschikbaar. Bij die laatste twee melde zich ook tijdens de wedstrijd Sander Kraaijeveld die met enkel problemen na de rust in de kleedkamer achter bleef. Op een zwaar veld, waar voetballen en goed positiespel bijna onmogelijk was begon Rozenburg goed aan de wedstrijd. Na negen minuten stuurde Jeroen Brobbel, Floris van den Heuvel weg en uit een moeilijke hoek was GHVV doelman Erwin van Trigt gezien en stond de 0-1 op het scorebord. Rozenburg leek ondanks de moeilijke omstandigheden de wedstrijd onder controle te hebben. Wat uitbleef waren meer doelpunten voor de Rood Gelen. Alhoewel ook GHVV wel wat mogelijkheden had in die eerste helft. “Het is een slecht veld en met de harde wind zal het niet direct een oogstrelende wedstrijd worden”, vertelde Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta voor de wedstrijd. “Positiespel zal lastig worden en misschien wat meer opportunistisch moeten gaan spelen. We hebben wel wat wijzigingen maar er staat een ploeg die hier de punten moet kunnen pakken. We spelen met Kraaijeveld, Van Seventer, Lissenberg en Brobbel achterin. Een middenveld met Paul Santra, Sander Arkenbout en Jordie de Groot. En naast Nick de Bil, Floris van den Heuvel en Jeffrey Bokma in de voorste lijn.”(foto: Jeroen Brobbel zijn linkerschoen verdwijnd in de knollentuin van het hoofdveld van GHVV)

Jeffrey Bokma heeft de beslissing op zijn schoen

In de 46e minuut had Jeffrey Bokma de 0-2 op zijn schoen op aangeven van Floris van den Heuvel. Een honderd procent kans, te mooi en veel te zacht gaf Bokma GHVV doelman Erwin van Trigt een kans die de routinier Van Trigt met een prachtige redding dankbaar in ontvangst nam. Eigenlijk had Rozenburg tot de tachtigste minuut niet al te veel te vrezen van GHVV, probleem was de bevrijdende tweede goal om verder niet in problemen te komen. Het was niet mooi, onmogelijk met een dergelijk veld en de weersomstandigheden. Maar zeker geen wedstrijd, ook al waren er veel wisselingen in de bezetting, waar Nauta met lege handen naar huis moest. Toch gebeurde dat wel. Brian van Dam liet in de 81e minuut de gelijkmaker van zijn schoen vertrekken en in blessuretijd werd het nog erger voor Rozenburg. “Die laatste goal was gewoon een hele stomme actie van mij”, vertelde Vince Lissenberg. “Die gozer viel terwijl daar niet veel aan de hand was. Daar reageerde ik op en toen gaf ik hem ook nog een duw terwijl hij al op de grond zat. Vlak voor de scheids dus die floot terecht voor een vrije trap. En tja... die gaat er dan ook nog in. Teleurstellend en ook heel dom van mij. Als je in een lastige wedstrijd op 1-1 staat zo vlak voor tijd, dan moet je dit al helemaal niet doen. En ik vind het gewoon erg vervelend dat ik op een negatieve manier bepalend moest zijn, na verder wel een goede wedstrijd.”

Aanvoerder Nick de Bil na de wedstrijd

“Ik denk dat er de eerste helft weinig aan de hand was. Maar zulke grote kansen hebben we ook weer niet gehad. Er was gewoon niet te voetballen op dit veld”, was de aanvoerder aangeslagen van de zeperd in de slotminuten. We beginnen aardig met een prima doelpunt en komen zij bijna de eigenhelft niet af. Oke we creëerde niet heel veel, maar met deze omstandigheden best lastig. Wat er in blessure tijd gebeurde kon ik niet goed zien. Eerst laat de scheidsrechter doorspelen en dan legt hij de bal toch opeens op randje zestien.

Dit zijn dure punten. Op deze manier hebben we geen enkel recht om over iets meer te denken dan spelen in de nacompetitie door de winst van de tweede periode. Ik wil niet praten over spelers die we missen. Zo’n eerste helft zie je dat er weinig aan de hand is. Omdat dat tweede doelpunt uitblijft sluipt de angst in de ploeg of ik weet niet wat er gebeurt. We spreken in de rust af dat we verder naar voren spelen omdat zij met harde wind tegen speelde en die bal toch niet zover kon komen. Toch lopen we achteruit. Als je ziet hoe die gelijkmaker er ingaat. Maar goed koppies omhoog, hardwerken en schouders er onder.”

Voor puntenpakker en Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd vervelend dat hij bij de doelpunten niet erg sterk uit de strijd kwam. Maar het gaat veel te ver dat de nederlaag aan de doelman te wijten is. Bloothooft is een belangrijke pion in het huidige Rozenburg en heeft zijn ploeg al veel keren in de wedstrijd gehouden en zelfs punten opgeleverd. De doelman keert overigens na dit seizoen terug naar Nieuwenhoorn, de ploeg waar hij ook vorig seizoen speelde. In de tweede helft werd de geblesseerde Sander Kraaijeveld vervangen door Liam Kleiwegt.