Een wedstrijd, afgelopen zaterdag, waar de thuisploeg Rozenburg liet zien goed te kunnen voetballen. Maar waar die zelfde thuisploeg ook puntloos bleef. Bij vlagen voetbal waar voor je naar de velden komt. Misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen hoorden we ook, na afloop, uit de mond van aanvoerder Bryan van der Laan. Maar ook een wedstrijd waar sterkhouder Nick de Bil tegen een, onnodige en zeker niet in het beeld van de wedstrijd, rode kaart aanliep en zijn team ernstig benadeelde.

Lees meer: Rozenburg zonder punten en voorlopig verder zonder Nick de Bil

Zaterdag komt NSVV uit Numansdorp naar sportpark West. Was er een tijd dat er voor tegenstanders niets te halen was op West is dat dit seizoen anders. Van de zeven thuisduels verloor het vlaggenschip er al vier, en moesten de doelmannen van West al 17 keer op het eigen sportpark de trieste gang naar het net maken.

Lees meer: Thuisspelen is voor Rozenburg geen garantie voor succes

Het was niet makkelijk op het regenachtige en koude sportpark van Alexandria’66. De druk op de schouders van de ploeg van coach Nauta was groot, verliezen zou betekenen in de gevarenzone. Bij winst aansluiten in de middenmoot en zelfs terug in het linkerrijtje bij gunstige uitslagen. Zo dicht ligt het allemaal bij elkaar in de tweede klasse D. Elke week een finale, zo lijkt het. Dit keer won Rozenburg in Rotterdam met 0-1.

Lees meer: Het was vooral hard werken voor Rozenburg

Natuurlijk zijn de verschillen groot met de eerste wedstrijden van dit seizoen. En dat het beter moet als Rozenburg niet in de gevarenzone wil komen, weten ze zelf ook wel. Er zijn waarschijnlijk redenen te over waarom het allemaal opeens even tegen zit, zoals afgelopen week, het veld, de wind en de scheidsrechter. Rust is wat nodig is op West en vooral geloof in eigen kunnen. Tot nu toe was coach Peter-Marcel Nauta de rust zelve, maar ook bij hem zal de druk op de schouders groter worden.

Lees meer: Kortom – Dat het beter moet weten ze zelf ook wel

Bij de huidige selectie zijn alleen Regillio van Buuren (stopt) en Joel Boessen (andere vereniging) niet meer op West. Voor de rest kan coach Peter-Marcel Nauta beschikken over zijn huidige selectie. In hoeverre er nog versterkingen komen is op dit moment niet duidelijk.

Lees meer: Ook Nick de Bil en Bryan van der Laan langer bij Rozenburg

Van de molens op Kinderdijk zal Rozenburg niet veel gezien hebben. Van de harde wind die normaal goed is voor die zelfde molens heeft de ploeg van Nauta wel last gehad. Maar dat was nog wel te overzien, alhoewel op de knollentuin en mede door die harde wind was er op het sportpark van De Zwerver, geen mooi voetbal. Dat was zeker waar, maar op de man in het zwart (lees geel) hadden de Rood Gelen onvoldoende antwoordt.

Lees meer: Rozenburg komt langzaam in de probleemzone

Het lijkt stil en rustig op West, althans al het over de toekomst van vooral het Vlaggenschip gaat. Maar er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de toekomst van Rozenburg te beginnen met het volgende seizoen. Ook al gaat het huidige seizoen soms met vallen en opstaan is er vertrouwen in de huidige selectie.

Lees meer: Rozenburg en Nauta willen bouwen en houden de selectie bij elkaar

Het was niet best wat de Rood Gelen afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Spirit op de mat legde. Bijna Rozenburg onwaardig zo’n geweldige ploeg is Spirit nu ook weer niet, maar afgelopen zaterdag twee klasse beter dan Rozenburg. Het zal er zaterdag op aankomen of de ploeg van Nauta de mouwen kan opstropen en vol voor de punten kan gaan. Duidelijk is wel dat zonder strijd Rozenburg geen punt pakt. Dat de Rood Gelen met salonvoetbal niet ver komen moet toch ook wel doorgedrongen zijn op West.

Lees meer: Heeft coach Peter-Marcel Nauta Rozenburg weer op de rails

De loftrompet kan weer in de kast. En op West kunnen ze zich ernstig zorgen gaan maken als het niet beter kan dan de ploeg van Nauta zaterdag tegen Spirit heeft laten zien. Verdedigend zwak, aanvallen niet bij machte om het de tegenstander lastig te maken en als dan ook de sterkhouders van dit Rozenburg niet in staat zijn om de ploeg bij de hand te nemen komt degradatievoetbal opeens wel heel dichtbij.

Lees meer: Het Vlaggenschip van West rammelde aan alle kanten

Eigenlijk is na zaterdag is de competitie in de tweede klasse D op de helft. Dan zijn er 13 wedstrijden gespeeld. Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel is de enige ploeg die dit seizoen nog niet in actie kwam tegen Rozenburg. Een onbekende is het niet helemaal. In het verleden ook wel eens tegenstander geweest. Die vergelijkingen gaan niet echt meer op. Het zijn wedstrijden uit een ver verleden. Hoe komt Rozenburg uit de winterstop is de vraag op West.

Lees meer: Spirit de eerste tegenstander na de winterstop

Zaterdag gaat de competitie weer verder en speelt Rozenburg op sportpark West tegen Spirit. Afgelopen dinsdag de laatste wedstrijd in de voorbereiding op tweede seizoenshelft. Na de winst op GHVV, 2-0 en de winst tijdens het trainingskamp in Valencia tegen Geinoord, 3-0, was er tegen Westlandia een nederlaag, 6-3. Peter-Marcel Nauta over die wedstrijd.

Lees meer: Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta over de laatste wedstrijd in de voorbereiding

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 18th. .