Afgelopen zaterdag kreeg Rozenburg met boter en suiker op sportpark Olympia in Oud-Beijerland. Met een 6-1 nederlaag vertrok Rozenburg met de staart tussen de benen terug naar West. Een uitslag die de kenners misschien voor de competitie hadden ingecalculeerd, maar na wat de Rood Gelen hebben laten zien deze competitie nu meer dan ongeloofwaardig. De basis is smal en kon Rozenburg vooral in de aanval geen vuist maken. Het gemis van Nick de Bil kon niet worden goedgemaakt en met de altijd mekkerende De Bil mag je voor het ergste vrezen dat het niet bij deze schorsing blijft. Maar ook verdedigend zag het er niet erg betrouwbaar uit.

Maar gedane zaken nemen geen keer en deze blamage zal Rozenburg weg moeten steken. Vandaag al kan Rozenburg laten zien dat het wel degelijk terecht op de tweede plaats staat en de supporters het ware Rozenburg laten zien. Rozenburg – OVV is de inhaalwedstrijd die op het programma staat. In de heenwedstrijd won Rozenburg en pakte in Oostvoorne de tweede periode. Na die wedstrijd heeft Rozenburg niet veel meer laten zien en krijgt het de kans om vanavond het ware gezicht weer eens te tonen. In Oostvoorne denken ze al aan de tweede plaats, en natuurlijk die kansen zijn er ook maar of Rozenburg het zover laat komen. Van coach Peter-Marcel Nauta willen we weten wat er aan de hand is met Rozenburg.

Coach Peter-Marcel Nauta

“Ja, waar we voor de winterstop een solide verdediging hadden is dat op dit moment niet meer zo en daar ligt het probleem. Natuurlijk verteld de 6-1 iets anders, maar afgelopen zaterdag waren er toch hele fases waar we met name aan de bal wel goed waren. Maar we geven op dit moment wel heel erg makkelijk de doelpunten weg. We hebben best lengte achterin, maar de manier waarop we de duels in gaan? Dat doelpunt voor de rust afgelopen zaterdag van Vince Lissenberg was een glaszuiver doelpunt en er waren nog wat voorbeelden. Daar werd de scheidsrechter misleid (Nauta gebruikte een ander woord, red.). Als je met 2-1 de rust in gaat is het wel anders. Nu krijgen we snel na de rust de 3-0 tegen en ook daar zag het er verdedigend niet sterk uit. Die speler van OSV kreeg de bal zo in de voeten geschoven. Maar goed nu OVV we moeten voor de tweede plaats gaan. In de nacompetitie geeft dat veel voordelen. Eerste wedstrijd thuis en als we doorkomen de volgende ook weer thuis. Die tweede plaats wil ik vasthouden en als we winnen of hooguit gelijkspelen is dat zeker mogelijk gezien het resterende programma. Kijk en die laatste wedstrijd tegen Binnenmaas wordt er waarschijnlijk één om des keizers baard. Tegen die tijd is Binnenmaas allang kampioen. Verdedigend even minder sterk op dit moment, maar die zelfde verdediging heeft ons voor de winterstop diverse malen op de been gehouden. Op je vraag heeft OSV consequenties heeft voor de basisopstelling, kan ik met ja beantwoorden. Hoe daar kan ik op dit moment niet al te diep op ingaan. Als de coach van OVV zegt dat hij voor de tweede plaats naar Rozenburg komt heb ik daar niet zoveel mee. Toen de tweede periode op het spel stond en ze twee punten voorsprong hadden, hadden ze kansen en gingen met de kont in de zestien hangen. We hebben een groep met talenten, maar zeker ook met veel ervaren spelers. Die weten dat het tegen OVV echt wel moet, die zetten zich wel over die 6-1 heen. We hebben nog één zware wedstrijd en dat is tegen OVV. We moeten OVV achter ons houden en OSV Oud-Beijerland ook. Die spelen ook nog tegen elkaar. Na OVV moeten we met een paar goede wedstrijden en overwinningen weer in een flow komen om lekker de nacompetitie in te gaan.”

Een voetbal wijsheid: met een goede voorhoede kan je een wedstrijd winnen, met een solide verdediging doe je mee voor het kampioenschap (uitspraak van Niko Kovac coach Bayern Munchen). Er zijn niet zoveel wedstrijden in een seizoen waar er zomaar 5 doelpunten kan maken. Of Peter-Marcel Nauta zijn verdediging weer op orde krijgt voor de wedstrijd tegen OVV en met wie Nauta gaat spelen zullen we moeten afwachten. Nick de Bil zal ongetwijfeld terugkeren, maar het lijkt erop dat het niet de enige wijziging is in het elftal van Rozenburg.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 10th. .