We zitten nog volop in de schoolvakantie, maar clubs zijn alweer in actie of beginnen aan de voorbereiding. Ook Peter-Marcel Nauta heeft zijn selectie weer uitgenodigd om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Een seizoen waar Rozenburg zal moeten aantonen dat de inspanningen van het afgelopen seizoen, promotie naar de tweede klasse, niet voor niets waren. Kan Rozenburg dit niveau aan en uitgroeien tot een stabiele tweedeklasser of weet succestrainer Peter-Marcel Nauta nog meer uit deze groep te halen.

Veel vertrouwde gezichten op West, maar wel gezichten die op tweedeklasser niveau gespeeld hebben of zelfs nog hoger. Arkenbout is gestopt en doelman Wouter Bloothooft vertrokken naar Nieuwenhoorn. Verder komen Patrick Struijk (Hellevoetsluis) en Marnix Sonneveld (Brielle en terug op het oude nest) als veldspelers naar West en Ünal Bayka (GLZ Delfshaven) en Joel Boessens (Overmaas) als keepers. Jordens Ramires komt uit de tweede groep een jonge talenvolle speler. Rik Otte mengt zich ook nog een de strijd wie er op West de eerste keeper wordt. Wat er wel veranderd is, zijn wat voetbal regels.

De internationale spelregelcommissie van het voetbal heeft dit seizoen enkele spelregelwijzigingen doorgevoerd.

De wijzigingen op een rijtje: 

  • Weg van de verdedigingsmuur

Bij een vrije trap mogen spelers van de aanvallende partij niet langer plaatsnemen in de verdedigingsmuur. Het idee achter deze nieuwe regel is om te voorkomen dat spelers de muur ontregelen en tegenstanders wegduwen. Vanaf komend seizoen moeten spelers op tenminste één meter afstand van de defensieve muur staan

  • Tijdrekken voorkomen

Spelers die gewisseld worden moeten het veld bij de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn verlaten en niet, zoals nu, bij de middenlijn aan de zijkant van het veld. Deze regel is bedacht om tijdrekken te vermijden.

  • Strengere regels handsbal

Zowel een opzettelijke als een onopzettelijke handsbal wordt bestraft als er een doelpunt uit voort komt. Het maakt niet meer uit of de speler de bal nu bewust of onbewust met de hand raakt, als er een doelpunt of directe kans uit voortkomt dan krijgt de tegenstander een vrije trap. Deze regel is bedacht om de scheidsrechter te helpen bij het beoordelen van een handsbal. 

  • Doeltrap

De laatste nieuwe regel gaat over het nemen van een doeltrap. Hierbij is het voor een ontvanger niet langer verplicht om de bal pas buiten het eigen zestienmetergebied aan te raken. Een doelman kan zijn medespeler nu dus ook binnen het eigen strafschopgebied bereiken. Een tegenstander kan de bal binnen het strafschopgebied al onderscheppen.

 
Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 14th. .