Over 10 dagen begint de competitie. Een loodzware competitie waar Rozenburg de promotie naar de tweede klasse moet gaan verdedigen en op de weg moet gaan naar een stabiele tweedeklasser of misschien nog wel meer. Het spoor dat leidt naar een succesvolle start, heeft de ploeg van Nauta nog niet gevonden. Afgelopen dinsdag verloor de ploeg van Nauta bij Rijnmond Hoogvliet Sport. Na 90 minuten stond er 4-0 op het scorebord.

In de eerste helft was het spel van Rozenburg niet eens zo slecht. Doelpunten maken dan weliswaar wat minder en de laatste pass waaruit kansen worden gecreëerd vaak wat slordig. Er lijkt ook een Rozenburgs kwartiertje te ontstaan, maar dan wel een negatief kwartiertje. Gaf Rozenburg tegen Meeuwenplaat het laatste kwartiertje een zekere overwinning weg, werd tegen Brielle in twintig minuten de achterstand van 3-1 naar 8-1 getild door de Briellenaren, was er ook tegen RHS zo’n fase. In zes minuten gaf Rozenburg het helemaal weg. In de 52e, 53e en 56e minuut kon de thuisploeg RHS de score verhogen van een 1-0, verkregen in de 34e minuut van de eerste helft, naar een 4-0 eindstand.

Coach Peter-Macel Nauta over de wedstrijd tegen RHS en we beginnen met de opmerking als je vertrouwen wil tanken is dat niet gelukt. “Nee, maar ik denk dat we de eerste helft de betere ploeg waren, anders ze je een heel andere score. In de eindfase was de pass gewoon slecht en slordig. Ja en in de tweede helft werd dat alleen maar slechter. Een aantal spelers grossierde in balverlies en slechte keuzes. Kijk zo’n tweede doelpunt kan gebeuren, maar daarna laten we het gewoon gebeuren. Breedteballen, lange pass en een balletje terug in plaats van de aanval te kiezen.” Jullie staan vlak voor de competitie en Rozenburg is er nog niet. “Klopt, maar daarover maak ik me nog niet zo druk. Wel over hoe makkelijk de 3-0 en de 4-0 weggeven. Als spelers vinden dat ze basis zijn, wil ik wel dat ze dat in het veld ook laten zien.” Verdedigend nog niet de samenstelling gevonden en bij het ontbreken van Bryan van der Laan niet echt een nummer tien. “De eerste helft speelde Marnix (Sonneveld, red.) op tien. Die was wat ongelukkig in zijn aannames, anders kan jij een keer of drie alleen op de keeper af gaan. Kijk dat is wel het grote verschil. Als die aannames wel goed zijn sta je met de rust op 3-1 of 4-1. We miste vandaag Regillio (van Buuren, red.) die kan voetballend misschien nog wat brengen. Alhoewel ik het de eerste helft echt wel goed vond gaan achterin. Dan vervallen we weer in een pass over 50 meter die niet aankomt terwijl de backs vrij staan en aanspeelbaar zijn. Voorin was het ook niet goed. Mijn spits heeft weinig ballen vast kunnen houden. Dan gaan we draaien en de drukte opzoeken. Als je sneller speelt, je veel meer rendement kunt halen. Maar toch blij met zo’n wedstrijd. Conditioneel is een wedstrijd altijd wat beter dan trainen, zeker naar de competitie toe. Maar je had gehoopt hier wat zelfvertrouwen te kunnen tanken en nu gaat het verder van je af. Zaterdag zullen we toch langzaam naar de basis moeten alhoewel we zeker Bryan van der Laan nog gaan missen. Verdedigend wellicht wel. We moeten ook kijken of Paul Santra kan spelen. Wel zullen efficiënter moeten zijn en die truckjes een beetje achterwege laten en zorgvuldiger in de eindpass.”