Er zijn wat concept indelingen van de KNVB. Geen garantie dat het niet meer veranderd, de uiteindelijke vaststelling volgt op 15 juli. Rozenburg lijkt ingedeeld in 2D. Een klasse waar Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis niet voorkomen. De beide regioclubs staan voorlopig in 2E ingedeeld, een klasse waar in meerderheid clubs uit de Zeeuwse regio zijn vertegenwoordig. Voor Rozenburg in ieder geval een weerzien met FC Binnenmaas.

Hoe Rozenburg het in het eerste jaar opnieuw weer in de tweede klasse gaat doen is lastig te voorspellen. Ook al hebben de Rood Gelen in het verleden wel vaker in de tweede klasse gespeeld en zelfs nog hoger en is er met Vitesse Delft, tegenstander van Rozenburg het komende seizoen, nog wat recht te zetten als we aan de finale van de nacompetitie van het seizoen 2012-2013 denken. Zeker voor de supporters en sommige spelers die deze wedstrijd hebben meegemaakt een speciaal potje.

Wie zijn de tegenstanders en hoe stonden ze er het vorig seizoen voor:

 

 

Team

Vorig seizoen

Geëindigd

1

Alexandria ‘66

2e klasse D

11

2

Binnenmaas

3e klasse D

kampioen

3

Charlois

3e klasse C

Kampioen

4

CWO

2e klasse D

11

5

DCV

2e klasse D

4

6

Delta Sport

1e klasse B

13 degr.

7

De Zwerver

3e klasse C

2 promotie

8

NSVV

2e klasse E

2

9

Rozenburg

3e klasse D

3 promotie

10

Sparta AV

2e klasse D

3

11

Spirit

2e klasse D

5

12

Strijen

2e klasse D

9

13

Vitesse Delft

2e klasse D

6

14

SVS Capelle

2e klasse D

8

Een degradant uit de eerste klasse, Delta Sport. Vier ploegen die vorig seizoen in de derde klasse speelde en acht ploegen die vorig seizoen ook in de tweede klasse speelde. Op voorhand geen eenvoudige opgaaf voor Rozenburg. In gesprekken die we met trainer/coach Peter-Marcel Nauta recent hadden gaf hij aan directe handhaving een goed resultaat zou zijn voor de Rood Gelen van West. In het voetbaljargon van onze Oosterburen is de gevleugelde uitspraak ‘Hoffnung ist das Letzte, was stirbt’. En wij kunnen ons wel vinden in deze uitspraak. Maar misschien haalt Peter-Marcel Nauta nog wel veel meer uit deze selectie en is de hoffnung helemaal niet nodig. Nauta heeft de juiste snaar gevonden om met dit team de weg omhoog in te zetten. Nauta vertelde in een interview onlangs ‘nu gaat het voor Rozenburg echt beginnen’ maar ‘het is nog lang niet op’ was Nauta ook vol vertrouwen. Ook voor de trainer een jaar waar er ook naar hem zal worden gekeken. Het succes van Rozenburg was voor een deel zeker ook zijn succes. Met wat nieuwe gezichten is er kwaliteit gekomen en zal vooral de strijd om een plaats onder de lat de voorbereiding bepalen.

De indeling is nog niet honderd procent zeker, maar heel veel zal er niet veranderen. Jammer van de wedstrijden tegen Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis. Als de indelingen niet veranderen geen derby’s tegen streekploegen. Maar prachtige andere potjes staan er op het programma. Nog even wachten tot september dan gaat het competitieballetje weer rollen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 14th. .