Een wedstrijd waar Rozenburg OSV Oud-Beijerland er lang in liet geloven. Een wedstrijd die Rozenburg in de eerste helft al kon beslissen. Maar wel een wedstrijd die een finaleplaats opleverde. “Er was maar één ploeg die recht op de winst had en dat waren wij”, was de winnende coach van Rozenburg Peter-Marcel Nauta blij met het resultaat. Een coach die met dit Rozenburg mogelijk maakt wat voor het begin van de competitie bijna niemand voor mogelijk had gehouden. In de finale tegen Zuidland om een plaats in de tweede klasse.

“We hadden ons in de eerste helft al moeten belonen”, was aanvoerder Bryan van der Laan zich er van bewust dat Rozenburg het eerder af had kunnen maken. “De eerste minuten zat de spanning er op en was het lastig. Maar na die tien minuten pakte we volledig de grip op de wedstrijd. We komen wel gelukkig op 0-1. Hij (Shurnel Francios, red.) had er niet aan moeten zitten. Maar goed die vrije trap (van Bryan van der Laan, red.) was hard zat, dan krijgen we nog wat kansen op meer, maar ga je uiteindelijk maar met 0-1 de rust in. Dan weet je na de thee dat je tegen de wind moet, en dat zo’n bal er dan ingaat? Onbegrijpelijk, van zo’n afstand en niemand raakt hem aan. We verslappen geen moment en kregen ook in de tweede helft weer kansen. Floris (van den Heuvel, red.) op de paal een scrimmage voor het doel die er net niet ingaat. We geven weinig of niets weg en moeten toch de verlening in. Dan gaat de vermoeidheid meespelen en komt er bij sommige kramp. Maar goed we kregen kansen en maakte het niet af ook nog in de verlening. Dan komt het op pingels aan. Wouter (Bloothoofd, red.) pakt de eerste en dan sta je voor en weet je dat je ze zelf allemaal moet maken en dat doen we. En als je ziet hoe we ze er in schieten, dat is pure overtuiging. Als je dan kijkt naar Floris, twee keer op de paal en dat gaat niet in je koude kleren zitten. Hij gaat er gewoon staan, en schiet de winnende binnen, fantastisch. Ik denk gewoon verdiend.”

De eerste minuten op sportpark Olympia waren rommelig, beide ploegen waren nerveus aan de wedstrijd begonnen. Er stond heel wat op het spel in Oud-Beijerland. De eerste echte kans was voor OSV. Een voorzet van de lastig te bespelen Jan Jaspers, werd door twee man gemist. Jaspers was dan wel moeilijk te bespelen, maar zat in de tang bij het centrale duo bij de rood gelen Elroy van Seventer, Vince Lissenberg en de flankverdedigers Jordie de Groot en Sander Arkenbout. In de 11e minuut kwam Rozenburg op voorsprong. Een vrije trap op een meter of twintig, waar Bryan van der Laan zich voor melde. Of er nu wel een muur staat of niet met Van der Laan achter de bal moeten alle alarmbellen gaan rinkelen bij de tegenstander. OSV haalde zelfs Shurnel Francios als versterking naar het strafschopgebied, had beter weg kunnen blijven. Shurnel Francios veranderde de bal van richting met het hoofd en stond de 0-1 op de borden. Rozenburg kreeg nog meer kansen om de wedstrijd al vroeg in veilige haven te loodsen. Foris van den Heuvel op de paal, een aanval uit het boekje Bryan van der Laan stuurde Floris van den Heuvel weg en op zijn voorzet kwam Regillio van Buuren een teenlengte te kort. Stefan van Es alleen op de keeper en een scrimmage waar Nick de Bil de bal maar net over kopte. Kansen voor Rozenburg, maar geen doelpunten.

“Je moet met de rust met 0-3 voorstaan als ik naar de kansen kijk die we kregen”, analyseerde de coach van Rozenburg de wedstrijd. “Kijk die goal die we tegen krijgen zetten we niet genoeg druk. Je zag dat een beetje aankomen. Ze kregen de ballen weer voor het doel. En dan waait zo’n bal er in. Daarna geven we weer niets meer weg. En dan wordt het verlengen. Dan hoor je wel, nu is OSV aan de beurt omdat we conditioneel er door zouden zitten, maar dat was Oud-Beijerland, die waren op in de verlening. Ook in de verlening krijgen we nog een paar kansen om het af te maken. En dan ga je toch een beetje dood als coach, omdat je toch in je achterhoofd hebt ‘het zal toch niet’ een balletje ongelukkig verspelen of een bal die bij hun een keer goed valt kan je ook de wedstrijd kosten. En dan worden het penalty’s. Wout pakt de eerste en dan sta je constant voor als je ze zelf maakt. Overigen zat Wouter (Bloothoofd, red.) er nog bij twee ballen lekker bij. En dan mag Floris van den Heuvel het afmaken. Floris gaf aan ik neem de vijfde wel dan krijgt hij van mij het volste vertrouwen. Hij schiet hem snoeihard binnen. We hebben gedisciplineerd gespeeld geen gekke dingen, een kaartje voor Oner Zaif die voor de bal ging staan. Dan hoor je mensen vragen hoe heb je hier met 6-1 kunnen verliezen (voor de competitie, red.). Toen gingen we de strijd niet aan en nu wel. Zaterdag in de finale tegen Zuidland. Weer een mooie wedstrijd, een derby. Nu eerst genieten en herstellen en donderdag de boel weer op scherp.”

In het eerste kwartier na de thee begon OSV meer en meer druk op de bal te zetten. Er kwamen ook wel wat mogelijkheden, maar echt in gevaar kwam Wouter Boothoofd niet. Toch kwam de ploeg van Koutstaal langszij en met een doelpunt wat in zo’n wedstrijd niet mag vallen. Een verre bal van Shurnel Francios wordt door niemand aangeraakt en verdween zomaar in het netje achter de verbouwereerde Rozenburg doelman. Bij de rood gelen was het tot hier toe en niet verder. Verdedigend ging de boel op slot en zeker in het slotfase van de reguliere speeltijd en in de verlening kreeg Rozenburg dotten van kansen om de wedstrijd te beslissen. Aanvoerder Bryan van der laan met een honderd procent kans. Floris van den Heuvel met weer een bal op de paal. Stefan van Es allen op de keeper en die zelfde Van Es net over de doellat. Dan moeten penalty’s de wedstrijd beslissen. Wouter Boothoofd pakt de eerste van Ricardo Danning en Rozenburg schiet vijf keer onberispelijk raak.

Doelman Wouter Bloothoofd

v.b.n.b. en v.r.n.l.: BryanvanderLaan, Vince Lissenberg, Onur Zaif, Jordie de Groot en Floris van den Heuvel