Het was even schrikken afgelopen zaterdag in de vriendschappelijke wedstrijd op sportpark West tussen Excelsior Maassluis 2 en Rozenburg. Na 8 minuten moest Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta al twee keer wisselen en moest Rozenburg al na twee minuten de bal uit het netje halen. Rozenburg had een aantal afwezigen en voor Nauta een mooie gelegenheid om de breedte van zijn selectie te testen.

 

“We wisten voor we aan de voorbereidingen begonnen dat er nog een paar speler op vakantie of weekendjes weg zouden zijn”, vertelde Peter-Marcel Nauta voor de wedstrijd. “We zullen de bekerwedstrijden dan ook gebruiken om te bouwen aan een vast elftal. Vorig seizoen stond ik anders in het bekertoernooi, toen hadden we kansen en wilde ik ook graag een paar rondjes verder komen. Dit jaar is dat anders. We spelen nu in de tweede klasse en moeten zorgen dat we er staan als de competitie begint. En als ik naar de indeling kijk met Brielle, Oostkapelle en Meeuwenplaat en niet een indeling waar we zomaar favoriet zijn. Maar los daarvan hebben we die wedstrijden nodig om te groeien naar een basisteam. Daar gebruiken we dit seizoen de bekerwedstrijden voor.”


Excelsior een maatje te groot

Zeker met een ploeg waarvan nog niet duidelijk is in welke samenstelling Rozenburg op zijn sterkst kan presteren, een lastige opgaaf tegen het sterke Excelsior. Rozenburg miste Regillio van Buuren, Bryan van der Laan, Nick de Bil, Onur Zaif, Marnix Sonneveld, Joel Boessen en Sander Kraaijeveld. En moest doelman Rick Otte er al na vijf minuten vanaf. De doelman verdraaide zijn knie in een scrimitsch en kon niet meer verder spelen. Otte werd vervangen door Ünal Bayka. Na 8 minuten moest Jeroen Brobbel er met een dubbele sleutelbeenbreuk vanaf. We spraken Jeroen na terugkomst uit het ziekenhuis. “Ik heb mijn sleutelbeen op twee plaatsen gebroken. Kom net uit het ziekenhuis en daar hebben ze dat met een röntgenfoto vastgesteld. Maandag of dinsdag moet ik terugkomen om te kijken hoe het verder gaat en een afspraak voor een operatie te maken. Op dit moment valt de pijn wel mee, maar veel pijnstillers. Ik maakte een sliding en viel er een speler op me schouder. Ik had gelijk wel door dat het niet goed zat. Het was een ongelukkige val, zeker geen onbesuisde actie. Hoelang het gaat duren, geen idee. Maandag of dinsdag hoop ik daar meer over te horen. Voor ik weer kan spelen zullen we wel een paar maanden verder zijn. Het hoort er gewoon bij, botte pech.” Brobbel werd vervangen door Yordis Ramirez.

Voor dat de ploeg van Nauta was bekomen va de schrik stond het 0-2 op West. De spits van Excelsior werd vrijgelaten in de zestien en was Bayka kansloos. Die zelfde Bayka beging in de 40e minuut nog een onnodige overtreding op de rand van de zestien en kon de ploeg van Kevin Vink, die met zijn team in de reserve hoofdklasse speelt, vanaf elf meter de ruststand op het bord zetten. Rozenburg creëerde weinig kansen en het gemis van De Bil en vooral Bryan van der Laan werd meer dan duidelijk. Patrick Struik moest de nummer ‘tien’ voor zijn rekening nemen en Bethslot Woldeamanuel speelde, niet onverdienstelijk, in de spits. In de tweede helft mochten Jeffrey Bokma en Ricardo Borst nog wat speel minuutjes maken. Het duurde tot ver in de tweede helft voor de Rood Gelen van West nog wat kleine kansjes kregen. Uiteindelijk won Excelsior met 0-5.

Jordie de Groot

“We hadden te veel ontzag voor ze”, vertelde Jordie de Groot na de wedstrijd. “Na tien minuten met 0-2 achter had denk ik niet direct te maken met die blessures. Wel is zo’n snelle en duidelijke achterstand natuurlijk een tik. Excelsior had veel snelheid en onze handelingssnelheid was zeker te laag. Er zal zeker ook naar de toekomst een tandje bij moeten. We hadden niet zoveel kansen. Floris een keertje, zelf had ik nog een kopballetje op de lat. Stefan van Es in de eerste helft, maar het was te weinig. Geen excuus maar we misten er ook wel een paar. Ik denk dat Rozenburg op volle sterkte een moeilijke ploeg kan zijn voor elke tegenstander.

Maar als er een paar sleutelfiguren wegvallen het lastig kan worden.” Op de vraag of het zinvol is om tegen zulke sterke tegenstanders te spelen met een afgeslankt elftal was De Groot duidelijk. “Je kan de vraag ook andersom stellen. Vorige week speelde we tegen een vierdeklasser. We kregen vandaag wel de ruimte om te voetballen, maar waren iets te slordig. Vooral als we in de buurt van het doel komen is de laatste pass niet goed. Dat moet beter. Vanaf volgende week wil de trainer meer en meer naar een basis gaan werken. Bekerwedstrijden worden wat meer oefenwedstrijden. Wat mijn positie zal zijn? Ik moet me vooral focussen op mijn spel. De meeste trainer zien in mij een middenvelder, daar is het druk. Maar meestal voor de competitie begint is het toch weer terug naar de verdediging. Of dat het centrum wordt? We gaan het zien. De back posities zijn wat minder bezet op dit moment, zeker op links. Ik zal er maar eens één uit de kast halen ‘Waar de trainer me nodig heeft ga ik spelen’.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 10th. .