Volgende week staat het bekertoernooi voor de deur. Is Rozenburg er klaar voor of moet het die wedstrijden, zoals coach Peter-Marcel Nauta eigenlijk al aangaf, gebruiken om tot een basiselftal te komen waarmee Rozenburg de competitie in kan. Zaterdag de laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Strijen, een ploeg die de Rood Gelen ook in de competitie tegenkomen.

Nog geen reden om zorgen te maken voor alles en iedereen die de ploeg van West een warm hart toedraagt. De eerste vriendschappelijke wedstrijd werd er gelijk gespeeld tegen vierdeklasser NOC Kralingen. Een wedstrijd waar Nauta met drie keepers aan het vertrek stond. Rozenburger Rick Otte, die in de tweede wedstrijd tegen jong Excelsior al na een paar minuten met een knieblessure naar de kant moest. Overigens valt die blessure mee en zou Otte eventueel zaterdag weer kunnen spelen of dat ook gaat gebeuren verteld het verhaal niet. De andere keepers die een kans maken om in de basisopstelling zijn Joel Boessen en Ünal Bayka. Beide toch ook al is het klein een Rozenburg verleden. Joel Boessen is de zoon van Ruud die in het verleden nog de kleuren van Rozenburg heeft verdedigd bij de jeugd. Joel komt van Overmaas. Ook Ünal Bayka heeft een Rozenburg verleden. De doelman speelde in de jeugd van Rozenburg voor hij aan wat omzwervingen begon en ook nog een poosje in Turkije in belofteteams heeft gespeeld. Wie de meeste kans maakt om opvolger te worden van Wouter Bloothoofd? Bayka lijkt de meeste ervaring te hebben, maar was bij GLZ Delfshaven niet gewend ook concurrentie te hebben voor een plaats onder de lat. Hoe gaat de doelman om met die druk?

In de tweede wedstrijd kwam Rozenburg te kort. De jeugd van Excelsior Maassluis (jong Excelsior) was veel te sterk voor een ook nog afgeslankt Rozenburg. In die wedstrijd moest Jeroen Brobbel, die steeds meer laat zien als een prima verdediger, er met een dubbele sleutelbeenbreuk vanaf. Jeroen wordt vandaag (23-8-2019) geopereerd. Het herstel zal zeker een week of zes inbeslagneming en dan ook nog terugkomen in de selectie. Nauta zal zaterdag in de wedstrijd tegen Strijen zeker een plaatsje vrij maken voor Marnix Sonneveld. Ook een speler met een Rozenburgs verleden bij de jeugd. Zaterdag kan Nauta nog volop wisselen, dat is na zaterdag gedaan en zullen er keuzes moeten worden gemaakt. Tegen Strijen de eerste echte test hoe Rozenburg zich in de tweede klasse staande gaat houden. Doelstelling is handhaven, maar heeft Rozenburg meer in haar mars op tweedeklasser niveau. De komende weken zal het als maar duidelijker worden.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 10th. .