Als koploper zijn de verwachtingen voor de aanhang van de Rood Gelen misschien wel wat hooggespannen. Maar de overwinningen moeste soms wel uit de tenen komen, zoals tegen Vitesse Delft in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Afgelopen zaterdag tegen SVS lukte dat niet. Waar Rozenburg in de vorige wedstrijden de wedstrijden naar zich toe wist te trekken stonden nu paal, lat en een missertje van doelman Ünal Bayka succes in de weg.

Lees meer: Rozenburg morst onnodig punten

Er komen de komende weken nog lastige wedstrijden aan, NSVV, Alexandria’66, Binnenmaas, DCV, maar het lastigst is altijd de eerst komende wedstrijd. En dat lijkt voor Rozenburg niet anders. Negen uit drie en koploper in de tweede klasse D. Een start die opmerkelijk mag worden genoemd en lijkt het erop dat Peter-Marcel Nauta zijn huiswerk goed heeft gemaakt. In een interview elders op deze site sprak hij van 10 punten uit de eerste vier wedstrijden. Met een gelijkspel zaterdag heeft zijn Rood Gele Brigade het eerste doel bereikt of kan het nog beter?

Lees meer: Kan SVS zandstrooien in de radertjes van Rozenburg

Rozenburg verrast vriend en vijand en is na drie wedstrijden koploper in de tweede klasse D. Afgelopen zaterdag wist de ploeg van Peter-Marcel Nauta Delta Sport, vorig seizoen nog eersteklasser, aan de zegekar te binden. Mooi was het niet altijd, maar zoals aanvoerder Bryan van der Laan na afloop vertelde ‘Wie weet dat over twee weken nog’.

Lees meer: Rozenburg koploper in 2D

Twee overwinningen staan er op het conto van de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Overwinningen die op karakter zijn behaald. Afgelopen zaterdag in Delft zelfs in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Kan Rozenburg een vervolg geven aan deze resultaten. Winst thuis tegen De Zwerver (2-1) en Vitesse Delft uit (1-2). Het lijkt een beetje met de hakken over de sloot, zeker afgelopen zaterdag.

Lees meer: Kan Rozenburg een vervolg geven aan de prima start van de competitie

Op een nat en druilig sportpark West speelde de tweedeklassers Rozenburg en Hellevoetsluis tegen elkaar. Een nuttige wedstrijd voor beide teams, immers in de competitie wacht Hellevoetsluis nog op het eerste puntje in district zuid en pakte Rozenburg in West II de volle winst.

Lees meer: Rozenburg verliest van Hellevoetsluis

Vooraf gezien als een lastige uitwedstrijd in Delft bestempeld en dat werd het ook wel. Dat Rozenburg uiteindelijk de volle punten in de tas mocht steken kwam doordat de ploeg van Peter-Marcel Nauta karakter liet zien en na de gelijkmaker in de 45e minuut niet ging consolideren, maar vol voor de winst ging met als beloning een van richting veranderd schot van Vince Lissenberg en de 1-2 winst op sportpark Tanthof-Zuid.

Lees meer: Rozenburg pakt de volle winst in de slotminuut

Na een prima begin van de competitie, de Rood Gelen pakte de eerste drie punten op West tegen De Zwerver, staat zaterdag de wedstrijd tegen Vitesse Delft op de rol. Voor Rozenburg misschien toch een wedstrijd waar een deel van de ploeg van Nauta moet terugdenken aan mei 2013 waar de laatste ontmoetingen tegen de ploeg uit Delft gespeeld werden. De supporters zullen het zich zeker nog herinneren. In Delft won Rozenburg door een doelpunt van Jock de Burgo met 0-1. In Rozenburg won Vitesse Delft met 1-2 en moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Lees meer: Zaterdag gaat Rozenburg naar Vitesse Delft

“Het was vooral een overwinning van het collectief”, liet Rozenburg aanvoerder Bryan van der Laan optekenen en daar zat zeker een kern van waarheid in. Maar doelman Ünal Bayka eiste toch wel een hoofdrol op. Stoppen van een penalty en zeker drie één op één situaties en een aantal spectaculaire reddingen hield hij zijn ploeg op cruciale momenten in de race.

Lees meer: Rozenburg op karakter langs De Zwerver

Zaterdag begint dan eindelijk de competitie voor de mannen van Peter-Marcel Nauta. De voorbereiding en de wedstrijden voor de beker zijn geschiedenis. Al dan niet goed afgesloten. Nu zal Rozenburg er moeten staan en de eerste punten zijn goud waard. Handhaving zal ongetwijfeld het doel zijn en daar voor zijn er +/- 30 punten nodig. Zaterdag kunnen de eerste op het conto worden bijgeschreven, maar daarvoor komt ook tegenstander De Zwerver uit Kinderdijk naar West.

Lees meer: De Zwerver komt naar West

Altijd al iets willen weten van Rozenburg coach Peter Marcel Nauta, dan heb je nu de gelegenheid. Dit is een unieke gelegenheid om niet op het balkon van de kantine, langs de lijn of op de tribune te speculeren, maar een antwoordt krijgen van de coach zelf. Tot 3 vragen per mail zullen we doorspelen, het kan zijn dat je vraag of gelijkwaardig ook al door andere is gesteld en zullen die dan combineren. Voor het begin van de competitie zullen de vragen en antwoorden op de site worden gepubliceerd.

Lees meer: We vragen het Peter-Marcel Nauta

Rozenburg heeft de laatste bekerwedstrijd tegen Oostkapelle/Domburg met 1-3 gewonnen. Een wedstrijd waar de ploeg van Peter-Marcel Nauta liet zien voor een goed resultaat te kunnen knokken, maar ook vooral in de eerste helft het geluk had dat het vizier van de Zeeuwen niet op scherp stond. Alhoewel we daar Rozenburg doelman Ünal Bayka mee te kort doen. De Rozenburg sluitpost hield zijn ploeg zeker de eerste helft in de race.

Lees meer: Rozenburg toont karakter in Zeeland

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 15th. .