De stand in de derde periode spreekt boekdelen. Na het behalen van de tweede periode is Rozenburg op een dwaalspoor. Er zijn vier wedstrijden gespeeld in de laatste periode en Rozenburg verloor al drie keer en wist alleen van Piershil te winnen. Natuurlijk is en was het doel meespelen voor promotie en daar liggen nog kansen, de nacompetitie is bereikt. Maar meespelen voor het kampioenschap is verder niet meer aan de orde hoe vaak Binnenmaas ook de rode loper uitrolt, Rozenburg profiteert niet. Afgelopen zaterdag ging de ploeg van Peter-Marcel Nauta hard onderuit, bijna beschamend, tegen OSV Oud-Beijerland. Na 90 minuten stond er 6-1 op het scorebord van het Olympia sportpark.

Rozenburg kwam er op sportpark Olympia in Oud Beijerland niet aan te pas. Ook al waren er tijdens de wedstrijd wel wat discutabele beslissingen van de scheidsrechter en vooral van één van zijn assistenten, verlies je als ploeg nooit van het arbitrale trio. OSV Oud-Beijerland was op alle fronten gretiger, sterker en maakte de ploeg van Peter-Marcel Nauta van meet af aan duidelijk dat er in Oud-Beijerland niets te halen was voor de runner-up in de derde klasse D, de ploeg op plaats twee. Al in de 9e minuut lag de bal in het netje. Of het nu Jan Jaspers was die met een kopbal de bal over de lijn werkte of dat Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd die uiteindelijk zelf met wat graai en grabbelwerk de bal het laatste zetje gaf zal door beide kampen misschien wel anders worden uitgelegd. Nadat in de 19e minuut een doelpunt van diezelfde Jaspers geannuleerd werd wegens buitenspel was het in de 20e minuut wel raak en kon Jan Jaspers bij de tweede paal vrij binnen schieten. De thuisploeg was gevaarlijker en was duidelijk de bovenliggende partij, met Jan Jaspers en Shurmel Francois als plaaggeesten voor de defensie van Rozenburg. Nog voor de thee dacht Rozenburg terug in de wedstrijd te komen, maar een fraaie kopbal van gelegenheidsspits Vince Lissenberg (hij was de vervanger van de geschorste Nick den Bil), uit een perfecte voorzet van Floris van den Heuvel, werd op vermeend buitenspel afgekeurd. Ook bij die goal veel discussie of het vlagsignaal terecht was. In ieder geval ging OSV Oud-Beijerland met een 2-0 voorsprong de rust in. Na de thee een klein onderhoud tussen de scheidsrechter en zijn assistent maakte duidelijk dat ook de man in het zwart wel eens bedenkingen had.

“Dit kan echt niet”, was aanvoerder Bryan van der Laan diep en diep teleurgesteld. “Geen druk op de bal, geen of weinig communicatie, geen duels winnen. Alles wat bij hun naar voren ging, valt erin. Ja die eerste een beetje pech met wat graai en grabbel werk en die tweede buitenspel. Maar goed dan ga je de rust in met een achterstand. Goed, we beginnen niet goed aan de wedstrijd en komen snel met 2-0 achter maar daarna kregen we toch wel wat grip op de wedstrijd. Dan een paar keer vlaggen van die grens voor buitenspel wat echt geen buitenspel was, maar goed. Dan vliegt na de thee die derde er snel in en dan zijn we zelfs niet in staat de schade te beperken. We wilde wel, maar er werd geen duel gewonnen en zij waren met al die lange ballen veel scherper in de lucht. Verdedigend waren we niet sterk vandaag en dan ga je er met 6-1 vanaf. Buitenspelers hadden het ook lastig we konden voorin geen bal vasthouden. Het was vandaag gewoon heel zwak het leek wel of we niet wilde voetballen. Ik denk dat we nu welweer met de neus op de feiten zijn gedrukt en weer met beide benen in de klei staan. Dinsdag tegen OVV een kans om te laten zien dat we het kunnen, en we kunnen het dat hebben we al meer laten zien.”

Al in de 49e minuut was de wedstrijd gespeeld. Een aarzeling in de defensie van Rozenburg en stond door een treffer van Shurmel Francois de 3-0 op het bord en Rozenburg zag geen kans om de mouwen op te stropen. Het leek wel of de ploeg van Nauta zich gelaten bij de nederlaag had neergelegd. Uit een hoekschop van Bethslot Woldeamanuel, kon Regilio van Buuren de achterstand verkleinen tot 3-1. Maar een minuut later, uit een fraaie uitval van de thuisploeg, was het Shurmel Francois die de marge weer op drie treffers wist te brengen. En daarbij bleef het niet. Ook Ricardo Danning deed nog een duit in het zakje en nam de 5-1 voor zijn rekening. En in de slotfase mocht Nick van Dijk de eindstand op het scorebord zetten, 6-1. Een overigens sportieve wedstrijd waar scheidsrechter, wel afhankelijk van zijn assistenten en soms op een dwaalspoor werd gebracht verder een redelijke wedstrijd floot en de kaarten op zak kon houden. Rozenburg zal uit een ander vaatje moeten tappen als het de gunstige tweede plaats voor de indeling voor de nacompetitie wil behouden. Te beginnen met aanstaande dinsdag als OVV op bezoek komt.