De belangen zijn groot in de slotfase van de competitie in de derde klasse D. Zaterdag de wedstrijd tussen Rozenburg en Rhoon op sportpark West. Normaal al een wedstrijd met een speciaal tintje, maar dit keer zeker. Rhoon staat op de drempel van het behalen van de derde periode en Rozenburg heeft de zo begeerde plaats twee op de algemene ranglijst en zal die niet meer willen afgeven.

Rhoon onderleiding van oud Rozenburg speler en trainer Ronard Venekamp heeft de beste papieren in de derde periode. Rhoon heeft een metamorfose ondergaan in de laatste periode. De eerste en de tweede periode kwam de ploeg van Venekamp niet verder dan 11e en een 12e plaats en in de derde periode staat Rhoon fier op kop en heeft een voorsprong van 4 punten met nog twee wedstrijden te spelen. Komt Rhoon voor de volle winst en wil het deelname aan de nacompetitie veiligstellen, zaterdag in de wedstrijd tegen Rozenburg. Is een punt genoeg en afwachten wat er op de andere velden gebeurt, zoals bij OSV Oud-Beijerland en ’s Gravendeel, beide op het vinkentouw in de derde periode. Waarbij OSV Oud-Beijerland ook nog in de race is voor de vervangende titel van de kampioen als hoogste op de totaalranglijst die nog geen prijs heeft. Of laat de ploeg van Venekamp het op de laatste thuiswedstrijd aankomen waar het uitgebluste Botlek de tegenstander is. Het OVV van Rob Vuik is zelfs van het vinkentouw afgevallen en moet naast zelf winnen ook nog afwachten of er nog ploegen zijn die punten gaan morsen en moet vooral afwachten wat OSV Oud-Beijerland de laatste wedstrijden gaat doen en of Den Bommel of Pernis, de twee tegenstanders van OSV, de helpende hand uit kunnen steken. En dan Rozenburg, moet gewoon winnen om de gewilde tweede plaats vast te houden op de ranglijst belangrijk voor de tegenstanders in de nacompetitie en het al dan niet thuisspelen in het toetje van de competitie 2018/2019. Volop spanning in 3D met diverse belangen. Zelf kan Rozenburg de laatste twee wedstrijden nog verliezen en dus ontspannen aan de pot tegen Rhoon beginnen. Of coach Peter-Marcel Nauta er ook zo over denkt?

Peter-Marcel Nauta

“Zaterdag een leuk affiche als Rhoon op bezoek komt, Rozenburg-Rhoon en vice versa zijn altijd spannende wedstrijden en opvallend is dat het bezoekende team vaak wint. Rozenburg deed dit 6 keer en Rhoon 4 keer in de laatste 8 seizoenen. Rhoon is onder leiding van Ronard Venekamp aan een prachtige reeks bezig en zij hebben zich keurig uit de negatieve spiraal gespeeld. Na de degradatie van afgelopen seizoen leek seizoen 2018/2019 wederom op een mislukt seizoen uit te draaien, maar Venekamp heeft de knop om kunnen krijgen en dat is bijzonder knap gedaan, de afgelopen 7 wedstrijden werd er 6 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld. Rhoon heeft een voorsprong van 4 punten op concurrent OSV Oud Beijerland, maar de Oud Beijerlanders hebben ook nog zicht op de vervangende periode van kampioen Binnenmaas, kortom Rhoon kan, in de wetenschap dat zij in de laatste wedstrijd thuis het matige SC Botlek treft, vrij uit spelen en zich richten op de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Prachtig scenario voor Ronard Venekamp en zijn Rhoon, daar hield niemand rekening mee in de winterstop, en spijtig voor OVV die uiteindelijk het kind van de rekening dreigt te worden en overal naast grijpt, de ambities waren duidelijk anders. Rozenburg speelde afgelopen zaterdag tegen een matig Pernis, maar maakte in de eerste helft wel al duidelijk dat de punten mee gingen naar West. Natuurlijk moet je dan in de tweede helft de score verder uitbouwen, maar de sluitpost van Pernis hield zijn doel nog aardig schoon en de scherpte is er op een gegeven moment gewoon af. Rhoon komt eigenlijk op een prima moment, een tegenstander die in een flow zit en dus zal Rozenburg ook weer een hoger niveau moeten laten zien om de punten op West te houden, en dan niet in 45 minuten maar over 90 minuten lang. Het is sowieso goed om zelfs in deze fase van de competitie nog wedstrijden te kunnen spelen waar wat op het spel staat, zeker met het oog op de naderende nacompetitie. Zaterdag hebben we geen beschikking over Paul Santra en Floris van den Heuvel, maar het plaatje is weer compleet en we gaan er een lekkere wedstrijd van maken, uiteindelijk moeten de punten wel op West blijven.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 15th. .